Banes Motor České Budějovice
10.03.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Juniorka skončila, starší dorost před play-off vyhrával

Č. B u d ě j o v i c e – V sobotu definitivně skončila letošní sezóna pro juniorku. Poslední zápas sezóny prohrála, když ve čtvrtek ještě vyhrála jasně v Mladé Boleslavi. Starší dorost skončil nadstavbovou část a chystá se na play-off. Poslední dva zápasy dokázal vyhrát a mol by být dobře naladěn. Mladší dorost A vyhrál jihočeské derby a B dorost přivezl bod ze Znojma. Hráčem víkendu se stává opět útočník mladšího dorostu Ondřej Šulek, který dal Táboru čtyři z osmi branek svého mužstva.

Juniorka

Čisté konto z Mladé Boleslavi

Ve čtvrtek odehráli junioři předposlední zápas v Mladé Boleslavi. Domácí nastoupili se značně omlazeným mužstvem, ale Jihočechů bylo zase méně. Po první třetině vytěžili Jihočeši ze svého náporu jen dvoubrankové vedení. Vše se pak strhlo až ve třetí části, kdy skórovali ještě čtyřikrát, a utkání skončilo jasným vítězstvím 6:0. Čisté konto a třicet šest zásahů si připsal brankář David Gába.

Loučení se soutěží s porážkou

Původně se měl zápas s Kladnem odehrát v Českých Budějovicích, ale obě mužstva se domluvila na výměně pořadatelství. Kladenští začali lépe a ujali se vedení 2:0. Jihočeši zabrali a dvě minuty před koncem srovnali skóre. Už to vypadalo na prodloužení, když domácí přidali ještě jednu branku a tím si zajistili vítězství 3:2. Pro Jihočechy tak smolná sezóny skončila porážkou. První gól si za juniorku připsal ve svém prvním zápase Jan Michálek

.

Starší dorost

Přetahovanou vyhráli Budějovičtí

Pátečním soupeřem dorostenců byla Kometa Brno. Ta bude i prvním soupeřem v play-off. Zápas připomínal typickou přetahovanou. Obě mužstva střídavě vedla o jednu branku a vzápětí to druhé dokázalo vyrovnat. Po šedesáti minutách tak zápas skončil nerozhodně 3:3 a na řadu přišlo prodloužení. To dokázali domácí vyhrát, když Luboš Rob dorazil do branky střelu Michaela Kutiše, kterou brankář jen vyrazil. Jihočeši tak svého budoucího soupeře porazili 4:3p.

Šťastná koncovka zápasu

V sobotu přijelo do Českých Budějovic k poslednímu kolu mužstvo HC Havířov. První třetina byla hodně rychlá a spíše připomínala rychlobruslení. Příliš šanci totiž vidět nebylo. Ve druhé části už se hrálo více a obě mužstva dalo po jedné brance. Třetí část přinesla nejvíce vzruchu. Domácí se ujali vedení a drželi ho až do 58. minuty. Havířovu se povedlo vyrovnat, ale Jihočeši se nevzdali a dokázali ještě jednu branku přidat. Autorem branky na 3:2 byl David Ruda. Před play-off je vítězství vždy příjemnou vzpruhou.

Mladší dorost A

Šulek zase řádil

Původně se zápas s Táborem měl hrát až v pondělí, ale přesunul se opět na neděli na druhou ledovou plochu. Budějovičtí byli v zápase jasnými favority, ale nedokázali to hned od začátku naplnit brankově. To se jim povedlo a ž ve třetí třetině, kde šesti brankami zasadili soupeři rozhodující úder a vyhráli jasně 8:1. Kromě čtyřgólového Ondřeje Šulka se zápas vydařil i Tomáši Fenclovi, který zaznamenal hned čtyři asistence.

Mladší dorost B

Ze Znojma jen jeden bod

V sobotu jeli dorostenci ke svému zápasu až do Znojma. Jihočeši byli v zápase favority i vhledem k tomu, že předchozí zápas vysoko vyhráli. Tentokrát to bylo ovšem jiné „kafe“. Orli vedli v poslední třetině 2:2 a Jihočeši minutu před koncem stačili vyrovnat. Prodloužení nerozhodlo a v samostatných nájezdech se štěstí obrátilo na domácí hráče, kteří tak vyhráli 4:3sn. Dva body v zápase zaznamenal Natan Vráblík.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....