Banes Motor České Budějovice
10.10.2012, Matěj Mayer

Preview: Napraví mládež dojem po neúspěšném minulém víkendu?

Č. B u d ě j o v i c e - Další týden před námi a zde vám opět přinášíme přehled všech soupeřů, kteří se postaví mládežnickým celkům HC České Budějovice. Junioři a starší dorost mají tento týden na programu dvě utkání. Mladší dorosty se připravují pouze na jeden zápas. Minulý týden nebyl v podání mládežníků právě dvakrát úspěšný, napraví dojem tento týden?

Junioři

Nejstarší mládežnickou kategorii čekají tento víkend tradiční dva zápasy. První se odehraje ve čtvrtek, kdy do Budvar arény zavítají Pardubice. Těm patří prozatím v tabulce NOEN extraligy sedmé místo. Perníkáři mají odehráno již deset utkání, tedy o jedno více než mužstvo z jihu Čech. Českobudějovičtí jsou se třinácti body jedenáctí. Pardubice nyní drží šňůru tří porážek v řadě a Jihočeši by toto číslo rádi navýšili. Východočeši nemají problém se střílením branek, na rozdíl od juniorů Českých Budějovic. Zatímco čtvrteční soupeř Jihočechů jich dal 38, Jihočeši jen 19. Utkání můžete živě sledovat od 18:00 v Budvar aréně.

V dalším zápase se junioři představí na ledě Sparty Praha. Ta je na tom také podobně jako českobudějovické mužstvo. Sparta předvádí nevyrovnané výkony, těžko tedy hovořit o její současné formě. Poslední zápas Pražané vyhráli, když porazili na vlastním ledě Kladno 2:1 po prodloužení. Sparta by rozhodně neměla být pro České Budějovice nepřekonatelným soupeřem, Jihočeši by ale potřebovali střílet více branek. V tomto ohledu patří vůbec k nejhorším týmům. Utkání na Spartě začíná v 16:00.

Starší dorost

I starší dorost čekají dva zápas, ovšem s tím, že v úterý ještě mají svěřenci Jana Trummera na programu dohrávku s Jihlavou. První zápas v tomto týdnu bude hodně pikantní. Do Českých Budějovic totiž dorazí rival z Písku. Souboj dvou celků z jihu Čech bude zajímavý také proto, že v tabulce je na tom lépe překvapivě Písek. Modrožlutí vyhráli osm z deseti zápasů! Navíc pouze jedno z těchto vítězství bylo až na samostatné nájezdy a to zrovna poslední zápas. V něm se Písek střetl s outsidery z Mladé Boleslavi a po první třetině, kterou vyhrál Písek 3:1, dovolil soupeři skóre dotáhnout. Písek se letos zatím se slabšími soupeři příliš napárá. Dvě mužstva, která Písek porazila, jsou na první a třetím místě skupiny střed. Nikoho nepřekvapí, že Písku patří druhé místo. Páteční utkání v Budvar aréně začíná v 18:00.

O den později se mladíci vydají do Havlíčkova Brodu. Zápas s tímto soupeřem by měl být pro Jihočechy jasnou záležitostí. První vzájemný duel v Budvar aréně skončil jednoznačným výsledkem 6:1 a podobně by tomu mělo být i ve střetnutí na ledě soupeře. Havlíčkův Brod zvítězil letos pouze jednou a vstřelil zoufalých 14 branek. Utkání z Havlíčkova Brodu budete moci sledovat v online reportáži.

Mladší dorost

Mladší dorostenci hrají utkání jen v neděli a soupeřem bude stejné mužstvo. Havlíčkův Brod sice v mladším dorostu není poslední, i v této kategorii má však pouze jednu výhru. Zde se ale tak jednoznačné utkání rozhodně nečeká. Mladšímu dorostu Českých Budějovic se totiž se totiž vůbec nedaří. Po osmi kolech zvítězil pouze dvakrát a patří mu až osmé místo ve skupině střed. Havlíčkův Brod je devátý se ztrátou pěti bodů na Jihočechy. Nedělní utkání v Českých Budějovicích začíná ve 12:30.

Mladší dorost B

Béčko mladšího dorostu hraje také jedno utkání. V sobotu v Budvar aréně přivítá tým Horácká Slavia Třebíč. Podle postavení v tabulce se dá očekávat zhruba vyrovnaný zápas. České Budějovice jsou se třinácti body třetí, Třebíč je pátá a má bodů jedenáct. Českobudějovičtí jsou v Budvar aréně zatím stoprocentní a všichni fanoušci Jihočeského klubu doufají, že to tak bude i nadále. Třebíč v posledním kole porazila Benátky nad Jizerou 12:0. Zápas začíná v sobotu v 16:00.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 25. Sochor (Pitel, Bystřický), 37. Tomas (Hoch, Kusak), 38. Kusak (Humeník), 44. Kuprijanov (Kusak, Humeník) –...

Branky a nahrávky: 02:13 Lev (Koníř, Mařík; 5/4) – 01:34 Douda (Hofman, Mareš; 5/5), 46:35 Zachariasz (Daněk, Rončka; 5/5)....