Banes Motor České Budějovice
15.11.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže mají za sebou první herní přestávku v této sezóně a již se opět naplno rozjíždějí. Junioři mají před sebou poslední čtyři zápasy základní skupiny a jejich postavení je sice lepší než loni, ale horší než by mohlo být. Starší dorost má postup do lepší skupiny téměř jistý, ale poslední dva zápasy mu nevyšly. Mladší dorost A měl přestávku kratší, když už v neděli odehrál soutěžní zápas. B dorost poslední dva zápasy prohrál.

Juniorka

Juniorka v pouze trénovala a nabírala sílu do dalších bojů. Ve čtvrtek přijedou do Budvar arény Pardubice. Východočeši jsou na tom jen o málo lépe než Jihočeši. V tabulce jsou o dvě místa před nimi a mají o tři body více. Z venku přivezli Pardubičtí již jedenáct bodů. Ve třech vzájemných letošních zápasech byli vždy úspěšní domácí. Nejprve vyhrály Pardubice doma 5:2, pak Jihočeši doma 5:1 a třetí duel vyzněl pro Pardubické 5:3. Vítězné mužstvo zatím vždy dokázalo dát pět branek. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V neděli zajíždějí Jihočeši do Jihlavy. Dukla je v tabulce pátá a má o devět bodů více než Jihočeši. Na domácím ledě je poměrně úspěšná. Ve vzájemných zápasech je na tom zatím Dukla lépe. První duel vyhráli Jihočeši doma 4:3sn, ale pak byla úspěšná jen Dukla, když vyhrála 3:2 a 4:3sn. Dva zápasy tedy končily až na nájezdy. Tentokrát by Jihočeši byli za každý bod z venku vděčni.

Starší dorost

Ve čtvrtek zajíždějí starší dorostenci na led svého zatím hodně oblíbeného soupeře do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou zatím poslední a museli by hodně zabrat, aby postoupili do silnější skupiny. V obou předchozích zápasech dokázali Jihočeši nasázet svému soupeři devět branek. Nejprve vyhráli v Mladé Boleslavi 9:2 a pak i doma 9:0. Favorit zápasu je tedy jasný a nemělo by být o něm pochyb.

Hned sobotní zápas bude ovšem pro Českobudějovické mnohem těžší a také prestižnější. Do Budvar arény totiž přijede jediný jihočeský konkurent IHC Písek. Letos Písku nevídaně daří. V tabulce je bezpečně třetí a postup by mu neměl uniknout. První derby zápas v Budvar arény byli Písečtí lepší a po zásluze vyhráli 5:2. Odveta v Písku vyšla lépe Českobudějovickým, kteří vyhráli těsně 5:4. Velice zajímavý zápas tak nemá jasného favorita a bude určitě bojovný a napínavý.. Odehraje se v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost porážkou v Liberci dostal drsnou lekci a musí se z ní vzpamatovat. Navíc v nděli doma prohrál i s Letňany a utrpěl tak druhou porážku v řadě. Ve čtvrtek přivítá doma Hradec Králové. Hradec je sedmý a má třináct bodů. Venku zatím jen dvakrát vyhrál. První vzájemný zápas vyhráli Jihočeši v Hradci Králové jen těsně 4:3p. Tentokrát by potřebovali doma získat všechny body a v tabulce se posunout výše. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 14.15 v Budvar aréně.

V dalším kole se Jihočeši představí v Havlíčkově Brodě. Rebelové jsou v tabulce předposlední a doma ještě za tři body nevyhráli. První vzájemný zápas vyhráli v Budvar aréně Jihočeši 3:1 a jsou favoritem i tohoto zápasu. Rebelové mají totiž třetí nejhorší útok a druhou nejhorší obranu.

Mladší dorost B

Ligový dorost přivítá ve čtvrtek Pardubice B. Ti jsou v tabulce devátí a mají jen sedm bodů. Venku zatím jen jednou dokázali zvítězit. Ovšem Jihočeši neměli poslední dvě kola zrovna povedená a potřebují zvítězit. Navíc první vzájemný zápas v Pardubicích vyhráli domácí 5:2 a tak mají Jihočeši šanci na odvetu. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 11.45 v Budvar aréně.

Další kole se odehraje hned v neděli. Jihočeši zajíždějí do Náchodu k zápasu s týmem Dvůr Králové- Náchod. Soupeř je v tabulce o příčku níže než Jihočeši a má o bod méně. První vzájemný duel vyhráli doma Českobudějovičtí 3:0 a tento výsledek by se hodil i v neděli. Slabostí soupeř je slabší obrany, když mužstvo má druhou nejhorší obranu v soutěži. Doma se soupeři podařilo vyhrát dvakrát ze šesti zápasů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....