Banes Motor České Budějovice
06.09.2013, Miroslav Mayer

Jako první vstoupí do sezóny mládež

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Skončila doba tréninků a přípravných zápasů a začínají ostré boje o body. Jako první vstoupí do sezóny mládežnická mužstva juniorů a staršího dorostu. Oba týmy sehrají dva zápasy a budou hrát o sebevědomí a o dobrá vstup do sezóny. Zvláštní pozornost bude věnována juniorce, která má letos za úkol předvést lepší výsledky, než tomu bylo v minulých sezónách.

Juniorka

Kádr juniorky doznal velkých změn, což se děje skoro každou sezónu. Největší změnou je příchod nového trenéra Aleše Tottera , který má hodně zkušeností a odbornosti a měl by týmu dát zcela nový charakter. Jako první se v Budvar aréně představí loňský semifinalista HC Olomouc. Hanáci odehráli zatím v přípravě devět zápasů a z toho vyhráli čtyři, ale to pro NOEN extraligu nemusí nic znamenat. Pro Jihočechy bude nesmírně důležité vstoupit dobře do sezóny, protože špatný vstup do soutěže zavinil trápení, které se opakovalo čtyři roky po sobě. Letos junioři udělají vše, aby tomu bylo jinak. Úvodní zápas sezóny se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned druhý den zavítá do Budvar arény další moravský tým Kometa Brno. Ani Kometa neměla loni zrovna nejpovedenější sezónu, když v boji o play-off podlehla Litvínovu. Brňané odehrají svůj první zápas v Jihlavě a nedají v Českých Budějovicích nic zadarmo. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

AKTUALIZACE: Úvodní duel s Olomoucí se neuskuteční a je přesunut na středu 11.9. Důvodem je nemocnost hráčů Olomouce.

Starší dorost

Starší dorost by měl mít papírově slabší mužstvo než loni, ale na ledě může být vše jinak. U týmu pokračuje trenérská dvojice Trummer - Turek, která loni dovedla tým do čtvrtfinále soutěže. Letos je tým plný bývalých hráčů mladšího dorostu a musí ukázat svoji sílu. Jako první přijedou Bílí Tygři Liberec. Ti loni také skončili ve čtvrtfinále, ale letos posílili o hráče mladšího dorostu, který loni s přehledem vyhrál svoji skupinu. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Druhé kolo extraligy staršího dorostu přinese první jihočeské derby této sezóny. Přijede totiž IHC Písek. Písečtí měli loni skvělou sezónu, kterou již zřejmě nedokáží zopakovat. Dokázali se totiž dostat až do semifinále play-off a celkově ta předstihli právě českobudějovický tým. Jenže tahouni mužstva již odrostli dorosteneckému věku a uvidíme, zda je dokáží jejich následovníci napodobit. Každopádně jsou domácí favority zápasu, ale není radno soupeře podcenit. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....