Banes Motor České Budějovice
27.11.2012, Matěj Mayer

Jihočeši vycestují na poslední zápas European Trophy do Brna

Č. B u d ě j o v i c e – V nabitém extraligovém programu si musí Jihočeši najít místo i pro utkání European Trophy. Ve středu nastoupí hráči HC MOUNTFIELD v Brně k letošnímu poslednímu zápasu v této soutěži. Ani jeden ze středečních soupeřů už nemá šanci na postup do dalších bojů, takže se bude jednat spíše o splnění povinnosti.

Letošní European Trophy se účastní celkem 32 týmů, které byly rozděleny do čtyř skupin po osmi. Přehled všech týmů a rozdělení do skupin můžete vidět v následujícím obrázku.

Systém soutěže

Týmy byly rozděleny v každé skupině do dvojiček (lokální rivalové). V rámci této dvojičky hrají zápas systémem doma venku. Jinak hrají se zbylými účastníky pouze jednou.

HC MOUNTFIELD je součástí European Trophy již podruhé. Letos se však Jihočechům příliš nedaří. Ze šesti zápasů, které hrálo mužstvo v přípravném období, zvítězilo pouze dvakrát a čtyřikrát odešlo poraženo. Další utkání bylo odehráno 17. října, kdy do Budvar arény dorazila Plzeň. Už tehdy však ani jednomu z mužstev o nic nešlo a tak sestavy obou týmů připomínaly spíše zápas juniorů. Pro spoustu z nich to byla cenná zkušenost a také premiéra v dospělém hokeji. O něco zkušenější tým přeci jen přivezli Západočeši a tak byl trošku překvapivý výsledek 3:2 pro domácí borce.


HC Kometa Brno - HC MOUNTFIELD
středa 28. 11.
18:00
Kajot Arena


Kometa na tom není o moc lépe. Moravané první čtyři zápasy prohráli s mužstvy z Německa a Skandinávie. Následující dvě utkání proti týmům české extraligy už však dopadla pro Brňany o poznání lépe. Poslední zápas hrálo Brno 16. října v Salzburku a hosté dokázali ukázat svou sílu a zvítězili v European Trophy potřetí v řadě.

Do dalších bojů se kvalifikuje vítěz každé z osmi skupin a nejlepší dva týmy na druhých místech. Oba středeční soupeři už tedy nemají žádnou šanci. Především Jihočeši by si však mohli spravit chuť a napravit si pocuchané sebevědomí z posledních zápasů. Vedení klubu také oznámilo, že na zápas nehodlá jet pouze s juniory, jako tomu bylo v zápase s Plzní. „K utkání s Kometou odcestuje prakticky kompletní kádr jen vyjma hráčů z NHL, tedy Václava Prospala, Milana Michálka, Martina Hanzala a Andrew Ference,“ uvedl sportovní manažer Petr Sailer.

Statistiky

ET8
HC MOUNTFIELD
vs
HC KOMETA BRNO
5. (North Division)
Umístění v tabulce
4. (North Division)
7 / 3 - 0 - 4
17:20 / 9
Statistiky v sezoně
(základní část)
7 / 3 - 1 - 3
20:30 / 10
Lukáš Květoň 4 (3+1)
Nejproduktivnější hráč
Jan Hruška 6 (1+5)
Lukáš Květoň (3)
Nejlepší střelec
Miroslav Holec (5)
6 hráčů (2)
Nejlepší nahrávač
Jan Hruška (5)
Peter Mikuš 3 (2+1)
Nejproduktivnější obránce
Jozef Kováčik 3 (1+2)
Peter Frühauf (31)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Radek Dlouhý (43)
P. Kantor 95,83% - 1,00
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
M. Falter 86,42% - 4,06
Jiří Trvaj 84,38% - 5,00
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....