Banes Motor České Budějovice
19.02.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - skvělý mladší dorost

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce se rozeběhly mládežnické soutěže a nabraly rychlé tempo. Juniorka dokázala v sobotu přerušit šňůru pěti porážek, ale v nedělí prohrála v Plzni. Starší dorost nejprve doma porazil lídra tabulky a hned druhý den prohrál s Třincem. Mladší dorost A vyhrál všechny tři utkání a drží druhé místo v tabulce. B dorost remizoval a druhý zápas má odložený. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu Pavel Samohejl, který se dvou zápasech získal jedenáct bodů (6+5).

Juniorka

Nepovedený výkon

Ve čtvrtek přijelo do Budvar arény mužstvo BK Mladá Boleslav. Jihočeši ještě v případě vítězství živili naděje na play-off. Jenže zápas se jim nevyvedl. Hosté po celý zápas vedli a Jihočeši stačili jen snižovat. V závěru se jim povedlo snížit na nadějných 2:3, ale ani závěrečný tlak jim k bodu nepomohl. Trenér Kolda byl s výkonem mužstva nespokojen, to totiž již popáté v řadě prohrálo a ztrácí naději na play-off. Obě domácí branky dal obránce Jan Předota.

Vítězství po skvělém finiši

V sobotu jeli Českobudějovičtí k dalšímu zápasu do Liberce. Tygrům se také nedaří a jejich šance na play-off jsou malé. Stejně jako u Jihočechů. Tygři začali zápas lépe a ujali se vedení 2:0 a vypadalo to, že Jihočeši budou muset spolknout další hořkou pilulku. Jenže pak se přeci jen probudili a podařilo se jim zápas vyrovnat. V závěrečném tlaku se podařilo Eddimu Turkovi střelou pod břevno překonat domácího gólmana v čase 59:56 a zajistil tak Českobudějovickým vítězství. 3:2.

Z Plzně bez bodu

V neděli dohrávali junioři odložený zápas s Plzní. Západočeši byli favority zápasu a to se i vyplnilo. První třetina totiž Jihočechům hrubě nevyšla, když inkasovali hned tři branky. Ve druhé části se dokázali přiblížit na stav 4:2, ale pak se opět dvakrát prosadili domácí a rozhodli o svém vítězství 6:3. Jihočeši tak nenavázali na předchozí vítězství z Liberce. Dvě branky českobudějovického mužstva vstřelil Jakub Babka.

Starší dorost

Jihočeši zaskočili favorita

V pátek se hrál na druhé ploše zajímavý zápas. Jihočeši totiž přivítali lídra soutěže HC Vítkovice. Vítkovičtí jasně vedou tabulku a venku se jim daří. Také v Českých Budějovicích se hosté ujali vedení. Jenže domácí stačili srovnat. Ani druhý gól hostů domácí na kolena nesrazil. Ve třetí části se pak štěstí přiklonilo na stranu domácího celku, který dokázal vstřelit třetí branku a tím rozhodnout zápas ve svůj prospěch 3:2. Jihočeši tak dokázali lídra porazit a ukázali svoji sílu. V brance se po delší době ukázal David Gába.

Oceláři zaslouženě odvážejí body

Hned druhý den ráno začal zápas s dalším silným soupeřem. Tentokrát přijel třetí tým tabulky HC Oceláři Třinec. Hosté v pátek prohráli v Písku a očividně se jim nechtělo jet domů z jižních Čech s prázdnou. Hosté se ze dvou šancí dostali do vedení a domácí stálo vyrovnání hodně sil. Jenže domácí obrana si vybírala neplacené volno a kupila chyby. Po další z nich se hostům povedlo dát další dvě branky. V závěru ještě domácí zdramatizovali zápas gólem na 3:4, ale v power-play hosté rozhodl o svém vítězství 5:3. Druhý gól domácího celku dal útočník Kamil Suchánek.

Mladší dorost A

Cenné body z Brna

Již v úterý se hrál první zápas mladšího dorostu. Dohrávalo se dvacáté kolo a hrálo se o hodně. Jednalo se o přímý souboj o druhé místo v tabulce, které zajišťuje přebory republiky. Jihočeši cestovali do Brna k zápasu s Kometou. Zápas vyšel lépe Českobudějovickým, kteří od začátku dávali najevo, že chtějí odvést domů všechny body. Rozhodující trhák předvedli Jihočeši ve druhé části, kdy dali dvě branky a nedostali ani jednu. Kometa ještě snížila na 2:4, ale Českobudějovičtí to jistili gólem na 5:2 a důležité body jeli do Českých Budějovic. V zápase zachytal brankář Aleš Sova, který pochytal třicet osm střel domácích hráčů.

Rozhodlo se ve druhé části

Ve čtvrtek se Jihočeši představili na ledě Dukly Jihlava. Jihočeši byli v zápase favority, ale zdálo se, že je vítězství nad Kometou trochu uspalo. Dukla vyhrála první třetinu 1:0. Jenže ve druhé části přišla změna. Jihočeši nastříleli hned tři branky a výsledek zápasu rázem otočili. V závěrečné části stačila Dukla snížit na 2:3, ale další branka Jihočechů se ukázala být klíčovou. Dukla ještě snížila na 3:4, ale více již nestačila. Dva body zápase zaznamenal Ondřej Šulek.

Jihočeši rozstříleli Bruslaře

V neděli jeli dorostenci k dalšímu zápasu do Mladé Boleslavi. Bruslařům se příliš nedaří a tak byli Jihočeši favority zápasu. Svoji úlohu bezezbytku splnili. O výsledku bylo brzo rozhodnuto. Hosté totiž rozjeli brankostroji již od prvních minut a nedali domácím vůbec žádnou šanci. Nejvíce řádila dvojice Pavel Samohejl- Jiří Smejkal, když každý hráč získal osm bodů! Jihočeši nakonec vyhráli jasně 9:2 a udrželi si tak druhé místo v tabulce.

Mladší dorost B

Druhá remíza se Žďárem nad Sázavou

B dorost měl dlouho zápasovou pauzu a tak se hráči již na čtvrteční zápas ve Žďáru nad Sázavou těšili. Ve druhé části se jim povedlo dát během jedné minuty hned dvě branky a vedení jim vydrželo až třetí části, kde se domácím povedlo vyrovnat na konečných 2:2 a obě mužstva se tak již letos podruhé rozešla s jedním bodem. Jednu branku Jihočechů dal Erik Bahula.

Sobotní zápas B dorostu byl na žádost Benátek nad Jizerou odložen.
Sociální sítě

75. narozeniny dnes slaví bývalý obránce Motoru Miroslav Hejda. V A týmu hrál 2 sezony (1970-72), připraven byl ke 43 zápasům, v...

Před 90 lety se narodil bývalý českobudějovický útočník Josef Buřič. V A týmu hrál 11 sezon (1953-54, 1956-66), cca 275 zápasů, v...

V rámci Energie AG Motor Tour můžete v přípravě letos v Budvar aréně vidět skvělé soupeře ze Slovenska, Rakouska, Finska a...

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...