Banes Motor České Budějovice
17.12.2013, Jaroslav Pešek

Motor potřebuje body, přiveze je z Benátek?

Čtyři zápasy pod novým koučem, pouze jediný gól ze hry, taková je vizitka Motoru z posledních zápasů. Jihočeši nutně potřebují bodovat a příležitost k tomu budou mít už ve středu, kdy se vydají k zápasu do Benátek nad Jizerou. Je to zápas obrovsky důležitý, Benátky se totiž nachází pouhé tři body nad Motorem.

O soupeři: HC Benátky nad Jizerou

Založen: 1933
Stadion: Zimní stadion města Benátky nad Jizerou (kapacita 1700 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo v ZČ
Hlavní trenér: Mgr. Filip Pešán
Vzájemná utkání v sezóně: 1:0 sn, 1:2

Sestava z posledního zápasu

Lukáš– Beránek, Říha, Ulrych, Jandejsek, Pabiška, Niko, Vitásek – Jonák, Skořepa, Klimt – Psota, Dlouhý, Vařecha – Skalický, Mikyska, Špaček – Bárta, Plodek, Kica – Krejčík.


Při pohledu na prvoligovou tabulky můžeme tým HC Benátky nad Jizerou najít na desátém místě. Benátky se celou letošní sezónu potýkají s kolísavou formou. Jedná se tedy o velice nevyzpytatelného soupeře, ale pokud chce Motor pomýšlet na účast ve vyřazovacích bojích, musí přivézt tři body. Utkání to ale nebude jednoduché, výstrahou pro budějovické hokejisty mohou být poslední dva zápasy, kdy nejprve Benátky porazily lídra z Mladé Boleslavi na nájezdy 4:3 a následně potrápily Olomouc, se kterou sice prohráli 1:4, ale Mora soupeře zlomila až v poslední třetině, do té doby Benátečtí drželi nerozhodný stav 1:1.

V Benátkách naplno těží ze spolupráce s extraligovým Libercem. V jejich řadách se objevuje například Antonín Dušek , Michal Bárta nebo mladičký Pavel Zacha, který ve svých šestnácti letech sbírá první starty v extralize a byl nominován na mistrovství světa hráčů do 20 let. Nejvíce bodujícím hráčem je útočník Josef Skořepa, který zatím dokázal nasbírat 20 bodů za devět gólů a jedenáct asistencí. Za zmínku stojí i muž hájící benáteckou branku, je jím Jan Lukáš, hráč Lva Praha, který chytá velice jistě a spolehlivě.

Zaostřeno na: Hokejové město?

Benátky nad Jizerou, město ležící téměř v půli cesty mezi Prahou a Mladou Boleslaví, město s nejmenší průměrnou návštěvností na domácích utkáních. Na zimní stadion v Benátkách chodí průměrně 272 platících návštěvníků. Příčiny takto slabých návštěv by se daly vyčíst z faktu, že většina lidí z okolí fandí jinému regionálnímu týmu. Pouhých 25 km je vzdálena Mladá Boleslav, jen o kousek dál je do Prahy, kde hrají dvě extraligová mužstva a jediný český účastník KHL, Lev Praha.

34. kolo: HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 18. 12. 2013, 17:30
Zimní stadion města Benátky nad Jizerou

Z tábora Motoru

Ještě před týdnem budějovičtí fanoušci jásali, že Motor začíná vozit body také z venku. Teď nadšení opadává, protože úspěchy na venkovních kluzištích mají, zdá se, nepříjemné vedlejší účinky. Motor neboduje doma. Navíc v posledních čtyřech utkáních Budějovičtí vstřelil jen jeden gól ze hry, všechny ostatní branky padly ze samostatných nájezdů.

V Budějovicích samozřejmě nepanuje nespokojenost se vším, například zadní řady pracují velmi dobře. Mnoho gólů Motor nedostává a tak stačí málo, jediný krok, k tomu aby se konečně mohl nastartovat k postupu tabulkou vzhůru. Střelci se musí probudit, shodit se sebe psychickou deku a více si v zakončení věřit.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela– Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Pavlíček, Moravec, Kotaška, Vráblík – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Rob, Skuhravý, Vaniš – Kňazev, Švec, Bárta.

Věděli jste, že ...

... Benátky nad Jizerou a České Budějovice dostaly nejméně branek v oslabení z celé první ligy. V této statistice svítí u obou týmů číslo 18. Motor však v této disciplíně má o něco navrch, protože rozhodčí ho poslali do početní nevýhody vícekrát.

Statistiky

34. kolo
HC Benátky nad Jizerou
vs
ČEZ Motor České Budějovice
10.
Umístění v tabulce
12.
33 / 9 - 4 - 5 - 15
77:100
Statistiky v sezóně
(základní část)
33 / 9 - 4 - 1 - 19
69:79 / 33
Josef Skořepa 20 bodů (9+11)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík 19 bodů (11+8)
Jan Plodek (11)
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík (11)
Josef Skořepa (11)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Luboš Rob (9)
Ján Niko 10 bodů (0+10)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Daniel Skalický (+5)
Filip Pyrochta (-9)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (+8)
Václav Skuhravý (-14)
Ján Niko (92)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (105)
Jan Lukáš 94,75 % - 1,81
Marcel Melicherčík 92,37 % - 2,16
Marek Schwarz 92,00 % - 3,23
Adam Trenčan 89,62 % - 3,13
Jiří Stejskal 87,05 % - 3,61
Jakub Jelínek 89,96 % - 3,67
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 91,60 % - 2,54
Hynek Kůdela 93,98 % - 1,76
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....