Banes Motor České Budějovice
07.10.2012, Matěj Mayer

Mládežnickým týmům se v tomto týdnu nedařilo

Č. B u d ě j o v i c e - Šesty zápasů, dvě výhry. Taková byla bilance mládežnických mužstev HC České Budějovice tento týden. Juniorka hrála dvakrát ve dvou zápasech prodloužení a uspěla v jednom případě. Starší dorostenci otočili na poslední chvíli utkání s Hradcem Králové a mladší dorosty uhrály ve třech zápasech celkem pouze bod. Hráčem týdne se stává Jan Trummer, který juniorům ve dvou zápasech pomohl třemi body (1+2).

Junioři

Jihočeši vybojovali bod navíc v prodloužení

Junioři hráli v uplynulém týdnu dva zápasy. První duel sehráli ve čtvrtek v Budvar aréně. Na jih Čech přijela Olomouc, se kterou Jihočeši po první třetině prohrávali 0:2. Na začátku však dvěma brankami vyrovnali. V polovině zápasu vrátil Olomouci vedení Hes a domácí museli opět dotahovat. Za České Budějovice se nakonec trefil v 53. minutě Karel Plášil a utkání šlo do prodloužení. V něm rozhodl o získání bonusového bodu Martin Sekera. Českobudějovičtí si připsali výhru 4:3p.

Aktivnější Jihočeši proti Zlínu uhráli jen bod

Další zápas měli junioři na programu v sobotu a duel proti Zlínu nakonec také dospěl až do prodloužení. Do vedení se i tentokrát dostal soupeř, českobudějovičtí však našli odpověď ve dvacáté osmé minutě. Gólem do šatny před koncem druhé dvacetiminutovky vrátil vedení Zlínu Zbořil, Jihočeši však po přestávce opět srovnali. Tentokrát to ale nebyl domácí tým, který se radoval v prodloužení, ale hostující. Zlínští díky brance Kovaříka v 65. minutě rozhodli utkání – 2:3p. Českobudějovičtí Zlín jasně přestříleli, první branku domácích dal Adam Přibyl.

Starší dorost

Utkání s Jihlavou se neuskutečnilo a bylo přesnuto na 16. října.

Tři body získali Českobudějovičtí pět sekund před sirénou

Utkání proti Hradci Králové mělo být pro České Budějovice jasnou záležitostí. To se ale zpočátku příliš nedařilo. V 8. minutě sice otevřel skóre domácí Prokeš, od té doby se však Jihočechům vůbec nedařilo proměňovat šance. Došlo to až tak daleko, že Hradec Králové dvěma brankami na začátku třetí třetiny otočil zápas a pro domácí bylo zle. Nesložili ale zbraně a brankou Krátošky zápas opět vyrovnali. Pět sekund před koncem nakonec vystřelil Jihočechům tři body Radek Prokeš - 3:2.

Mladší dorost

Brno vyloupilo Budvar arénu

První utkání hrál mladší dorost ve čtvrtek proti Kometě Brno. Ta přijela do Budvar arény dobře naladěna. Nedovolila totiž domácím za celý zápas jedinkrát skórovat a výsledkem 0:3 potvrdila svou suverenitu v mladší dorostu. Nadále je týmem, který ještě neztratil bod. Jihočechům se tedy překvapit nepodařilo.

Tři rychlé branky rozhodly ve prospěch Jihlavy

Ani druhé utkání nedopadlo pro České Budějovice lépe. Mladší dorostenci se sice v Jihlavě ujali vedení, to ale vzápětí třemi rychlými brankami soupeře ztratili. Jihlava navíc přidala ve druhém dějství i čtvrtou branku a Jihočechům nepomohla ani dvoubranková stíhací jízda ve třetí třetině. Po výsledku 4:3 zůstávají tři body v Jihlavě. Za České Budějovice se dvěma body blýskl obránce Martin Kadlec.

Mladší dorost B

Béčko mladšího dorostu sehrálo pouze jeden zápas a to v neděli. Nejmladší kategorie dorostu hrála zápas v Jihlavě a utkání dospělo nakonec až do samostatných nájezdů. V nich byli úspěšnější domácí a získávají dva body za vítězství 3:2sn. Dvě branky v minutách 26. a 43. vstřelil Oliver Pánek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....