Banes Motor České Budějovice
26.03.2012, Miroslav Mayer

Mladší dorost na Mládežnické mistrovství republiky

Č. B u d ě j o v i c e - Od 28. března do 1. dubna proběhne v Liberci 3. Mládežnické mistrovství republiky v ledním hokeji. Díky postupu mladší dorostu se tato nejvýznamnější událost žákovského a mládežnického hokej bude týkat i Českých Budějovic. Mladší dorost pod vedením trenéra Jaroslava Formánka se bude snažit o co nejlepší umístění a vybojování úspěchu pro českobudějovický mládežnický hokej.

Cesta na tento turnaj nebyla pro českobudějovické mužstvo nijak jednoduchá. Ze skupiny Střed extraligy mladšího dorostu postupují na tento turnaj dvě mužstva. Od začátku soutěže bylo jasné, že právě Bílí Tygři Liberec jsou jasnými favority skupiny a postup jim nemůže uniknout. O druhou postupovou příčku svedli hlavní boj týmy HC České Budějovice, Letci Letňany a Kometa Brno. Nakonec se rozhodovalo až v posledním kole a postup vybojovali Jihočeši. Jako klíčové se nakonec ukázaly vzájemné zápasy právě s týmy bojujícími o postup. Z těch vyšli Jihočeši vítězně a tak si postup určitě zaslouží.

Letošní mužstvo navázalo na svoje předchůdce, kteří se v předchozích dvou ročnících vždy na turnaj probojovali. Jenže ani jednou se nepodařilo na turnaji vybojovat nějaký výrazný úspěch a tak může tento tým své předchůdce překonat.

K úspěchu je třeba mít kvalitní hráče, trenéra a štěstí. Kádr mladšího dorostu doznal během sezóny změn, ale vše odehrálo jádro týmu. Hráči Jiří Smejkal, Pavel Samohejl, Tomáš Jáchym a brankář Aleš Sova odehráli většinu zápasů a byli největšími oporami a bodově tým táhli. Trenér Jaroslav Formánek si v sezóně ještě přibral starší dorost a byl hodně vytížený. Každopádně má za sebou nesporné úspěchy. Jako poslední trenér dokázal vybojovat s ročníkem 1991 titul mistra republiky devátých tříd a s ročníkem 1993/94 třetí místo na mistrovství osmých tříd.

Systém turnaje 3. Mládežnického mistrovství republiky

Systém se oproti minulosti změnil. Hraje se systémem každý s každým, když se kvalifikovalo šest mužstev. Každý tým tedy sehraje pět zápasů. Bude se hrát 3x20 minut a za vítězství jsou tři body. V případě nerozhodného stavu se prodlužuje a následují samostatné nájezdy. Výsledkem bude tabulka, která určí postavení mužstev, žádné zápasy se již nehrají.

Program mužstva HC České Budějovice

28.3 HC Č. Budějovice – Sparta Praha 17.30
29.3 HC Č. Budějovice - Bílí Tygří Liberec 20.00
30.3 HC Č. Budějovice - Oceláři Třinec 16.00
31.3 HC Č. Budějovice - Piráti Chomutov 12.30
1.4. HC Č. Budějovice - HC Vítkovice 16.00

Kádr mladšího dorostu, který postoupil na mistrovství republiky

Aleš Sova, Luboš Kadlec – Matoušek, Zajíc, Šergl, Holub , Křikava, Stehlík, Dudek, Vavřík, Fiala, Farka, Tintěra, Korecký – Smejkal, Samohejl, Jáchym, Ondráček, Fr. Bárta, Šulek, Šafář, Fencl, J. Bárta, Mašek, Bláha, Matějka, Hlavica, Doktor, Bahula, Schwarz, Kubeš.

Kanadské bodování týmu naleznete ZDE!
Sociální sítě

75. narozeniny dnes slaví bývalý obránce Motoru Miroslav Hejda. V A týmu hrál 2 sezony (1970-72), připraven byl ke 43 zápasům, v...

Před 90 lety se narodil bývalý českobudějovický útočník Josef Buřič. V A týmu hrál 11 sezon (1953-54, 1956-66), cca 275 zápasů, v...

V rámci Energie AG Motor Tour můžete v přípravě letos v Budvar aréně vidět skvělé soupeře ze Slovenska, Rakouska, Finska a...

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...