Banes Motor České Budějovice
18.11.2013, Redakce

Další posilou mladý Rus Valerij Kňazev!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Posilování týmu Motoru pokračuje, už do zápasu s Mladou Boleslaví může poprvé v historii klubu zasáhnout ruský hokejista - Valerij Kňazev. Ten vyrostl v mládežnických mužstvech Sparty, na skok si vyzkoušel i zámořský hokej a poslední 2 roky působil střídavě v KHL a mládežnické obdobě MHL.
Valerij Kňazev není ani přes ruské občansví v českém prostředí žádným cizincem. Vyrostl v Praze, jmenovitě v mládeži Sparty, kde patřil mezi nejproduktivnější hráče. Krátce si pak vyzkoušel i angažmá v zámořské Ontario Hockey League. V roce 2011 si ho v draftu KHL vybral tým Sibiru Novosibirsk, a tak se Kňazev po dlouhé době vypravil do své rodné vlasti. Ve dvou sezonách zasáhnul celkem do 33 zápasů, většinu obou ročníků ale působil v mládežnické obdobě Kontinentální hokejové ligy zvané MHL. Po krátké anabázi v ruské Vyšší lize teď zkusí oživit útočné řady Motoru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....