Banes Motor České Budějovice
22.01.2013, Miroslav Mayer

CEB - KOM 3:2sn - Výborná třetí třetina stačila na dva body

Č. B u d ě j o v i c e - V zápase s Kometou Brno předvedli hráči HC MOUNTFIELD herní i výsledkový obrat. První dvě třetiny byla Kometa lepší a kontrolovala utkání. Ve třetí části ukázali Jihočeši svoji útočnou sílu a vůli po vítězství. Nakonec se jim podařilo vyrovnat a dovést zápas až do samostatných nájezdů. Tam se dokázal prosadit jen Lukáš Květoň a domácí tak vyhráli potřetí za sebou tuto dovednostní disciplínu a mají dva důležité body.

Kometa měla od začátku zápasu větší chuť do hry a vytvořila si tlak na domácí branku. Hned se jí povedlo dát i první branku. Domácí špatně vystřídali a toho využil Hynek Zohorna, který ujížděl na Kováře a přesnou střelou pod horní tyčku otevřel skóre zápasu. Jihočeši vystřelili poprvé na Trvaje až téměř po sedmi minutách hry díky Knotkovi. Kometa v klidu kontrolovala průběh zápasu a domácí se nemohli dostat do tempa. Zatímco počet střel na Kováře narůstal, domácí Trvaje příliš nezaměstnávali. Ten se zahřál až při zákroku po bekhendu Kolarze, který si pěkně najel až od modré čáry. Před koncem třetiny měl nabito Suja, ale z dobré pozice trefil jen Trvaje. První třetinu tak vyhráli hosté, kteří byli po většinu času aktivnější.

Do druhé části sice domácí vstoupili aktivně, ale branku dala Kometa. Jakub Koreis vyjel z poza branky, jeho střelu Kovář vyrazil, ale jenom před Martina Dočekala, který po ledě poslal puk podruhé do domácí branky. Branka Kometu opět nabudila a domácí se nemohli dostat do útočné třetiny. Trenér Draisaitl si dokonce vzal oddechový čas, aby své mužstvo namotivoval. Moc to však nepomohlo. Další šanci Komety měl Vilém Burian, který byl sám před brankou, ale Kovář se stačil včas přemístit. V druhé půlce zápasu Jihočeši přeci jen mírně přidali, ale Kometa pozorně bránila. Jihočeši se nakonec dočkali. Nejprve na modré čáře zlomil Jiří Šimánek hokejku a Peter Frühauf se dostal k volnému puku a po ledě prostřelil Trvaje. Vzápětí byl v nadějné šanci faulován Suja. V následné přesilovce měli hráči HC MOUNTFIELD převahu, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

Jihočeši zahájili třetí třetinu s viditelnou snahou o vyrovnání. Hned dvakrát vyzkoušel Trvajovu pozornost Tomáš Rousek téměř z brankové čáry, ale Trvaj byl připravený. Obraz hry byl úplně jiný, než tomu bylo první dvě třetiny. Hra se viditelně zrychlila a navrch měli domácí hráči. Kometa sice dobře bruslila, ale spíše jen vyvážela puky a Kováře ohrožovala jen sporadicky. Dokonce ani při přesilovce Kometa ani nevystřelila na branku. Domácí přidávali na obrátkách a snažili se o vyrovnání. Trvaj v brance se měl co ohánět. Budějovický tlak vrcholil při přesilovce pět na tři. Tu sice domácí nevyužili, ale při hře pět na čtyři nejprve Šimánek netrefil odkrytou branku, ale vzápětí prostřelil Trvaje Lukáš Květoň a přivedl tak domácí diváky do varu. Domácí byli nadále při chuti a Kometa už nestíhala, ale remízu v základní hrací době už ubránila.

V prodloužení pokračoval tlak HC MOUNTFIELD , ale Trval svůj tým držel. Postupně přidala i Kometa a práci měl i Kovář. Těsně před koncem prodloužení měl největší šanci Šimánek, ale jeho dorážku stačil Trvaj vyrazit. Prodloužení tak o vítězi nerozhodlo.

Samostatné nájezdy se rozhodly ve čtvrté sérii. Za domácí se trefil Lukáš Květoň a protože Leoš Čermák nepřekonal Kováře, druhý bod zůstává v Českých Budějovicích. Kometa odehrála velmi kvalitní dvě třetiny, ale ve třetí části na Jihočechy nestačila.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
3:01 Zohorna Čermák
23:00 Dočekal Koreis
33:46 Frühauf Šimánek
56:28 Květoň Dej Šimánek
65:00 Květoň

Střely na branku
MOU KOM
Květoň5
Vydarený4
Frühauf3
Kotalík3
Suja3
Rousek3
Šimánek3
Knotek2
Ptáček2
Harant2
Dej2
Mertl1
Škoda1
Kolarz1
CELKEM35
Svoboda Jakub5
Koreis3
Kováčik3
Burian3
Svoboda Tomáš2
Divíšek2
Zohorna2
Petrovický1
Dočekal1
Žižka1
Hruška1
Bičánek1
CELKEM25

Statistika vhazování
MOU KOM
Červený3/3 - 100%
Květoň2/2 - 100%
Kotalík17/26 - 65,4%
Mertl12/22 - 54,5%
Knotek7/13 - 53,8%
Škoda1/2 - 50%
CELKEM42/68 - 61,8%
Petrovický1/1 - 100%
Divíšek9/23 - 39,1%
Koreis8/21 - 38,1%
Čermák8/22 - 36,4%
Dočekal0/1 - 0%
CELKEM26/68 - 38,2%
Nejlepší hráči
MOUNTFIELD BRNO
JAKUB KOVÁŘ
Lukáš Květoň
František Ptáček
MARTIN DOČEKAL
Hynek Zohorna
Jakub Svoboda
Ohlasy po zápasu
Peter Draisaitl (České Budějovice): "V úvodu jsme vypadali trochu ospale a unaveně. Po dosažení kontaktního gólu jsme zlepšili pohyb a bruslení, byli jsme aktivnější a lépe kontrolovali hru. Za výkon v závěru jsme si extra bod po nájezdech zasloužili."

Zdeněk Venera (Kometa): "Čekali jsme, že dnes nepadne mnoho gólů, protože Budějovice výborně brání a skvěle jim chytá Kovář. O výsledku rozhodla naše dvě vyloučení v závěru. Věřím, že nebýt jich, tak jsme uhráli tři body. Před zápasem bychom brali bod, ale vzhledem k vývoji utkání je to pro nás málo."

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....