Banes Motor České Budějovice
23.10.2011, Miroslav Mayer

Výsledkový servis mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Po dalších odehraných kolech mládežnických soutěží je možno konstatovat, že juniorka sice v obou zápasech bodovala, ale oba prohrála na nájezdy. Dva body do tabulky není mnoho, ale hlavně tři porážky v řadě jsou horší. Starší dorost oba zápasy vyhrál a jede dále do silnější skupiny. Mladší dorost B si doma poradil s Kolínem a drží se v soutěži statečně. Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorostu Emil Švec, který zaznamenal ve dvou zápasech šest bodů (4+2).

Juniorka

Dvougólový náskok na vítězství nestačil

Ve čtvrtek se na druhé ploše odehrál souboj s Duklou Jihlava. Oba předchozí duely skončily velmi těsně a padalo málo branek, to samé se čekalo i tentokrát. Dukla se ujala rychle vedení, ale Jihočeši dokázali zápas obrátit a vyhrávali 3:1. V poslední minutě druhé třetiny snížila Dukla na 2:3 a tím se dostala zpět do zápasu. Třetí třetina přinesla vyrovnání Dukly a remízu 3:3. V prodloužení se nic zásadního nestalo a na řadu přišly nájezdy. Z nich vyšla lépe Dukla a získala dva body za vítězství 4:3sn. Svoji první branku v této sezóně zaznamenal obránce Lukáš Kříž.

Bod ze Sparty není k zahození

V sobotu se junioři vydali na Spartu. V prvním zápase na Spartě nedali Jihočeši ani jednu branku. I tentokrát se zdá, byla branka pro českobudějovické střelce téměř zakleta. Jihočeši se sice ujali vedení, když Jakub Marek překonal brankáře, ale Sparta zanedlouho vyrovnala . Utkání bylo bojovné a vyrovnané, ale další branku již oba brankáři za svá záda nepustili a utkání dospělo do prodloužení. Ani tam branka nepadla a opět přišly na řadu nájezdy. V nich padl jen jeden gól a jeho autorem nebyl nikdo z českobudějovického mužstva. Sparta tak vyhrála 2:1sn. Jihočeši hráli již pátý zápas na nájezdy. První dva dokázali vyhrát, ale již třetí v řadě prohráli.

Starší dorost

Bruslaři nekladli odpor

Ve čtvrtek přijelo do Českých Budějovic mužstvo BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou v tabulce poslední a ukázali, že jsou na této pozici oprávněně. Jihočeši rozhodli rychle, když už po první třetině vedli 5:0. Pak se sice příděl branek zpomalil, ale i tak se zastavil na čísle 9:0. Bruslaři zklamali, předváděli pouze dobrou hru do těla a nepomohlo jim ani několikeré střídání brankářů. První nulu v soutěži vychytal Petr Havlátko.

Derby rozhodla poslední vteřina zápasu

V sobotu se hrálo v Písku jihočeské derby. První derby v Budvar aréně vyhrál zaslouženě Písek. Tentokrát bylo utkání vyrovnané a plné zvratů. Ve druhé části hry vedli Českobudějovičtí již 4:2, ale Písečtí dokázali vyrovnat. Zápas za stavu 4:4 spěl do prodloužení, když obránce René Piegl nahodil poslední puk na brankáře domácích a k údivu všech puk skončil v brance. Českobudějovičtí tak zvítězili 5:4 a vrátili Písku porážku z prvního zápasu na svém ledě. Na postupovou čtvrtou příčku mají již pohodlný náskok.

Mladší dorost A

Mladší dorost minulý týden pro nemoc hráčů svůj zápas neodehrál, ale tentokrtá již v plné síle odjel k nedělnímu duelu do Jihlavy . Jihočeši se v zápase ujali vedení, ale Dukla dokázala vyrovnat. Ovšem do konce třetiny strhli Českobudějovičtí vedení opět na svoji stranu. Do poslední části se šlo za nerozhodného stavu 2:2. Poslední slovo měli Jihočeši. Vedení a konečné vítězství zajistil Pavel Samohejl, který dal branku na 3:2 a takto i utkání nakonec skončilo. Jihočeši tak získali další důležité body do tabulky soutěže.

Mladší dorost B

Béčku se doma zatím daří

Ligový dorost odehrál v sobotu svůj zápas v Budvar aréně s Kolínem. Dorostenci se nelekli svého prvního zápasu v Budvar aréně, i když všechny své zápasy hráli zatím na druhé ploše. Každopádně byli domácí favority zápasu a dokázali to i výsledkově. V každé třetině skórovali a konečné skóre zápasu bylo 4:2. Jihočeši tak dokázali, že se jim zatím doma nebývale daří, protože ještě žádný domácí zápas neprohráli. Dva body v zápase zaznamenal Ondřej Šulek.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....