Banes Motor České Budějovice
22.02.2012, Matěj Mayer

Mladší dorosty pokračují dalšími koly

Č. B u d ě j o v i c e - I mladší dorosty sehrají tento týden další zápasy. Mladší dorost A sehraje nejprve důležité střetnutí s Kometou Brno a v neděli pak další utkání s posledním celkem tabulky. Mladší dorost B zajíždí ve čtvrtek do Liberce a v neděli se utká s nejlepším celkem své skupiny - Táborem.

Mladší dorost

Mladíky Českých Budějovic v kategorii mladšího dorostu čekají do konce týdne další dva zápasy. Úvodní partii rozehrají už zítra (ve čtvrtek) a na led do Českobudějovické Budvar arény dorazí silná Kometa Brno. Silná proto, že jí na Jihočechy schází pouhý bodík. Mladší dorost Komety Brno okupuje v tabulce třetí příčku a na kontě má šedesát bodů. Brňané mají také výrazně lepší útok než Jihočeši. Dali totiž už 171 branek, což je pouze o šest méně než suverén soutěže z Liberce. Je to ale také o třicet šest více než má na kontě tým HC České Budějovice. V sezóně se spolu tyto celky utkaly už třikrát a úspěšnější byl Českobudějovický celek. V prvním střetnutí zvítězilo Brno 5:4p, ve druhém a třetím zápase zvítězili Jihočeši 5:4 respektive 5:2. Utkání v Budvar aréně začíná v 14.15.

Po čtvrtečním důležitém zápase nastoupí v neděli mladší dorostenci proti poslednímu týmu extraligy. Horácká Slavia Třebíč je s osmi body jasně nejhorší a prakticky už ani nemá o co hrát, protože předposlední Jihlava má třiadvacet bodů. Ve vzájemných zápasech mladší dorostenci nezaváhali a ze všech partií si odnesli tři body. První zápas skončil výsledkem 5:1, v druhém zápase byli diváci svědky debaklu 12:4. Třetí utkání ovšem Moravané překvapivě potrápili Českobudějovické. Po dvou třetinách totiž favorit vedl pouze 6:4, ve třetí části si Jihočeši vedení udrželi, ale i tak nebyl výsledek 8:6 velkým úspěchem. Důležité však byly tři body, které budou i v nedělním duelu povinností. Utkání se odehraje v Třebíči.

Mladší dorost B

Záložní tým mladšího dorostu také sehraje tento týden dva zápasy. Hned zítra vyráží do Liberce, kde se střetne s tamním B-týmem. Ten je v tabulce skupiny střed na třetím místě s devětadvaceti body. Českobudějovický celek na ně ztrácí pouhé čtyři body. Problém bude však v tom, že Liberec disponuje daleko lepší ofenzivou a pro soupeře hovoří i lepší bilance vzájemných zápasů. Druhé střetnutí sice skončilo remízou 3:3, první zápas na ledě Liberce ale suverénně ovládli domácí v poměru 5:0. Kdo uspěje tentokrát na horkém libereckém ledě?

Po čtvrtečním zápase má mladší dorost B pauzu až do neděle. Tento den přivítá na svém ledě nejlepší celek skupiny střed - HC Tábor. Ten zvítězil v dvaceti jedna z šestadvaceti zápasů a na kontě má už čtyřiačtyřicet bodů. Přesto není bilance Tábora s Českými Budějovicemi stoprocentní. První utkání vyhrál Tábor 5:2. Druhé střetnutí ovšem překvapivě ovládli domácí hráči Českých Budějovic 3:1. Třetí duel opět ovládl favorit po výhře 5:2. Nedělní zápas v Budvar aréně začíná v 18.30.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava