Banes Motor České Budějovice
01.11.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Tentokrát bude hrací víkend mládeže ochuzen o juniorské soutěže, které již mají svoji reprezentační přestávku. Ostatní soutěže pokračují ještě dvěma koly. Všechna tři dorostenecká mužstva sehrají dva zápasy, ale doma s e představí pouze starší dorost. Všechny ostatní utkání se odehrají na hřištích soupeřů.

Starší dorost

Starší dorost má za sebou sedm vítězných zápasů v řadě a navíc se vrátil zpět do čela své skupiny. Prostě mužstvo jede a postup do silnější skupiny by mu již neměl uniknout. Právě čtvrteční soupeř Jihočechů bude mužstvo, které je na první nepostupové příčce HC Pardubice. Ztráta Východočechů na první místo je již dvacet jedna bodů, ale na postupovou příčku jen pět. Venku ovšem Pardubice uhráli jen šest bodů a v Budvar aréně nebudou favority. Oba předchozí zápasy Jihočeši vyhráli doma 8:4 a venku 5:2. Navíc Východočeši prohráli naposledy v Mladé Boleslavi 1:4 a doma s Letňanami 2:3p. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 na druhé ploše.

Posledním zápasem před přestávkou bude sobotní mač v Letňanech. Letňany se postupně zvedají na nejsou bez šancí na postup do lepší skupiny. Zatím ztrácejí devět bodů. Oba předchozí duely vyhráli Jihočeši 4:1 a 2:0 a zahnali tak loňské trápení s tímto soupeřem. Ovšem Letňany měly dobrý poslední víkend, když porazily doma Liberec 5:4 a vyhrály i v Pardubicích 3:2p. Českobudějovičtí jsou favority zápasu.

Mladší dorost A

Mladší dorost podruhé v sezóně prohrál, ale teď by si mohl opět spravit chuť. Ve čtvrtek zajíždí totiž na led posledního celku HC Třebíč. Třebíčští mají jen tři body a jsou jasně na dně tabulky. První vzájemný duel vyhráli Jihočeši 5:1 a není důvod tento výsledek minimálně neopakovat. V posledním kole ovšem Třebíč vyhrála v Havlíčkově Brodě 2:1.

V neděli zajíždějí Jihočeši na led svého souseda v tabulce Bílí Tygři Liberec. Tygři jsou třetí a mají o dva body více než Jihočeši. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli Tygři vysoko 5:1 a nyní je čas jim vysokou porážku oplatit. S tímto soupeřem se hraje o příčky zaručující postup na přebory republiky, půjde totiž i o vzájemné zápasy. V posledním kole prohráli Tygři v Letňanech 4:6. Na svém ledě zatím Tygři ještě neprohráli! Trenér Formánek bude mít co dělat s vymýšlením taktiky na tohoto soupeře.

Mladší dorost B

Ligový dorost prohrál poslední dva zápasy a potřebuje si opět napravit reputaci. Ve čtvrtek zajíždějí Českobudějovičtí k dalšímu derby do Tábora. Tomu se zatím daří, když drží druhou příčku a má o bod více než Českobudějovičtí. Tímto zápasem zároveň končí první polovina základní části. Vítěz zápasu bude nejlepším jihočeským mužstvem v tabulce soutěže.

Hned v neděli se Jihočeši představí ve Žďáru nad Sázavou. Ten zatím tabulku soutěže vede a má dva body náskok. První vzájemný zápas v Budvar aréně skončil remízou 4:4 a teď by měli Českobudějovičtí vyhrát a mají šanci dostat se na čelo vyrovnané tabulky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....