Banes Motor České Budějovice
29.10.2013, Miroslav Mayer

Mužstvo ročníku 2004 uspělo na turnaji v Třemošné

Č. B u d ě j o v i c e – Žákovské mužstvo ročníku 2004 se zúčastnilo výborně obsazeného turnaje v Třemošné, kterého se zúčastnila celkem čtyři mužstva. V nabité konkurenci skončili Budějovičtí na druhém místě díky vítězství nad Plzní.

Turnaje v Třemošné se zúčastnila mužstava: HC Meteor Třemošná, HC České Budějovice, HC Plzeň, Slavie Praha.
Hrací systémem turnaje byl každý s každým, hrací doba 3 x 15 minut čistého času.

Tým HC České Budějovice tak sehrál celkem tři zápasy s kvalitními soupeři.

HC České Budějovice – HC Slavie Praha 2:3
Do prvního turnajového zápasu v nové sezoně jsme vstoupili zodpovědně a po zvládnutí počátečního tlaku soupeře jsme se ujali ke konci 1. třetiny vedení. Na vyrovnávací branku Slavie jsme ještě stačili ve druhé části hry odpovědět a tak po dvou třetinách svítil na ukazateli skóre nadějný stav 2:1. V úvodu třetího dějství jsme promarnili dvě slibné šance a místo abychom soupeři ve skóre odskočili, tak jsme v krátkém časovém rozmezí dvakrát inkasovali. V závěrečné hře bez brankáře jsme na vyrovnání již nedosáhli. Naši hráči však předvedli dobrý týmový výkon, podpořený bezchybným výkonem brankáře, všechny branky soupeře nám vstřelil jediný hráč.

HC České Budějovice – HC Plzeň 6:4
Ve druhém zápase nám vyšel úvod utkání, kdy jsme se střelecky prosadili. Soupeře jsme do vyložených šancí pouštěli velmi zřídka, ojedinělé pokusy likvidoval náš pozorný brankář. Po dvou třetinách tak svítil na ukazateli stav 5:2. Ve třetí části zápasu jsme zvýšili na 6:2 a soupeř už pouze stačil dvěma góly upravit výsledek na konečných 6:4. Výborný výkon celého mužstva tak přinesl vůbec první vítězství našich kluků v hokeji hraném na „velké hřiště“ v turnajových či mistrovských zápasech.

HC České Budějovice – HC Meteor Třemošná 1:7
Do posledního zápasu jsme vstupovali již s jistotou druhého místa v turnaji (v minitabulce týmů se stejným počtem bodů jsme měli nejlepší skóre z těchto vzájemných zápasů) proti zatím suverénnímu domácímu týmu. Ten v předchozích dvou svých zápasech nastřílel Plzni a Slavii dohromady 26 branek, takže před zápasem byl patřičný respekt ze soupeře na našich hráčích znát. V samotném utkání jsme však hráli ze zajištěné obrany, kvalitně a důrazně bránili a téměř do poloviny zápasu jsme soupeře nepustili do výrazného brankového vedení. Po čtvrté brance soupeře však bylo o výsledku rozhodnuto a jen díky skvělým zákrokům našeho brankáře nebylo skóre mnohem vyšší. S trochou nadsázky lze říci, že nás porazil hostující hráč s číslem 23, který nám vstřelil celkem 5 branek.

Konečná tabulka turnaje:

1. HC Meteor Třemošná    6 b
2. HC České Budějovice   2 b
3. HC Plzeň	        2 b
4. HC Slavie Praha       2 b
Sestava HC Č.B: Heidinger – Kotous, Marhoun, Hůlka, Placek, Hromada, Řehout, Plechinger, Jelínek, Kumpfmuller, Burian, Zikeš, Melichar, Berger, Tauer.

Trenéři: Petr Červený, Radek Vondruška, Jiří Hanzal, vedoucí týmu: Petr Heidinger.

Celkové hodnocení výkonu na turnaji:

Celkově lze hodnotit první, kvalitně obsazený turnaj v této sezoně, pozitivně. Naši hráči předváděli týmový, bojovný a všech zápasech vyrovnaný herní projev, podpořený výborným výkonem a skvělými zákroky našeho brankáře.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....