Banes Motor České Budějovice
27.01.2013, Miroslav Mayer

Mládež: Juniorka nepostoupila do play-off

Č. B u d ě j o v i c e - Skončil neúspěšný boj juniorky o play-off. Již počtvrté za sebou si juniorka HC České Budějovice nezahraje play-off a bude muset tvrdě bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži. Své šance juniorka promarnila již ve čtvrtek, když doma prohrála s Libercem a v sobotu potřebovalo už pomoc od soupeřů, ale té se nedočkala. První radost z vítězství naopak slavil starší dorost, který vyhrál až své šesté utkání v nadstavbové části. Radost tak příznivcům udělal hlavně mladší dorost A, který vyhrál oba své zápasy.

Juniorka

Zápas naděje nevyšel

Tabulka NOEN extraligy juniorů se vyvinula tak, že Jihočeši si mohli postup vybojovat sami, pokud by vyhráli oba své zápasy. Hned ve čtvrtek přijelo do Budvar arény bojovat mužstvo Bílí Tygři Liberec. Tygři potřebovali k potvrzení postupu do play-off vyhrát. Vítěz zápasu měl tedy k postupu blízko a poražený už jen naději. Tuto skutečnost lépe unesli hosté. Ti se ujali hned v první třetině vedení a to si nedali vzít až do konce zápasu. Domácím navíc zvlhnul střelný prach a podruhé za sebou nedali ani branku a tak nemohli vyhrát. Tygři oslavili postup do play-off vítězstvím 4:0 a Budějovickým zbývalo jen čekání na zázrak.

Soupeři nepomohli

V sobotu hráli junioři svoje poslední kola základní části v Mladé Boleslavi. I Bruslaři ještě měli šanci postoupit do play-off, ale i oni by se museli spolehnout na pomoc soupeřů. Tentokrát už Jihočeši dávali branky a v poslední třetině dokázali dát tři branky a zvítězit tak 3:0, ale všechna ostatní utkání skončila pro českobudějovický tým špatně a juniorka obsadila celkové čtrnácté místo. Na postup by stačilo získat o dva body více, ale takto bude hrát o to, aby po dvou letech nemuseli hráči hrát potupnou baráž o extraligu.

Starší dorost

Dorost remízu neudržel

V pátek hráli dorostenci svůj pátý zápas v nadstavbové části a chtěl už získat všechny tři body. Do cesty se mu na druhé ploše postavil jasný lídr soutěže HC Oceláři Třinec. Hosté začali velmi zostra první část vyhráli 3:0. Ve druhé části domácí zabrali a dokázali ztrátu dohonit a ve třetí části dokonce vyrovnali. Tento stav jim vydržel jen čtyři minuty. Pak se Oceláři znovu rozjeli a dvěma brankami zápas rozhodli, když poslední branky padala při power-play domácích. Třinec tak vyhrál 6:4, ale Jihočeši se za svůj výkon nemuseli vůbec stydět. Dvě branky domácích vstřelil Jakub Malovec.

Na šestý pokus to vyšlo

V sobotu hráli dorostenci svůj čtvrtý zápas na domácím ledě v řadě a přivítali tým HC Vítkovice. Tentokrát patřila první třetina domácím, kteří si vybudovali dvoubrankové vedení. Ve druhé části sice hosté snížili, ale Aleš Krátoška opět zvětšil rozdíl na dvě branky. Podobný scénář měla i závěrečná část, když domácí bleskově odpověděli na snížení Vítkovických. Konečný stav 4:2 tak znamenal první vítězství dorostenců v nadstavbové části a snad i příchod herního i výsledkového zlepšení týmu.

Mladší dorost A

Vše se událo ve druhé části

Mladší dorost sehrál ve čtvrtek svůj zápas v Jihlavě. Kdo přišel jen na druhou třetinu, viděl všechny góly, které v zápase padly. Dukla vedla 2:1, ale Jihočeši dvěma slepenými brankami zápas otočili, a protože třetí část už skončila bez branek, tak vyhráli nakonec 3:2 a odvezli si z Vysočiny tři body. V zápase opět dobře zafungovala spolupráce dvojice Šulek-Bárta. Oba hráči zaznamenali po třech bodech a Jan Bárta byl tentokrát střelecky úspěšnější, když dal dvě branky a na jednu přihrál.

Jihočeši zvládli roli favorita

V neděli se utkali dorostenci s dalším týmem z Vysočiny, když doma přivítali Rebel Havlíčkův Brod. Domácí tým byl favoritem zápasu a potvrzoval to prakticky od začátku zápasu. Definitivně se o výsledku rozhodlo ve druhé části, kdy Budějovičtí dali čtyři branky a inkasovali jen jednou. V závěrečném dějství si domácí již kontrolovali výsledek a upravili konečný stav na 7:1. Tímto vítězstvím se Jihočeši vrátili na čtvrtou příčku v tabulce, která jim již v minulosti patřila. V zápase nejvíce bodů získal David Matějka (2+1).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....