Banes Motor České Budějovice
23.10.2011, Miroslav Mayer

Na programu je mega týden mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Díky státnímu svátku a prázdninám čeká na všechna mládežnická mužstva nezvyklá porce zápasů. Juniorku čeká série tří domácích zápasů v řadě a dva sehrají tento týden, starší dorost má dokonce na programu tři zápasy a to zatím letos největší porce. Oba mladší dorosty sehrají po dvou zápasech. V Českých Budějovicích bude k vidění dokonce pět zápasů.

Juniorka

Juniorku čekají před reprezentační přestávkou dva zápasy a oba sehraje doma. Jako první se di Budvar arény podívá Slavia Praha. Té se letos nedaří, když ji patří předposlední místo v tabulce, ale Jihočeši mají náskok jen šest bodů. V obou předchozích duelech dokázali Jihočeši vždy bodovat. První zápas doma vyhráli 3:0 a v Edenu prohráli 1:2sn. Slavia venku zatím získala pět bodů, stejně jako Jihočeši. V posledních kolech Slavia prohrála doma s Pardubicemi 4:5p a s Kladnem 2:4. Jihočeši potřebují každý bod a tak musejí v zápase naplno bodovat. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu přijede do Budvar arény již letos podruhé Kladno. Kladno je o příčku pod Jihočechy a má o jeden bod méně. I k vzhledem k dosavadním vzájemným zápasům se bude jednat o vyrovnaný souboj, kde budou rozhodovat maličkosti. Kladno vyhrálo hned úvodní duel sezóny 4:1, ale pak vyhráli Jihočeši 5:3 a 3:1. Bylo by dobré udržet si převahu ve vzájemných zápasech. V posledních kolech Kladno prohrálo na Spartě 4:8 a vyhrálo na Slavii 4:2. Zápas se odehraje v sobotu od 13.00 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost si moc neodpočine a hned v pondělí ho čeká zápas v Havlíčkově Brodě. Rebelové jsou na šestém místě ve skupině a jejich šance na postup do silnější skupiny se stále zmenšuje. Českobudějovičtí zatím oba své zápasy vyhráli. Nejprve v Havlíčkově Brodě 8:4 a pak doma jen těsně 2:1p. V posledních kolech Rebelové prohráli v Pardubicích 1:3 a porazili doma Letňany 4:0. Favority jsou rozjetí českobudějovičtí hokejisté.

Ve čtvrtek už se zase dorostenci představí doma na svém ledě. Jejich soupeřem tentokrát bude mužstvo Hradce Králové. Hradec je zatím na poslední postupové čtvrté příčce a bude muset o ni velmi tvrdě bojovat. Bilance z letošních vzájemných zápasů je podobná jako u Rebelů. První zápas vyhráli Jihočeši doma 4:2 a v Hradci Králové jen těsně 6:5p. V posledních zápasech Hradečtí prohráli v Liberci 1:3 a porazili doma Pardubice 4:2. Favority jsou domácí Jihočeši. Zápas začíná ve čtvrtek od 16.30 na druhé ploše.

To nejtěžší čeká Jihočechy tentokrát nakonec. V sobotu totiž zajíždějí na led lídra soutěže Bílých Tygrů Liberec. Tygři vedou tabulku jen s náskokem jednoho bodu. Dal zatím o dost méně gólů než Jihočeši, ale méně inkasuje. Ve vzájemných zápasech si zatím soupeři brali navzájem body na svém ledě. Nejprve Jihočeši vyhráli v Liberci 3:2 a pak Tygři v Budvar aréně 4:3. I tentokrát zřejmě půjde o vyrovnaný duel, kde rozhodne lepší forma a štěstí.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje tentokrát dva zápasy. Ve čtvrtek zajíždí k prvnímu zápasu do Mladé Boleslavi. Ta je v tabulce osmá se sedmi body na kontě. Doma se jí podařilo zatím jen jednou vyhrát. Poslední zápas Bruslaři doma prohráli s Kometou vysoko 3:10. Jihočeši jsou favoritem zápasu a vítězství by si neměli nechat ujít.

V neděli ovšem čeká va Českobudějovické doma velmi těžký sopeř a to Kometa Brno. Kometa je v tabulce druhá a má náskok na Jihočechy jen dva body, ale má o zápas více. Oba soupeři se již měli jednou utkat, ale zápas byl odložen a tak to bude letošní premiéra. Kometa je v této kategorii vždy velmi silná a na Jihočechy tedy nečeká nic lehkého. Mužstvo ukáže jaká je jeho skutečná síla a na co v soutěži má. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Mladší dorost B dvakrát za sebou vyhrál a začíná si na soutěž zvykat. V pátek pojede až na druhý konec republiky a sehraje svůj zápas s týmem Krkonoše – Trutnov. Ten se zatím drží v polovině tabulky a většinu svých bodů získali na svém ledě. Pro Jihočechy to bude těžký zápas ve ktreém ukáží svoje kvality.

Hned v sobotu přivítá B dorost na svém ledě mužstvo BK Mladá Boleslav B. Bruslaři se zatím drží spíše v dolní polovině tabulky a venku se jim také příliš nedaří. Jihočeši jsou zatím doma neporaženi a to by mělo platit i po tomto zápase, který se odehraje v sobotu od 12.30 na druhé ledové ploše.

.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....