Banes Motor České Budějovice
13.12.2013, Lukáš Dvořák

Odčiní Motor domácí prohru na ledě trápícího se Berouna?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ve dvaatřicátém kole mají Jihočeši možnost k reparátu za nevydařený duel s Litoměřicemi. A šance je vyšší než kdekoliv jinde. Motor míří do Berouna, kterému se velmi nedaří. Z venkovních duelů jsou nyní body potřeba jako sůl a kouč Petr Rosol to ví. Kdo z týmů s podobným osudem bude úspěšnější ukáže měření sil, jež začíná v sobotu od 17:30.

O soupeři: Medvědi Beroun 1933

Založen: 1933
Stadion: Zimní stadion Beroun (kapacita 2272 diváků)
Webové stránky klubu: medvediberoun.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo v ZČ
Hlavní trenér: Petr Novák
Vzájemná utkání v sezóně: 1:3, 6:2

Sestava z posledního zápasu

Šimboch – Jebavý, Látal, Špelda, Chalupa, Sklenička, Kužel – Vrdlovec, Hrdel, Marek – Kubeš, Divíšek, Ondráček – Markulinec, Stromko, Strnad – Malý, Matějka, Půlpán A.


Pamatujete na překvapení letošní sezóny? Ano, tušíte správně, jde o Medvědy z Berouna. Tedy, šlo. V současné době jsou právě oni tím týmem, který může naplno mluvit o krizi. Přestože se tušilo, že jejich famózní tempo ze startu ročníku nevydrží, nikdo tak razantní propad určitě nečekal. Beroun svou spanilou jízdu ukončil v jedenáctém kole v Litoměřicích a od té doby pocítil chuť vítězství pouze dvakrát. A to nás čeká dvaatřicáté kolo! Pouze dvě tříbodové výhry jsou pro boje o play-off málo a Středočeši se tak rázem stali tabulkovým konkurentem Motoru. Trenér Petr Novák zatím neví, jak z nepříjemné šlamastiky ven a právem žehrá na žalostnou koncovku.

S odchodem Zdeňka Kubicy do Mladé Boleslavi se opět přitížilo ofenzivní síle Medvědů. V současné době je nejproduktivnějším hráčem českobudějovický rodák, Jakub Marek. Na agilního mladíka však, stejně jako na celý tým, dopadla deka. I proto se jeho poslední bodový příspěvek datuje na čtyřiadvacáté kolo. Nově také Beroun využívá služeb veterána v masce, Adama Svobody. Ale ani on nepomohl vytáhnout trn z paty, ve svém druhém zápase dokonce inkasoval sedm branek z holí lídra tabulky. Jestli od pražské Slavie dostane propustku i do utkání s Českými Budějovicemi není jisté, pravděpodobnější se jeví varianta s Jurajem Šimbochem v brance.

Zaostřeno na: Střelecká bezmocnost

Absolutně nejhorším týmem v útočné fázi jsou právě Medvědi. Během jednatřiceti střetnutí nasázeli pouhých jednašedesát branek, což je žalostně málo. Za poslední tři zápasy navíc vstřelil pouhé tři góly a to na body rozhodně nestačí. Paradoxem je, že se nedaří právě doma, protože v patnácti utkáních má Beroun průměr něco málo přes dvě branky. Ale není divu, Středočeši jsou nejméně střílejícím týmem soutěže.

32. kolo: Medvědi Beroun 1933 - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 14. 12. 2013, 17:30
Zimní stadion Beroun

Z tábora Motoru

Zpět na začátek se českobudějovický celek dostal po utkání s Litoměřicemi. Po dvou výhrách se mohlo zdát, že se karta začne obracet k lepšímu, ale sedmý zápas bez vstřelené branky tyto myšlenky znovu pohřbil. Motor soupeře jednoznačně přestřílel, ale všechny pokusy končily na bezchybném Sedláčkovi. „Šance máme, jestli na hráčích leží deka, nebo si nevěří, těžko říct. Bránit se dá naučit, ale střílet góly musí mít člověk dané a vžité," komentoval nepříjemnou situaci trenér Petr Rosol.

Je potřeba si ale najít i pozitiva. Nový kouč má nyní k dispozici téměř kompletní kádr. V posledním domácím utkání se na ledě objevili uzdravení Roman Vráblík a Antonín Melka. Start druhého jmenovaného v Berouně je ale velmi nejistý, protože si ve středečním duelu opět přivodil zranění a vše tak bude záviset na doktorech. O jedno jméno jsou ale přeci jen zadní řady chudší. Tomáš Prokop byl zpět odvelen do Hradce Králové, nyní tedy nebude nějaký čas k dispozici.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela – Kasík, Kříž, Bohunický, Chmelíř, Prokop, Moravec, Kotaška, Vráblík – Kotalík, Šperger, Ferebauer – Kuchejda, Šachl, Ondřej – Vaniš, Skuhravý, Bárta – Kňazev, Rob, Melka.

Věděli jste, že ...

... nejdelší série Středočechů bez výhry měla jedenáct utkání? Od sedmnáctého do sedmadvacátého kola získali pouhé tři body za dvě prohry po nájezdech a jedné v prodloužení. V tomto ohledu zatím nikdo horší nebyl. Ale co není, může být. Kadaň je nyní na čísle osm.

Statistiky

32. kolo
Medvědi Beroun 1933
vs
ČEZ Motor České Budějovice
10.
Umístění v tabulce
13.
31 / 9 - 2 - 6 - 14
61:92/ 37
Statistiky v sezóně
(základní část)
31 / 8 - 4 - 1 - 18
66:76 / 33
Jakub Marek 13 bodů (6+7)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík 16 bodů (8+8)
Jakub Marek (6)
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík (8)
Jakub Marek, Zbyněk Hrdel, Daniel Vrdlovec, Jiří Jebavý (7)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Luboš Rob (9)
Petr Šenkeřík 9 bodů (3+6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec 8 bodů (2+6)
Daniel Vrdlovec (+5)
Lukáš Chalupa (-14)
+/- bodování v sezóně
Petr Šachl (+8)
Václav Skuhravý (-13)
Lukáš Kužel (63)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (93)
Juraj Šimboch 92,69 % - 2,86
Lukáš Cikánek 93,51 % - 2,30
Adam Svoboda 86,08 % - 6,11
Tomáš Mastík 94,44 % - 1,74
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 91,60 % - 2,54
Hynek Kůdela 93,77 % - 1,81
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....