Banes Motor České Budějovice
08.12.2013, Redakce

Pomozte Centru Bazalka ve Vánoční sbírce ČEZ Motor

AKTUALIZOVÁNO O SEZNAM VÁNOČNÍCH DÁRKŮ! Čas Vánoc? Čas pomáhat. ČEZ Motor České Budějovice připravil ve spolupráci s českobudějovickým nestátním Centrem Bazalka sbírku, která pomůže zlepšit prostředí pro zhruba čtyři desítky handicapovaných dětí z celého Jihočeského kraje, o které se v centru starají.
Už dávno je patronem centra náš kapitán Aleš Kotalík. Od pondělí 9. prosince do neděle 22. prosince můžete pomoci i vy, fanoušci ČEZ Motor. Jak? Je hned několik možností.

1. Finační sbírka

Navštivte fanshop ČEZ Motor České Budějovice a vhoďte finanční podporu přímo do kasičky, která je tam pro Centrum Bazalka připravená. Nemusí to být moc. Každá koruna pomáhá.

2. Nákup produktů Bazalky

Od 9. prosince do 22. prosince kupujte pexeso, vánoční pohledy a kalendář přimo od Bazalky ve fanshopu ČEZ Motor. Pozor! Při koupi pexesa od Bazalky dostanete klubové pexeso zdarma!

3. Nákup silikonových náramků ČEZ Motor

Ještě nemáte žlutý nebo modrý silikonový náramek? Neváhejte. Jeho koupí navíc přispějete částkou 15 korun na konto Centra Bazalka.

4. Strom splněných přání

V minulém roce kupovali fanoušci českobudějovického hokeje pod stromeček dárky dětem z dětského domova v Boršově nad Vltavou. Pojďte teď stejným způsobem pomoci i dětem v centru Bazalka. Od úterního rána 9. prosince bude na webových stránkách viset seznam dárku pro konkrétní pomoc v centru Bazalka. Každý z fanoušků může zvážit své možnosti a přispět na dobrou věc, když přinese pod vánoční stromeček ve fanshopu ČEZ Motor, některý z dárků.

O Centru Bazalka

Centrum BAZALKA je centrem , které poskytuje komplexní péči o děti s těžkým zdravotním postižením v Jihočeského kraje.

„Nabízíme ucelenou rehabilitaci, což je propojení sociálních služeb, vzdělání a rehabilitace v denním a týdenním stacionáři, kdy pomáhájeme rodinám v náročné péči o děti s postižením. Vedle toho provozujeme i speciální základní a mateřskou školu a jsme i nestátním zdravotnickým centrem v oboru fyzioterapie,“ dodává zástupkyně ředitele Věra Srdečná.

Centrum Bazalka je nestátní nezisková organizace, která funguje díky podpoře individuálních a firemních dárců. „Naše služby aktuálně využívá na 40 klientů z celého Jihočeského kraje ve věku od jednoho roku do 26 let,“ vypočítává.

Jde o děti s těžkým kombinovaných postižením a s poruchami autistického spektra s přidruženým mentálním postižením.

Centrum BAZALKA tvoří dvě obecně prospěšné společnosti – Centrum BAZALKA, o.p.s. a Centrum BAZALKA - Základní škola speciální a Světluška Mateřská škola speciální, o.p.s. Obě společnosti mají stejné zakladatele: Ing. Vandu Polívkovou, Bc. Věru Srdečnou a Martinu Koudelkovou.

Protože obě společnosti úzce spolupracují, používají v komunikaci většinou společný název - Centrum BAZALKA. „Název přímo odkazuje na jedinečný koncept ošetřovatelské péče, ve kterém pracujeme - Bazální stimulaci®. V centru klademe velký důraz na rodinnou atmosféru, individuální přístup a spolupráci s rodinou. Pomáháme s péčí o zdravotně postižené děti, čímž podporujeme zdravý chod celé rodiny. A bazálním (základním) pilířem společnosti je právě rodina. Název se také hlásí k samotné bylince bazalce, která je znamením lásky, zdraví a moudrosti,“ uzavírá Věra Srdečná.

Vánoční strom splněných přáních Centra Bazalka

S Centrem Bazalka jsme připravili seznam patnácti dárků nejrůznějších cenových skupin, které v centru využívají pro denní provoz ve stacionáři nebo na mateřské a základní škole.

Kdo z fanoušků bude mít zájem pomoci, může donést dárek pod vánoční stromek, který je umístěn ve fanshopu ČEZ Motor. Postupně budeme jednotlivé dárky škrtat a u každé položky bude jméno dárce, který Bazalce její přání splnil.

2x POVLEČENÍ DO POSTELÍ týdenního a denního stacionáře.


3x HUDEBNÍ NÁSTROJE. Jedná je o hudební nástroje – Orfovy nástroje pro muzikoterapii (dřívka, rolničky, tamburína, bubínek..apod)

1x darováno Petrem Jirovským

BOBY


SÁŇKY S OHRÁDKOU


3x KOSMETICKÉ BALÍČKY. Neustále potřebujeme výživná tělová mléka pro ležící klienty

1x darováno Petrou Polívkovou
1x darováno Lukášem Dvořákem

3 x digitální fotoaparát do jednotlivých tříd na dokumentaci činnosti.


1x digitální fotoaparát outdoor pro vlastní tvorbu klientů.


Digitální kamera pro videotréninky - (malá outdoor)

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....