Banes Motor České Budějovice
21.02.2014, Miroslav Mayer

JUN: CEM- PCE 5:2 - Skvělý vstup juniorů do bojů o baráž

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC České Budějovice velmi razantně vstoupila do nadstavbové části, kde se bojuje o baráž. První domácí zápas s Pardubicemi na svém ledě totiž Jihočeši zvládli na výbornou a soupeř dal svoji první branku až za stavu 5:0. Tři body si v zápase připsal Luboš Rob.

Utkání 2. kola NOEN extraligy juniorů ve skupině, která bojuje o baráž, začali lépe domácí. Aktivita Jihočechů byla odměněna v 10. minutě brankou z hole Luboše Roba, který se prosadil po individuální akci. Aby toho hosté neměli málo, brankou do šatny ještě navýšil náskok Českých Budějovic David Bílek, kterýmu přihrával Rob se Švecem.

Do druhého dějství tedy vstupovali domácí s dvoubrankovým náskokem. Ten navíc ještě umocnil Luboš Rob, který svou druhou brankou v zápase zvyšoval už na 3:0. Pardubice se nedokázali prosadit ani ve druhé dvacetiminutovce a jejich šance na zvrat zápase se mocně ztenčila.

Začátek další třetiny znamenal opět skvělý vstup Českých Budějovic, kterým náskok ještě pojistil brankou David Březina. Když pak v půlce třetí třetiny přidal pátou branku David Ciboch, už nebylo o co hrát. Pardubičtí přes to nesložili zbraně a snažili se ještě s utkáním něco udělat. První významný krok k tomu podnikl Tomáš Pipek, jehož branka však padla až v 56. minutě. Na zvrat bylo sice až příliš pozdě, ale brankáři Gábovi ještě stihl zhoršit statistiky Patrik Poulíček. Konečný stav byl 5:2 pro domácí České Budějovice.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....