Banes Motor České Budějovice
10.12.2013, Matěj Mayer

Českobudějovický hokej má zastoupení v mládežnických reprezentacích

Č. B u d ě j o v i c e – Blíží se prosincové akce mládežnických reprezentací a dnešním dnem byly zveřejněny nominace. Ve všech výběrech zaznělo jméno někoho z českobudějovických odchovanců. Pojďme se podívat na konkrétní hráče a přiblížit si program našich mládežnických reprezentačních výběrů.

Nejprestižnější akci má před sebou pochopitelně juniorská reprezentace U20, která má na programu mistrovství světa ve švédském Malmö. V nominaci hráčů, kteří se nejprve zúčastní soustředění v Rokycanech, se objevuje i Karel Plášil. Obránce z jihu Čech, jehož jméno už pozorní fanoušci určitě někdy slyšeli, hraje v současné době v Hradci Králové a vypomáhá také prvoligovému Havlíčkovu Brodu.

Plášil je jedním z devíti zadáků, kteří usilují účast na prestižní akci a má tak velkou šanci se na šampionát skutečně podívat. Závěrečná nominace „dvacítky“ bude oznámena 19. prosince, samotné mistrovství pak začíná 2 dny po Štědrém dni.

O něco mladší kategorie osmnáctiletých má v plánu soustředění v Kravařích, na kterém sehrají mladíci tři zápasy se stejně starou reprezentací Ruska. Hlavní trenér Jakub Petr na tuto akci počítá s útočníkem Jiřím Smejkalem. Ten letos hraje především za českobudějovickou juniorku a to navzdory tomu, že věkově stále ještě spadá do kategorie staršího dorostu. Sedmnáctiletý útočník se nešťastně zranil hned v prvním zápase sezony a musel dlouho odpočívat. Nyní už je fit a připraven na tuto reprezentační akci.

Pozvánku dostali i další hráči, kteří hokejově vyrůstali v Českých Budějovicích. Jsou to Lukáš Vopelka a Pavel Pýcha. Prvně jmenovaný je hráčem švédského týmu Örebro, kde už letos dokonce nastoupil k jednomu zápasu ve švédské nejvyšší soutěži. Pýcha je synem bývalého českobudějovického útočníka, ale sám už pár let hraje v obraně. Jeho současným působištěm je Salcburk, kde je jedním z nejmladších hráčů, kteří hrají MHL.

Větší akci má před sebou reprezentace U17, která se zúčastní turnaje World Hockey Challenge v kanadském Cape Breton. Mezi nominovanými je i jméno Petra Kváči, který je však jen náhradníkem. Šanci podívat se na tuto reprezentační akci ale má. Kváča je jasnou jedničkou českobudějovického staršího dorostu, kde zatím odchytal 27 utkání.

Plynule se dostáváme k nejmladší kategorii, kterou je výběr U16. Ten má v plánu soustředění na zimním stadionu v Písku. Akce se uskuteční 16. prosince a českobudějovický hokej bude zastupovat Ondřej Kachyňa. Teprve patnáctiletý obránce je kmenovým hráčem mladšího dorostu, letos už si ale zahrál i ve starším dorostu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....