Banes Motor České Budějovice
05.08.2013, Českobudějovický deník

David Kuchejda měl návrat do Českých Budějovic jako prioritu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nově vznikající prvoligový hokejový tým pod taktovkou Radka Bělohlava a prozatímním názvem CB Hokej 2013 poprvé vyjel na trénink na led Budvar Arény. Mezi hráči nechyběli lídr mužstva Aleš Kotalík, Zdeněk Ondřej, František Mrázek, David Kuchejda a další zajímavá jména. Bělohlavovi jako hlavnímu trenérovi asistovali Roman Turek a také Jaroslav Modrý, u něhož by se mělo jednat o dočasnou výpomoc.

Jedním z tahounů nově vznikajícího celku by měl být útočník David Kuchejda, jenž se v šestadvaceti letech dostává do nejlepšího hokejového věku. Po loňské nepříliš vydařené sezoně na Kladně se nyní vrací zpět na český jih.

Když se ohlédnete za svým působením na Kladně, tak jsou to spíše rozpaky?
Od té sezony jsem očekával hodně. To přiznávám. Možná až moc. Nakonec pro mě osobně sezona se dvěma vstřelenými góly skončila velkým zklamáním. Byl to asi nejhorší ročník, jaký jsem zatím v extralize odehrál. Výrazně ho ovlivnila výluka v NHL, protože Kladno mělo ze zámoří hned pět hráčů. Všechno se hrálo přes ně a bylo těžké se na led dostat. Na druhou stranu bylo strašně fajn si s nimi zahrát. Bylo nás tam šest pětek a těžko se tím prokousávalo. Třeba prvních šest zápasů jsem vyloženě odseděl.

Na začátku ledna se NHL rozběhla, dostal jste potom také vy na Kladně více prostoru?
To se prostor skutečně otevřel a hrál jsem docela dost. Celkem se mi dařilo a vypadalo to, že bych tam mohl zůstat. Málo jsem ale bodoval, takže jsme konec sezony dohrával jenom ve třetí a čtvrté lajně. Trenér se na mě nemohl spolehnout v zakončení, což beru na své triko. Kolikrát jsem netrefil ani prázdnou branku. Možná to vyplývalo i z přemíry snahy.

Na Kladně vám skončilo hostování a zároveň také smlouva s Mountfieldem. Co jste dělal potom?
Po skončení sezony jsem čekal, co se bude dít dál. Trénoval jsem v Budějovicích s Alešem Kotalíkem, Martinem Hanzalem, Romanem Horákem, Milanem Gulašem, Frantou Mrázkem a Filipem Novákem. Dva a půl měsíce jsme makali na suchu a nedávno jsme už také začali chodit na led. A teď jsem tady v Budějovicích.

David Kuchejda při prvním tréninku v Budvar aréně (autor: Robert Straka)

Existovaly i jiné varianty?
Variant moc nebylo. Něco se rýsovalo venku, ale já jsem preferoval návrat do Budějovic. Po odchodu extraligy do Hradce Králové se tady začala mluvit o první lize. Věděl jsem, že když bude v Budějovicích první liga, tak bych chtěl působit tady. Zatím to vypadá, že by to mohlo být na dobré cestě.

Jste rodákem ze severu Moravy. Berete Budějovice už jako svůj druhý domov?
Určitě. Mám tady i snoubenku a chceme v Budějovicích zakotvit. Je to už teď můj domov.

Sledoval jste dlouhou dobu hodně nejasný souboj dvou subjektů o prvoligovou licenci?
Můj názor je takový, že do médií šla jenom nějaká desetina toho, co se skutečně dělo. Spíše to bylo z obou stran takové, aby se veřejnost uklidnila. četl jsem to v novinách, ale nepřikládal jsem tomu nějaký velký význam. Myslím si, že za tím vším bylo něco úplně jiného. Už se ale asi nikdy nedozvíme co. Nás hráče to ve finále ani zajímat nemusí. My jsme tady od toho, abychom pořádně trénovali a hráli.

V kabině jste se potkal s Alešem Kotalíkem a dalšími kvalitními hráči. Dá se odhadnout, jakou roli by mohl váš tým v první lize hrát?
Těžko říct. Jsme teprve na začátku a všechno se vyvíjí. Nějací kluci určitě ještě přijdou. Uvidíme postupem času.

Jste pořád ještě relativně mladý hráč. Nemrzí vás, že nebudete hrát extraligu?
Mrzí, ale nedá se nic dělat. V extralize o mě nebyl zájem. Nikde není psáno, že se tam nemohu zase vrátit.

Zdroj: Pavel Kortus, Českobudějovický deník
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice