Banes Motor České Budějovice
04.01.2012, Matěj Mayer

Tento týden se představí junioři a mladší dorost

Č. B u d ě j o v i c e – Mládež odehraje v tomto týdnu své první zápasy v novém roce 2012. Jako první startuje mladší dorost, který hraje už ve čtvrtek. Další kolo mladších dorostenců je na programu v neděli. Juniorské mužstvo hraje dva zápasy na hřištích soupeřů. V pátek změří síly se Zlínem a v sobotu s Olomoucí. Starší dorost zatím žádné utkání neodehraje. První zápas v novém roce bude hrát až 13.1. ve Vítkovicích.

Junioři

Junioři odjíždějí na dva venkovní zápasy na Moravu. První zastávka je ve Zlíně, který se pohybuje na předních místech tabulky, konkrétně na čtvrtém místě. Na svém kontě má už šest a čtyřicet bodů. Jihočeši jsou čtrnáctí s jednatřiceti body. Českobudějovičtí by mohli navázat na povedený poslední zápas, kdy porazili Bílé Tygry Liberec 5:2, a vstoupit tak úspěšně do nového roku. Zlín ve svém posledním utkání porazil Jihlavu 3:1.

V sobotu zavítají junioři na led Olomouce. Ta je v tabulce těsně za Českými Budějovicemi a na kontě má stejný počet bodů (31). V domácích zápasech je však Olomouc druhá nejhorší z ligy, když dokázala vyhrát pouze ve čtyřech z jedenácti případů. Mizernou bilanci mají ovšem i Českobudějovičtí na ledě soupeřů. Z třinácti pokusů přivezli Jihočeši pouhé dvě výhry! V posledním kole se Olomouc ovšem předvedla v dobrém světle. Na svém ledě porazila Spartu Praha 5:2.

Mladší dorost

Mladší dorostenci začínají již ve čtvrtek a jejich soupeřem bude nejhorší tým tabulky Horácká Slavia Třebíč. Utkání hrané v Budvar aréně by mělo být jednostrannou záležitostí. Třebíč totiž zatím inkasovala neuvěřitelných 139 branek v devatenácti zápasech! První vzájemné utkání vyhráli Jihočeši ještě celkem normálním výsledkem 5:1. Druhý zápas hraný v Třebíči už ale skončil debaklem 4:12 pro hostující tým. Zisk všech bodů ze čtvrtečního zápasu je tedy pro mladé českobudějovické hráče povinností.


I druhý zápas sehrají Jihočeši na domácím ledě. Jejich soupeřem budou v neděli Bílí Tygři z Liberce. Ti jsou v tabulce suverénně na první příčce s náskokem dvanácti bodů na druhý celek, kterým jsou právě České Budějovice. Liberec bude pro Jihočechy obzvlášť těžkým soupeřem. V obou vzájemných zápasech byl úspěšnější. V tom prvním zvítězil 5:1 a ve druhém střetnutí v sezóně dokonce vypráskal z českobudějovickými poměrem 10:2! Nedělní utkání tedy nebude pro Jihočechy vůbec jednoduché.

Sociální sítě

Doporučujeme rozhovor s naším GM...

Ve čtvrtek čeká Motor zápas proti soupeři, který na jih Čech jezdil dlouhá léta během časů Československa. Slovan Bratislava...

×
×
Dnes v 17:30 | Muži
Banes Motor České Budějovice
HC Slovan Bratislava