Banes Motor České Budějovice
30.10.2011, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Zápasově hodně nabitý víkend dopadl pro českobudějovická mužstva celkově spíše průměrně. Junioři vybojovali jen jedno vítězství, když odehráli doma dva zápasy. Starší dorost dokázal vyhrát všechny utkání a vrátil se na čelo tabulky své skupiny. Mladší dorost A bodoval v obou zápasech, ale doma s Kometou bral jen bod. Mladší dorost B oba své zápasy prohrál a nezískal tak ani bod. Hráčem víkendu je útočník staršího dorostu Václav Pašek, který vybojoval ve třech zápasech celkem šest bodů (4+2) a ukázal tak oprávněnost své nominace do reprezentace ČR“17“.

Juniorka

Čtvrtá prohra v řadě

Ve čtvrtek začala juniorům série tří zápasů na domácím ledě. Jako první přijela Slavia Praha. Letos již jednou Slavia v Budvar aréně hrála a nedala ani jednu branku. Tentokrát nečekala dlouho na první branku. Než se Jihočeši vzpamatovali, již prohrávali 0:2. Slavia, téměř v nejsilnější sestavě, byla aktivnější a lepší. Ve druhé části Jihočeši bušili na branku Slavie a podařilo se jim snížit na 1:2 a 2:3, ale hosté vždy znovu odskočili o dvě branky. Čtvrtá branka v závěru druhé části nakonec byla poslední v zápase. Jihočeši sice bojovali a chtěli zápas otočit, ale nakonec prohráli 2:4. Je to již čtvrtá porážka v řadě a další bodová ztráta. Asistenci a tyčku dal obránce Jan Předota.

Konečně vítězství

V sobotu se Jihočeši naposledy v základní skupině utkali s Kladnem. Jihočeši měli za sebou nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě a nutně potřebovali tříbodový zisk, který by mužstvo uklidnil před reprezentační přestávkou. Hosté přijeli v nejsilnější sestavě a chtěli také zvítězit. Domácím vyšel vstup do zápasu a od toho se odvíjel celý zápas. Kladenští byli nejblíže za stavu 1:1, jinak si Jihočeši udržovali mírný náskok a ten jim vydržel až do konce zápasu. Konečný stav 6:4 zajistil body domácím. Na svoje loňské střelecké úspěchy si vzpomněl Jakub Marek, který byl nejlepším hráčem domácího mužstva.

Starší dorost

Taktický hokej bez branek

Starší dorost má nejvíce nabitý program v tomto týdnu. Odehrál hned tři zápasy. Začal již v pondělí, kdy zajížděl do Havlíčkova Brodu. Takových zápasů se nevidí v mládežnických kategoriích hodně. Po celý zápas ani prodloužení nepadla ani jedna branka. Né, že by se nestřílelo na branku poměr střel byl 41:52, ale brankáři měli svůj den a střelci neměli úplně přesnou mušku. Branky padali až v nájezdech a vítěznou nakonec dal David Bílek a Jihočeši tak vyhráli 0:1sn. V brance vychytal druhou nulu v sezóně David Gába.

Nervózní začátek a pak tanec

Ve čtvrtek se na druhé ploše v Českých Budějovicích představilo mužstvo Hradec Králové. Hradci jde stále o body a zajištění postupu do silnější skupiny. Jihočeši začali nervózně a jako první inkasovali. Pak začaly technické problémy na druhé ploše, které vyvrcholily vypnutím proudu a přerušením zápasu. Po přerušení nastoupili domácí jako politi živou vodu a začali dávat jeden gól za druhým a hosté již neměli šanci. Nakonec z toho bylo vítězství 5:1 a určitě důležité sebevědomí před zápasem o první místo v Liberci. Nejvíce bodů v zápase posbíral Václav Pašek .

Z Liberce na čelo tabulky

V sobotu se v Liberci odehrával přímý souboj o první místo v tabulce skupiny. První gól dali sice domácí, ale Jihočeši se postupně dostávali do tempa a podařilo se jim odskočit až na 3:1. Když se podařilo Tygrům snížit, ihned Jihočeši odpověděli dalším gólem a drželi si až do předposlední minuty dvougólové vedení. Tygři na víc než na snížení neměli a tak Českobudějovičtí vyhráli důležitý zápas 5:4 a jsou zpět na čele tabulky. Dva bod v zápase zaznamenal Radek Prokeš.

Mladší dorost A

Jasné vítězství

V pátek jeli extraligoví dorostenci k dalšímu zápasu do Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce hodně dole a tak byli Jihočeši favoritem zápasu. Od začátku se jim dařilo tuto úlohu plnit. Od úvodním třetiny si drželi Českobudějovičtí náskok a po dvou třetinách bylo prakticky rozhodnuto. Konečné skóre 6:1 znamená další dobový zisk a rozehrání se před důležitým zápasem s Kometou. V zápase se dařili Františku Bártovi, který se po pomalejším začátku dostává do tempa, tentokrát získal tři body (2+1).

Výpadek ve druhé třetině

Mladší dorost sehrál v neděli důležité utkání o čelo tabulky s Kometou Brno. Jednalo se o první zápas s tímto soupeřem v letošní sezóně. Jihočeši vstoupili do zápasu dobře a po první třetině vedli již 3:1. Ve druhé části hry se Kometě povedlo vyrovnat a Jihočeši tak přišli o nadějné vedení. Ve třetí části šli dokonce hosté do vedení a Českobudějovičtí museli dotahovat. To se jim sice povedlo, ale více již ne. Zápas dospěl do prodloužení a v něm se podařilo Kometě dát branku a zvítězit tak 5:4p . Tři body v zápase zaznamenal Pavel Samohejl.

Mladší dorost B

Z Krkonoš bez bodu

V pátek sehráli ligoví dorostenci zápas v Trutnově s týmem HC Krkonoše - Trutnov. Jihočeši měli za sebou slibnou šnůru vítězných zápasů a chtěli ji prodloužit. Ovšem domácí byli od začátku proti a určovali skóre zápasu. Po první třetině byl stav ještě nadějný, ale druhá část rozhodla, že vítězství tentokrát zůstane v Krkonoších a Jihočeši pojedou domů s prázdnou a s výsledkem 5:8. Dva bod y v zápase získal Roman Hlavica.

Těsná domácí porážka

V sobotním zápase se v Budvar aréně představilo mužstvo BK Mladá Boleslav B. Zápas byl výsledkově vyrovnaný od začátku až do konce. Jihočeši si opět vybrali slabou chvilku ve druhé třetině, kterou prohráli 0:2, a v závěru zápasu se jim podařilo jen snížit na konečných 2:3. Znamená to další porážku a nevydařený víkend pro B mužstvo dorostu. Dva body v zápase zaznamenal Jakub Doktor.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice