Banes Motor České Budějovice
05.03.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Pomalu se blíží konec sezóny v mládežnických soutěžích. Juniorka již definitivně ztratila naději na play-off a v klidu dohraje sezónu. Starší dorost zakončil základní část a může se připravovat na play-off, kde se utká s Hradcem Králové. Zatím ještě stále pokračují soutěže mladších dorostů. Extraligový tým má hodně blízko na přebory republiky a bylo by chybou postup ztratit. B tým se chce důstojně rozloučit se soutěží. Nikdo z hráčů tentokrát nepředvedl mimořádný výkon.

Juniorka

Ze Znojma jen s bodem

Ve čtvrtek jeli Jihočeši na led jasně posledního celku Znojma. Orli jsou již dlouho jasným sestupujícím a soutěž dohrávájí jen z povinnosti. Až do tohoto zápasu získali Orli jen sedm bodů. Jenže právě s českobudějovickým týmem se jim prohrát nechtělo. Jihočeši se dostali do vedení, ale Orli vždy vyrovnali a dokonce se ujali vedení 3:2 a Radim Heřman necelé dvě minuty před koncem vyrovnával a zápas tak dospěl do prodloužení. V něm se domácím podařilo dát branku a získat tak dva body za vítězství 4:3p.

Doma opět vítězství s čistým kontem

V sobotu přijela do Budvar arény Kometa Brno. Kometa má jasné play-off a přijela do Českých Budějovic v klidu. Domácí se snažili napravit nepovedené utkání se Znojma a to se jim nakonec povedlo. V zápase nebylo k vidění moc branek, ale obě dali domácí a to jim stačilo na vítězství 2:0 a již v druhém zápase po sobě tak doma nedostali branku. Škoda, že tato série nezačala o pár kol dříve. Tentokrát si nulu na své konto připsal brankář Ondřej Bláha.

Bod ze souboje s Piráty

V pondělí přijelo k dohrávce do Budvar arény mužstvo HC Piráti Chomutov. Hostům vyšel vstup do zápasu a ujali se vedení 2:0. Domácí zabrali a srovnali stav. Piráti se opět ujali vedení a Jihočeši opět stačili stav srovnat a utkání dovést do prodloužení. V něm měli více štěstí hosté a odvážejí tak dva body za vítězství 4:3p. První branku domácích vstřelil Lukáš Kříž.

Starší dorost

Z Chomutova bez bodu

V pátek jeli dorostenci do Chomutova. Jednalo se sice o boj sousedů z tabulky, ale výsledek již nic v postavení v tabulce neřešil. Vedení se ujali Jihočeši, ale během první části se skóre měnilo až na stav 3:2 pro domácí. Ti pak ještě přidali jednu branku a vyhráli tak 4:2. Jihočeši tak pokračují v nevyrovnaných výkonech poslední doby, když nedokáží udržet delší šnůru vítězných zápasů v řadě. První branku Jihočechů dal Lukáš Mareš.

Vítězství až v prodloužení

V posledním zápase před play-off se Jihočeši představili v Karlových Varech. Vstup do zápasu jim vyšel a ujali se vedení 3:1 a vypadlo to na zisk tří bodů. Jenže tři minuty před koncem zápasu domácí snížili a třicet dva vteřin před koncem dokonce vyrovnali na 3:3 a muselo se prodlužovat. Druhý bod pro Jihočechy vybojoval střelou pod břevno David Bílek. Českobudějovičtí se tak loučili vítězstvím 4:3p.

Mladší dorost A

Po šesti výhrách padl dorost v Liberci

Mladší dorost A se vezl na vítězné vlně a směřoval k druhému místu v tabulce, které zajišťuje přebory republiky. V neděli ovšem zajížděli na led lídra soutěže Bílých Tygrů Liberec. Jednalo se spíše o zkoušku síly týmu právě v konfrontaci se silým soupeřem. Po první části drželi ještě Jihočeši nadějný stav 1:2, ale pak už vstříleli góly jen domácí a nakonec vyhráli nad kompletním týmem Jihočechů vysoko 6:1. Českobudějovičtí tak vidí, že na přebory budu muset ještě přidat. Jediný gól hostů vstřelil Pavel Samohejl.

Mladší dorost B

Jeden gól na vítězství nestačí

Ligový dorost jel v neděli až do Krkonoš na souboj s týmem HC Krkonoše. Jihočeši v posledním zápase doma nedali ani jednu branku a zdá se, že střelecký prach jim zvhlnul i cestou do Krkonoš. Týmu se totiž povedlo dát jen jednu branku a to na body stačit nemohlo. Navíc domácím se střelecky dařilo a tak Českobudějovičtí jeli domů s porážkou 1:5 a zjištěním, že bez branek není bodů. Jedinou branku vstřelil Michal Bláha.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava