Banes Motor České Budějovice
15.03.2014, Matěj Mayer

Nakonec jsme měli štěstí, ale kluci se o to porvali, říká trenér juniorů Formánek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovická juniorka má za sebou bezpochyby nejdůležitější utkání letošní sezony. Se Vsetínem hráli Jihočeši v pátek v Budvar Areně o vyhnutí se baráži, která na poraženého z tohoto zápasu měla čekat. Svěřenci trenéra Jaroslava Formánka sice důležité utkání zvládli za tři body, nakonec však ani oni nemají definitivně jistou záchranu.

Přímým soubojem o baráž byl páteční duel označen oficiálním webem vsetínských, kteří si uvědomovali důležitost zápasu a šli do něj s velkým odhodláním. To Jihočeši nepůsobili od začátku zápasu příliš nabuzení. „První třetina byla z naší strany velmi nervózní, nic se nám nedařilo, hůře jsme bruslili. Myslím, že se Vsetín lépe pohyboval a my jsme byli velmi nedisciplinovaní. Minimálně tři naše fauly ze čtyř, byly naprosto zbytečné,“ hodnotí bezbrankovou první třetinu zápasu se Vsetínem Jaroslav Formánek. Ke konci této periody navíc Českobudějovičtí svými fauly umožnili soupeři dvojnásobnou přesilovou hru, kterou však Vsetín nepotrestal. „V posledních zápasech jsme dostali tři góly v oslabení, takže jsem rád, že se nám to nyní povedlo ubránit,“ dodává českobudějovický kouč.

Do druhého dějství vstoupil lépe Vsetín, který svým pohybem dělal Českým Budějovicím problémy. Ve 27. minutě z toho byla dokonce první branka zápasu, když hosté vyšachovali domácí obranu. „Soupeř byl živější půlku zápasu, lépe bruslil. My jsme se stále něčeho báli, dávali si přednost a náš pohyb byl celkově horší,“ shrnuje trenér Formánek první polovinu zápasu. Ke konci druhé třetiny se však domácím podařilo vyrovnat, když střelu Paška při přesilové hře dorazil Petr Škopek. O necelou minutu později zareagoval Vsetín vedoucím gólem svého kapitána Zvonka a bylo to 1:2. „Hořko těžko jsme vyrovnali a pak vzápětí jsme udělali hroznou chybu. Jeden jejich hráč šel do čtyřech našich a my ho necháme, aby nám dal branku,“ smutní kouč.

Nástupem do třetí dvacetiminutovky si ale českobudějovičtí junioři získali zpět své fanoušky. Rychlými brankami Aleše Krátoška a Luboše Roba totiž otočili výsledek zápasu. „Základem bylo, že jsme zamíchali se sestavou. Vstup do třetiny byl takový, jaký jsme si představovali a podařilo se nám utkání otočit,“ pochvaluje si. V závěru se měli Jihočeši co ohánět. Vsetín stupňoval svůj tlak a při hře bez brankáře ostřeloval domácí branku. Vyrovnání bylo nadosah, ale domácí výsledek 3:2 uhájili. „Naše závěry utkání jsou většinou takto hektické, ale strach je vždycky, protože puk tam může padnout kdykoliv. Kluci se o to porvali a nakonec jsme měli štěstí, které nám naopak chybělo předtím ve Vsetíně,“ uzavírá šéf střídačky Českých Budějovic.


Kompletní reportáž z utkání se Vsetínem najdete ZDE!

Druhou část rozhovoru s Jaroslavem Formánek přineseme v nedělním článku, kde detailně rozebereme situaci juniorského mužstva před posledním zápasem před barážové skupiny.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice