Banes Motor České Budějovice
19.11.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Střídavě oblačno

Č. B u d ě j o v i c e - Ani po reprezentační přestávce se mládežnická mužstva nerozjela úplně ideálně. Juniorka i v plné síle nedala v Jihlavě ani branku a klesla na dno tabulky. Starší dorost nejprve vyhrálv na Slávii a pak odnesl střeleckou formu Liberce. V pondělí pak podlehl v dohrávce Dukle. Mladší dorost poprvé doma vyhrál, ale hned další zápas dostal doma výprask. B dorost doma nestačil na B tým Liberce a v poslední třetině zápas ztratil.

Juniorka

Tady se mělo bodovat

Juniorka měla na programu jen jeden zápas a to se soupeřem, který je na tom stejně jako Jihočeši. Dukle Jihlava se moc nedaří a staví hlavně na domácím prostředí. To všechno bylo známo a tak juniorka jela v nejsilnější možné sestavě i s mladíky, kteří naskakují za Motor. Dukla se ujala ve druhé minutě vedení a ještě v první části jednu branku přidala. Budějovičtí mají tři hráče v první desítce bodování a čekalo se, že nějaký bod budou chtít přidat. Nestalo se. Celých šedesát minut nedokázali dát Jihočeši ani jednu branku. Zatímco Gába dostal tři branky, musel ještě pochytat dalších čtyřicet čtyři střel, brankář Fučík potřeboval na nulu jen o deset zásahů méně. Budějovičtí tak se stejně silným soupeřem prohráli 0:3 a v tabulce ztrácejí na nejbližšího soupeře tři body.

Starší dorost

V Praze se dorostu dařilo

Starší dorost odjížděl v pátek do Prahy na souboj se Slavií v plné sestavě a s odhodláním dohnat bodovou ztrátu na postupovou čtvrtou příčku. Vstup do zápasu vyšel týmu výborně a domácí dali svoji první branku až za stavu 0:3. Snížení však Jihočechy nezastavilo a dál si hráli svoji hru a náskok dvou branek jim vydržel až do poslední minuty zápasu, kdy Jiří Smejkal pečetil vítězství 4:1 gólem do prázdné branky. Tři body tak vezou domů Jihočeši a začali tak stíhací jízdu za přímým postupem do play-off ve velkém stylu.

Někdy se to nevydaří

K dalšímu zápasu odjížděli dorostenci do Liberce v dobré náladě po vítězném zápase. Jenže Tygři na tom byli ještě lépe, neboť vyhráli doma dokonce 11:1 a než se Budějovičtí vzpamatovali, už prohrávali 0:3. Pak se jim povedlo využít přesilovku a přiblížit se na rozdíl jedné branky a vypadalo to, že by zápas mohl být vyrovnaný. Do konce druhé části Tygři přidali ještě tři branky a bylo rozhodnuto. O tom, že jsou domácí při chuti, se Jihočeši nechtěně přesvědčili i ve třetí části, kdy inkasovali ještě čtyřikrát, a ostudná desítka byla na světě. Tygři tak vyhráli 10:2 a ukázali svůj střelecký apetit. Budějovičtí se musí z porážky rychle otřepat a bojovat dál, protože podobné porážky k hokeji patří a není nutno dělat unáhlené závěry.

Dohrávka nevyšla

V pondělí dorostenci dohrávali zápas s Duklou Jihlava a hrálo se o hodně. Vítěz měl blíže ke čtvrtému místu, které zajišťuje přímí postup do play-off. První vzájemný zápas Budějovičtí vyhráli a potřebovali vyhrát i na Vysočině. To si dobře domácí Dukla uvědomila a do zápasu nastoupila lépe. Brzo vedla 2:0, ale pak Jihočeši snížili. Jenže Dukla zápas nepustila a za deset minut přidali další branku. Jelikož Jihočeši další branku nepřidali, ale naopak inkasovali, tři body zůstali v Jihlavě za vítězství 4:1 a Jihočeši budou muset o postupovou příčku ještě zabojovat.

Mladší dorost A

První vítězství na svém ledě

Mladší dorost rozhodně letos nezáří a dosud doma ještě nevyhrál. Tentokrát přijela Mladá Boleslav a Jihočeši věděli, že jejich situace je téměř kritická a vyhrát prostě musí. Vedení se ujalu Bruslaři, ale ve druhé části byl stav 2:2. Ve třetí třetině se přeci jen dokázali prosadit domácí a přidat rozhodující branku na 3:2 a tím vydřít svoje první letošní vítězství. Jihočeši vyhráli zaslouženě, protože svého soupeře přestříleli v poměru 41:25. Přesto stále zůstávají na poslední příčce.

Další domácí debakl

Jestliže výsledek zápasu s Mladou Boleslaví vypadal, jako zlepšení týmu a cesta nahoru, tak tato iluze trvala jen do neděle večer, kdy do Budvar arény zavítal tým Žďáru nad Sázavou. Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a první třetinu vyhráli 3:0. Jihočeši se poprvé prosadili až, když prohrávali už o čtyři branky, ale jednalo se jen o drobnou úpravu skóre, protože hosté pokračovali v brankostroji, který se zastavil až na stavu 9:2! Jihočeši opět ukázali, že nejsou v pohodě a odevzdali doma další body svému soupeři.

Mladší dorost B

V poslední třetině Tygři rozhodli

Ligový dorost sehrál jediný zápas a to na svém ledě s Libercem. V první třetině hráli Jihočeši aktivně a Tygry dokonce přehrávali, ale postupně jim přenechávali aktivitu a začali kupit chyby, které zkušený soupeř dovedl využít. Ve třetí třetině dal dokonce pět branek a celkově vyhrál vysoko 7:2.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....