Banes Motor České Budějovice
26.02.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři nedokázali proměnit oba své domácí zápasy ve vítězství, když dokázali porazit jen souseda z tabulky Olomouc. Starší dorost nejprve porazil doma Plzeň a pak padl se Spartou. To mladší dorost A opět porazil Kometu a přebory republiky má tak zcela ve svých rukou. Hráčem víkendu se stává brankář David Gába, který dokázal nejprve podržet starší dorost v souboji s Plzní a ve své premiéře i vychytat nulu za juniorku.

Juniorka

Rozhodly individuální chyby v obraně

Ve čtvrtek nastoupili junioři do zápasu s PSG Zlín pod novým trenérem (viz prohlášení HC Č. Budějovice) a mužstvo se chtělo ukázat. Dařilo se mu to alespoň zhruba do půlky zápasu, kdy dokázalo držet se soupeřem krok a to do stavu 3:3. Jihočeši kupili mnoho chyb v obranné činnosti, kdy Zlín celkem snadno přišel po těchto chybách ke čtyřem brankám. Naopak domácím se přestalo dařit v útoku a tak opět prohráli a to 3:6. Nejlepším hráčem českobudějovického týmu byl nový kapitán mužstva Michal Švihálek.

To už byla jiná káva

V sobotu se v Budvar aréně představilo mužstvo HC Olomouc. Hanáci sice nehráli špatně, ale s výjimkou pár minut ve druhé části byli Jihočeši jasně lepším týmem a zaslouženě si tak postupně vytvářeli rozhodující brankový náskok. V brance měl premiéru David Gába a vychytal čisté konto. Mužstvo se vyvarovalo i individuálních chyb v obraně a domácí tak mohli slavit vítězství 5:0. Dvě branky domácích dal Stanislav Erben.

Starší dorost

Indiáni odjeli z prázdnou

Pátečním soupeřem dorostenců bylo mužstvo HC Plzeň 1929. Jméno soupeře zajišťovalo, že se bude jednat o kvalitní utkání, protože Plzeň je v mládeži vždy silná. Po první části to vypadalo, že se budou moci radovat Jihočeši, ale po druhé části Západočeši dokázali stav vyrovnat. Do poslední části se šlo za stavu 2:2 a čekalo, kde bude mít větší štěstí a získá více bodů. Nakonec to dokázali domácí Jihočeši, kteří se tak se základní částí rozloučili na svém ledě vítězstvím 4:2 nad věčným rivalem z Plzně. Dvě branky domácích dal útočník Josef Krcho.

Sparta byla nad síly Jihočechů

Hned druhý den přijela do Budvar arény Sparta Praha. Tabulkové postavení mírně favorizovalo Spartu, ale průběh hry tomu neodpovídal. Sparta byla totiž o dost lepší než domácí. Hosté si v klidu zastříleli a navyšovali skóre až do stavu 0:6. Pak si hosté řekli, že mají hotovo a nechali domácí, aby také něco ukázali. Ti dokázali dát dvě branky a do druhé třetině tak svítili skóre 2:6 a to už vydrželo až do konce zápasu. Jihočeši tak nedokázali porazit silného soupeře a budou muset v play-off hodně přidat, pokud chtějí dosáhnout dále než do prvního kola. Jednu branku domácíh vstřelil obránce Michael Kutiš.

Mladší dorost A

Kometa neměla nárok

Mladší dorost A dělá v současné době dobré jméno českobudějovickému hokeji a výsledkově se zvedá. Ve čtvrtek přijela do Budvar arény Kometa Brno a měla tak poslední šanci srovnat vzájemné zápasy a bodově se dotáhnout na Jihočechy. Ovšem ti ji nedali hned od samého úvodu zápasu vůbec žádnou šanci. Kometa dala svoji jedinou branku za stavu 4:0 pro domácí. Ti pak nepřipustili žádné drama a naopak ještě Kometě přidali dva góly na cestu domů. Dorostenci tak mohli slavit vítězství 6:1 a rázně tak vykročili k účasti na přeborech republiky. Nyní mají vše jen ve vlastních rukou. V zápase dal Jiří Smejkal tři branky a jednu přihrál.

Povinné vítězství

V neděli jeli českobudějovičtí dorostenci na led posledního celku tabulky HC Třebíč. Povinost velela zvítězit a nestratit tak pracně vybojované body se silnějšími týmy. Domácí drželi krok jen do stavu 1:1 a pak se Jihočeši již rozjížděli a přidávali jednu branku za druhou. Přesto se definitivně rozhodlo až ve třetí části, když hosté přidali tři branky a vezou si domů tři body za vítězství 6:2. Čtyři body v zápase získal Pavel Samohejl.

Mladší dorost B

Z tygří klece se všemi body

Ligoví dorostenci odehráli ve čtvrtek svůj zápas v Liberci s B týmem Bílých Tygrů. Jihočeši ukázali, že jejich výkon má rostoucí tendenci. Po bezbrankové úvodní třetině dokázali ve druhé zápas rozhodnout, když ji vyhráli 3:1. Ve třetí třetině již zápas kontrolovali a navíc se jim povedlo přidat i další branku. Vyhráli tak 4:1 a domů si vezou plný počet bodů.Radek Věřtát zaznamenal v zápase tři body(2+1).

Na lídra dorostenci nestačili

V neděli večer sehráli dorostenci na druhé ledové ploše jihočeské derby s Táborem. Hosté byli jasným favoritem zápasu, protože s přehledem vedou tabulku a míří za postupem do extraligy. V zápase se jim podařilo dávat branky a Budějovičtí se nedokázali trefit ani jednou. Tábor tak vyhrál jasně 5:0 a o jeho prvneství nemůže být pochyb. V zápase se vážně zranil Radek Věřtát, který utrpěl zlomeninu ruky a sezóny tak pro něj skončila.

Sociální sítě

75. narozeniny dnes slaví bývalý obránce Motoru Miroslav Hejda. V A týmu hrál 2 sezony (1970-72), připraven byl ke 43 zápasům, v...

Před 90 lety se narodil bývalý českobudějovický útočník Josef Buřič. V A týmu hrál 11 sezon (1953-54, 1956-66), cca 275 zápasů, v...

V rámci Energie AG Motor Tour můžete v přípravě letos v Budvar aréně vidět skvělé soupeře ze Slovenska, Rakouska, Finska a...

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...