Banes Motor České Budějovice
08.03.2012, Miroslav Mayer

O postup se popereme v Hradci Králové, slibuje David Bílek

Č. B u d ě j o v i c e - První zápas osmifinále play-off staršího dorostu měl být pro českobudějovický tým doma téměř jasnou záležitostí. Všechna statistická data hovořila ve prospěch Jihočechů. Jenže v play-off se nehraje na statistiky, ale na branky. Hradec Králové vstoupil do zápasu lépe a podařilo se mu vstřelit tři branky. Domácím se nedařilo a pomohla až změna v sestavě, která domácí tým nastartovala. Přesto remíza 3:3 nic neřeší a o všem se rozhodne až v sobotu v Hradci Králové.

Na lavičce domácího mužstva působí i bývalý vynikající hráč Filip Turek, který se po zápase pustil do hodnocení.

Vstup do zápasu byl oboustranně hodně opatrný a hokej nebyl nic moc.
Myslím, že na kluky padla důležitost utkání. První třetina byla z naší strany hodně rozpačitá a navíc jsme dostali hloupý a zbytečný gól. V play-off to tak bývá, že ty první domácí zápasy jsou hodně nervózní.

Ovšem ve druhé třetině to bylo ještě horší, když mužstvo dvakrát inkasovalo.
Od druhé třetiny jsme se zlepšili a myslím, že jsme byli lepší než náš soupeř. Bohužel se dá říct, že jsme si dali dva vlastní góly. Jeden byl po nešťastně odraženém puku a druhý si náš hráč kopl do branky bruslí. Musím říct, že to bylo po naší chybě při přesilovce.

Byla po druhé třetině v šatně nějaká bouřka?
Ani ne. Viděli jsme, že kluci se dnes snažili a nebyl tam nikdo, kdo by to vypouštěl. Museli jsme s tím něco udělat, abychom to oživili. Přehodili jsme sestavu, udělali jsme dva útoky, o kterých jsme si mysleli, že by to mohly zvládnout. Nakonec se to podařilo, protože jsme soupeře nepustili ze třetiny a hrálo se stále v jeho třetině. Nakonec jsme zápas i mohli vyhrát. Remíze je pro nás po tomto průběhu zápasu cenná. V Hradci to bude otevřené.

Trenér Hradce Králové se vyjádřil, že styl osmifinále play-off je faul na hokej. Co si o tom myslíte vy?
Myslím si, že je to nesmyslné. Remíza v play-off, to je divné. Tohle první kole je nedomyšlené. Ještě za této situace začínat doma není žádná výhoda.

Před odvetou máte ještě jeden den ve kterém můžete trénovat. Co se budete snažit ještě zlepšit?
Mysleli jsme se, že budeme muset tým motivovat, ale po úspěšném závěru si myslím, že budou psychicky na tom lépe než soupeř. Zlepšit musíme přesilovky, které nám soupeř dobře četl. Tam se pokusíme něco vymyslet. Budou to jen maličkosti, už se toho hodně natrénovat nedá.

Na straně domácí týmu byl hodně vidět hráč s číslem šestnáct David Bílek, který byl po celý zápas hodně aktivní a nakonec dal druhou branku domácích a jeho přihrávka byla i na začátku prvního gólu domácích.

Do zápasu jste šli jako favorité, ale začátek vám moc nevyšel. Nepodcenili jste trochu svého soupeře?
Nemyslím si, že bychom Hradec Králové podcenili. Naší bolestí bylo, že jsme nedokázali proměňovat svoje šance. Po celý zápas jsme měli více ze hry a určovali jsme tempo hry, byli jsme na koni a soupeř měl štěstí, že dal hodně šťastné branky.

Po druhé třetině jste prohrávali již 0:3. Byl o přestávce v šatně nějaký poprask?
Žádný poprask nebyl. Trenér nás povzbuzoval, že hrajeme dobře a že musíme proměňovat ty šance, které si dokážeme vytvořit.

První velkou šanci jste měl už v první třetině, ale ta ještě brankou neskončila.
Povedlo se mi objet s pukem branku a zakončit. Bohužel mi puk sjel z hokejky takže to brankář nadvakrát chytil.

Vám se povedlo dát branku na 2:3. Jak jste tu situaci viděl vy?
Stáhl jsem si puk v mezikruží a z otočky jsme to trefil přesně pod horní tyčku. Měl jsem štěstí, chtěl jsem trefit branku a to se povedlo.

Dnes se vám nedařily přesilové hry. Kde byla chyba?
Hradec měl rychlý přístup k hráčům a my jsme si pomalu přihrávali. Když už jsme si vypracovali šanci, tak jsme ji neproměnili.

Co musíte zlepšit pro sobotní odvetu v Hradci Králové?
Hlavně koncovku. Kdybychom dnes proměňovali šance, tak jsme jednoznačně vyhráli.

Jaká je nálada v šatně po takovém utkání?
Jsme rádi, že to dopadlo alespoň takto. Bude se začínat od nuly a můžeme se o postup v Hradci Králové poprat.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava