Banes Motor České Budějovice
28.11.2011, Miroslav Mayer

Juniorka - po základní skupině desáté místo

Č. B u d ě j o v i c e - V neděli skončila dvacátým kolem první část NEON extraligy juniorů. Jihočeši si zatím vedou lépe než loni, což je dobrá zpráva. Ovšem vyhráno ještě není, ale hlavně by měli junioři zlepšit herní projev a více na sobě zapravovat. Hlavně výkony na hřištích soupeřů nejsou zatím moc dobré. Nejvýraznější osobností týmu je brankář Pavel Kantor.

Vstup do sezóny opět mužstvu nevyšel a v hlavách hráčů se již honili noční můry. Naštěstí se povedlo vyhrát tři domácí zápasy po sobě a mužstvo bylo z nejhoršího venku. Přesto přišla ještě jedna krize, kdy mužstvo prohrálo čtyři zápasy po sobě, ale pomohlo si opět výhrou na svém ledě. Mužstvo trápila marodka. Jen do málo zápasů mohl trenér Kolda počítat s kompletním kádrem. V posledních kolech vydatně pomáhali hráči staršího dorostu, kteří tak získávají cenné zkušenosti.

Pouze tři hráči odehráli všech dosavadních dvacet zápasů. Dvanáct hráčů odehrálo deset a méně zápasů. Navíc došlo i ke změnám v kádru. Odešel Zvoník a postupně přišli Mocík, Erben, Štěpánek a Valder.

Velkou neznámou sezóny je platnost „dorazových“ hráčů. V zápase mohou nastoupit vždy maximálně čtyři. Svým výkonem i body výrazně přispěli brankář Kantor, obránce Semrád a útočník Marek.

Mužstvo bodově i herně táhne dvojice reprezentačních útočníků Michal Švihálek a Tomáš Rousek. Ostatní hráči za nimi hodně zaostávají. Pokud by tato dvojice zůstala alespoň stejně produktivní a ostatní se přidali, byl by výsledek jistě ještě lepší. Michal Švihálek zatím vede bodování celé soutěže a to je nevídaná věc.

Jak dopadly minisouboje

V základní skupině hrálo šest mužstev mezi sebou čtyři vzájemné zápasy. Soupeřem Jihočechů byli ještě Pardubice, Kladno, Jihlava, Sparta a Slavia. S těmito mužstvy se Jihočeši mohou již utkat jen v případném play-off. Z této skupiny vyšli Jihočeši jen těsně třetí. Celkově desáté místo v celé NEON extralize je zatím solidní a zaručuje play-off.

Nejvíce se Jihočechům dařilo s Kladnem. To dokázali porazit hned třikrát a jen jednou nezískali ani bod. Na druhém místě je Slavia, kterou Českobudějovičtí dvakrát porazili a jednou získali bod za porážku v nájezdech. Vyrovnanou bilanci pak mají s Pardubicemi, když obě mužstva uhájila vlastní hřiště. Sparta vyhrála tři zápasy a prohrála jen jeden na samostatné nájezdy. Stejnou bilancí se může ve vzájemných soubojích pochlubit i Dukla Jihlava, která nechala Jihočechům jen tři body z dvanácti.

Můj dům, můj hrad

To platilo na Budvar arénu pět domácích zápasů. Pouze dvakrát Jihočeši doma nebodovali. To je pozitivní zpráva. Venku se naopak nedaří. Pouhých osm bodů z venku je třetí nejhorší bilance z celé soutěže a 36 inkasovaných branek ukazuje, kde mužstvo venku tlačí bota nejvíce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....