Banes Motor České Budějovice
29.04.2013, Radek Papáček

René Vydarený bude reprezentovat na mistrovství světa. Už pošesté!

Obránce René Vydarený bude reprezentovat na mistrovství světa. Jednatřicetiletý zadák totiž nechybí v nominaci Slovenska na blížící se šampionát. Hokejista HC MOUNTFIELD si tak připíše už svou šestou účast na této vrcholné akci. O účast naopak na poslední chvíli přijde brankář Jakub Kovář.

René Vydarený svou rodnou zemi reprezentoval už v letech 2005, 2006, 2008, 2009 a 2012. Zkušený zadák tak byl na loňském šampionátu členem úspěšného týmu, který vybojoval stříbrné medaile. Letos tak bude výběr kouče Vladimíra Vůjtka obhajovat loňské 2. místo.

O účast na vrcholné akci naopak na poslední chvíli přijde další hráč klubu z jihu Čech. Brankář Jakub Kovář onemocněl hnisavou angínou a v nominaci České republiky jej nahradí Pavel Francouz z Litvínova.

Český národní tým však i přesto ve svém středu bude mít odchovance českobudějovického hokeje. Jiří Novotný se dokonce pravděpodobně ujme role kapitána výběru Aloise Hadamczika. Ten na svou soupisku zařadil také dalšího útočníka Martina Hanzala a dále obránce Zdeňka Kutláka s brankářem Alexandrem Salákem.

Ve čtvrtek startuje letní příprava. Tým půjde hned na led!

Letní přípravu na nadcházející hokejovou sezonu zahájí hokejisté HC MOUNTFIELD ve čtvrtek 2. května 2013. Poprvé se tak ke společné přípravě vyjma Vydareného s Kovářem sejde kompletní kádr, v němž novými tvářemi budou brankář Ondřej Kacetl a obránce Martin Pláněk (oba ze Znojma).

Dosud se tréninku s kondičním trenérem Petrem Požárkem individuálně věnovali mladší hráči. Českobudějovický tým čeká hned na úvod přípravy zajímavá novinka. Po zapracování bude hokejisty čekat zhruba desetidenní blok s tréninkem na ledové ploše, ovšem zaměřený samozřejmě na kondici.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....