Banes Motor České Budějovice
11.10.2011, Miroslav Mayer

Další hrací víkend mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Tentokrát nás čeká hokejový víkend, kdy se v Budvar aréně odehrají jen dva zápasy a to v sobotu a v neděli. Juniorka sehraje oba zápasy na hřištích soupeřů a měla by přivést alespoň nějaké body. Starší dorost opustil první příčku v tabulce a měl by opět získávat body. Mladší dorost A se zdá chytil vítěznou vlnu a B dorost by měl zapomenout na porážku a v derby zvítězit.

Juniorka

V sobotu vybojovala juniorka první bod na hřišti soupeřů a teď bude potřebovat získat i další. Ve čtvrtek totiž začne druhou polovinu základní části a bylo by dobré vkročit do ni lépe než do začátku sezóny. Ve čtvrtek se Jihočeši představí opět na Kladně. Půjde o souboj sousedů z tabulky. Kladno má totiž o bod více je o příčku výše. První zápas na Kladně vyhráli domácí 4:1, ale v Budvar aréně jim Jihočeši porážku oplatili, když vyhráli 5:3. Každopádně Kladno nepatří k oblíbeným soupeřům. Doma Kladno třikrát vyhrálo a dvakrát prohrálo. V posledních dvou kolech Kladno prohrálo doma se Slávií 3:5 a vyhrálo v Pardubicích 7:5.

Svoji šňůru po soupeřových hřištích zakončí Českobudějovičtí v sobotu v Pardubicích. I Východočeši jsou v tabulce o pouhý jeden bod úspěšnější než Jihočeši. Doma zatím získali jen osm bodů. Vzájemné zápasy jsou vyrovnané. Vždy vyhráli domácí. Nejprve Pardubice 5:2 a pak České Budějovice 5:1. V posledních dvou kolech Pardubičtí nejprve vyhráli v Jihlavě 3:1, ale prohráli doma s Kladnem 5:7. V obou zápasech půjde o hodně a není nemožné vybojovat nějaký bod do tabulky.

Starší dorost

Starší dorost měl velký rozjezd, ale postupně ubírá na síle. Nyní přišel o první příčku a bude ji chtít určitě co nejdříve zpět. Ve čtvrtek se představí v Pardubicích. Pardubice drží poslední postupovou příčku a ztrácejí na Jihočechy pět bodů. První duel v Budvar aréně byl velkou přestřelkou, kterou domácí vyhráli 8:4. V posledních kolech porazili Pardubice Mladou Boleslav 4:2 a v Letňanech prohráli 2:5. Pro oba týmy se bude jednat hlavně o souboj o sebevědomí. Navíc Východočeši doma zatím prohráli jen jednou.

V sobotu přijedou do Budvar arény Letci Letňany. Ti jsou v tabulce šestí a ztrácejí devět bodů na postupovou příčku. Tento nepříjemný soupeř bude určitě míchat kartami v postupových ambicích všech mužstev. Svým nepříjemným stylem hry s ním Českobudějovičtí mívají problémy. Letos ovšem první duel zvládli, když vyhráli v Praze 4:1. To by jim určitě stačilo i tentokrát. Letci hrají ovšem o něco lépe venku než doma. V posledních dvou kolech podlehli Tygrům 3:4sn a porazili doma Pardubice 5:2. Zápas začíná v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

V Budvar aréně bude Letecký víkend, neboť soupeřem mladšího dorostu v neděli budou také Letci Letňany. Ti se drží v tabulce dokonce nad Jihočechy, když mají o jeden bod více a o jeden zápas více. Venku navíc Letci ještě neprohráli a ztatili pouze jeden bod. V posledním kole ovšem Letci proháli doma s Kometou vysoko 3:9. Bude se jednat o tuhý souboj, kterých je v letošním ročníku zatím dost a to zvedá kvalitu soutěže i hráčů. Zápas se odehraje v neděli od 12.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost čeká první jihočeské derby v této sezóně. V neděli se představí na ledě Vajgaru Jindřichům Hradec. Tomu se zatím vůbec nedaří, když je u samého dna tabulky s jedním bodem. Favoritem zápasu tak budou Českobudějovičtí, ale v derby to má favorit vždy těžké.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....