Banes Motor České Budějovice
25.03.2012, Miroslav Mayer

Mladší dorost - postup se povedl

Č. B u d ě j o v i c e - Mladší dorost A dokonal svoji letošní spanilou jízdu soutěží a podařilo se mu obsadit ve své skupině druhé místo a to jim zajistilo postup na prestižní turnaj Mistrovství republiky. Letošní tým tak navázal na své předchůdce, kteří se vždy na tento turnaj dokázali kvalifikovat. Sezónu zakončil i mladší dorost B, který dokázal remizovat s rezervou Liberce. Hráčem posledního hracího víkendu se stáva Pavel Samohejl, který získal 5 bodů (3+2).

Mladší dorost A

Nakonec to nebylo drama

Ve čtvrtek zajížděli Jihočeši naposledy v soutěži na led soupeře, ale na horký led. Letci Letňany, totiž jsou silný soupeř, který ztratil možnost postupu na mistrovství republiky jen o týden dříve. Přesto právě tento soupeř mohl Jihočechům postup zkomplikovat. V první třetině mužstvo podržel brankář Aleš Sova. Českobudějovičtí se sice ujali vedení, ale Letci ve druhé části srovnali. O všem rozhodla závěrečná třetina, kde Jihočeši kralovali a díky ní se jim povedlo vyhrát 6:1 a jejich naděje tak žila. Radost jim jen mohlo zkazit to, že Kometa svůj poslední zápas vyhrála rozhodovat se tak mělo až v neděli.

Upracované, ale úspěšné

V neděli tedy stačil Jihočechům v souboji s Duklou Jihlava jen jeden bod na jistotu postupu. Jihlavští zlobili a nechtěli povolit. Dokonce se ujali vedení, ale domácím se podařilo brzo srovnat a ujmout se vedení. To si drželi až do třetí části, ale tam se Dukle podařilo vyrovnat. Tři minuty před koncem se domácím podařilo dát pátou branku a tím si zajistit vítězství 5:4. Postup na mistrovství republiky tak byl zpečetěn. Dvěma přihrávkami se na vítězství podílel i obránce Josef Matoušek.

Mladší dorost B

Remíza na konec

V sobotu dohrával B dorost svůj poslední zápas v sezóně. Soupeřem jim byl B tým Bílých Tygrů Liberec. Poslední zápas neodehrál B dorost špatně. Podařilo se mu zakončit sezónu remízou 4:4. Přesto je šesté místo ve skupině nejhorším umístěním B dorostu od jeho založení. Ovšem jeho úloha je spíše v možnosti mladších hráčů získávat zkušenosti do budoucna.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava