Banes Motor České Budějovice
28.01.2012, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže - zlepšení

Č. B u d ě j o v i c e - Poslední lednový hrací víkend lze označit za zatím nejúspěšnější v roce 2012. Juniorka svůj jediný zápas sice prohrála, ale po dlouhé době zabral starší dorost a podařilo se mu přerušit jeho černou šňůru porážek. Tentokrát vyhrál dokonce oba své domácí zápasy a snad je na cestě vzhůru. Své zápasy vyhrály i obě mužstva mladšího dorostu.Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorostu Aleš Krátoška, který se dvou zápasech zaznamenal 5 bodů (2+3).

Juniorka

Vary daly zase čtyři góly

Do čtvrtečního zápasu v Budvar aréně přijelo mužstvo HC Energie Karlovy Vary. Obě mužstva do zápasu nasadila hodně mladé hráče. Domácí z nutnosti, protože mají stále velké množství zraněných hráčů. Průběh zápasu nepřipomínal moc extraligu juniorů. Přesto byli domácí opticky lepší a dokonce se ujali vedení. Jenže hosté brzo vyrovnali a postupně přidávali další branky. Jihočeši se sice nevzdali, ale žádnou další branku se jim již nepovedlo vstřelit a tak prohráli 1:4. Jediným domácím střelcem byl Jan Štěpán.

Starší dorost

Neuvěřitelná třetí třetina

Starší dorost potřeboval přerušit šňůru šesti porážek v řadě a do zápasu nasadit všechny dostupné síly. Díky třem gólům v první třetině se Jihočeši ujali vedení a hosté ve druhé části jen snížili na 3:1. Ve třetí třetině se s góly roztrhl pytel. Českobudějovičtí dali čtyři rychlé branky, ujali se vedení 7:1 a bylo po zápase. Hosté sice výsledek korigovali a stejně ve třetí třetině padlo cekem osm branek. Jihočeši tak vyhráli 8:4, ale trenér Formánek nebyl s výkony svých hráčů spokojen. Tři body v zápase zaznamenal Milan Šesták. Českobudějovičtí tak vyhráli první utkání v nadstavbové části.

Druhé vítězství v řadě

Hned v sobotu měli starší dorostenci na programu další zápas. Na svém ledě přivítali Karlovy Vary. Jihočechům se vydařil závěr první třetiny, kdy vstřelili dvě branky. ve druhé části hosté snížili a jejich naděje žila. Jenže ve třetí třetině českobudějovičtí opět zapli na plné obrátky a David Ruda dal dvě branky a uklidnil domácí mužstvo. To nakonec slavilo druhé vítězství v řadě, když porazilo Karlovy Vary 4:1.

Mladší dorost A

Dramatický boj o třetí příčku

Ve čtvrtek se hrálo v Budvar aréně utkání o třetí místo. Přijeli Letci Letňany. Vítěz zápasu má šanci bojovat o druhou příčku zajišťující účast na přeborech republiky. Do zápasu vstoupili lépe Jihočeši, kteří se ujali vedení 3:0. Hosté dokázali vyrovnat na 3:3. Později ještě na 4:4. Necelou minutu a půl před koncem zápasu se Pavel Samohejl postaral svoji druhou brankou v zápase o vítězství 5:4. Jihočeši tak ztrácejí na druhou Kometu jen dva body.

Mladší dorost B

Druhá třetina vyšla

Prvním čtvrtečním zápasem v Budvar aréně byl souboj mladšího B dorostu s týmem Krkonoše- Trutnov. Boj dvou sousedů z tabulky začali lépe hosté, kteří se ujali vedení 3:1. Českobudějovičtí se ve druhé části vzchopili a podařilo se jim třemi brankami otočit zápas na svoji stranu. Ve třetí části dala obě mužstva po jedné brance a Jihočeši tak doma již podruhé svého soupeře porazili a tentokrát 5:4. První branku v sezóně dal Jan Radoš.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava