Banes Motor České Budějovice
09.10.2011, Miroslav Mayer

Mládeži se příliš nedařilo

Č. B u d ě j o v i c e - Odehrál se nepříliš úspěšný hokejový víkend mládeže. Juniorka sice bodovala v obou zápasech, ale získala jen tři body. Starší dorost přivezl dva body z Hradce Králové, ale doma podlehl Liberci a přišel o vedení v tabulce. Extraligový mladší dorost vybojoval vítězství v Pardubicích. Mladší dorost B nedal v Liberci ani branku a tak nemohl pomýšlet na bodový zisk. Nejlepším hráčem víkendu je brankář juniorky Pavel Kantor, který ve dvou zápasech dostal v normální hrací době jen dvě branky.

Juniorka

Domácí tvrz stále nedobita

Junioři se ve čtvrtek utkali doma se Spartou Praha. Stále jsou Jihočeši v postavení, kdy doma musí za každou cenu získávat body. Tentokrát začal pro ně zápas dobře, protože již od páté minuty vedli. Jenže nikdo netušil, že další branku diváci uvidí až tři minuty před koncem řádné hrací doby. Tak dlouho totiž trvalo vedení domácího celku a Sparta zkazila domácím tříbodový zisk právě těsně před koncem. V prodloužení branka nepadla a tak na řadu přišly samostatné nájezdy. Již podruhé v této sezóně v nich byli úspěšnější domácí a získali tak potřebná druhý bod za vítězství 2:1sn. První branku zápasu dal útočník Bohumil Svoboda.

První porážka v nájezdech

V sobotním kole se představili junioři v Edenu, kde se utkali se Slavií. Jihočechům se na hřištích soupeřů nedaří, ale potřebovali by získat nějaký bodík i tam. Teď mají navíc před sebou sérii tří zápasů na hřištích soupeřů a bez bodového přídělu by mohli v tabulce spadnout dolů. Na Slavii se Jihočeši ujali vedení a to jim vydrželo pět minut. Remíza 1:1 vydržela až do konce prodloužení a na řadu opět přišly nájezdy. Do třetice to Jihočechům nevyšlo a dva body tentokrát zůstali v Praze. Jihočeši mají první bod z venku za prohru 1:2sn. Jediný gól Českobudějovických dal obránce Martin Semrád.

Starší dorost

Štěstí stálo na straně Jihočechů

Ve čtvrtek hráli Jihočeši svůj zápas v Hradci Králové. Zápas měl zajímavý průběh. Českobudějovičtí totiž vedli po první třetině 3:0 a vypadalo to na klidné vítězství, ale vše bylo jinak. Hradečtí nejenže ve druhé části vyrovnali, ale dokonce šli do vedení 5:4 a byli to Jihočeši, kteří museli dotahovat. Štěstí stálo při nich, protože Petr Škopek deset vteřin před koncem třetí třetiny vyrovnal. V prodloužení se pak trefil Luboš Rob a Jihočeši tak vezli domů dva body za vítězství 6:5p.

Tentokrát to nevyšlo

Sobotním soupeřem Jihočechů v Budvar aréně byli Bílí Tygři Liberec. Byl to přímý souboj o první místo v tabulce skupiny. První třetina byla vyrovnaná a domácí vedli 2:1. Ve druhé části hosté výsledek otočili. Jihočeši hned v úvodu třetí části vyrovnali a zápas pomalu spěl do prodloužení. Tygrům se však podařilo dvacet šest vteřin před koncem dát branku na 4:3 a domácí na ni již nenašli odpověď. Vyrovnaný zápas, který měl chvílemi vysoké parametry tak vyhráli Tygři a střídají Jihočechy na prvním místě tabulky. Domácí mužstvo držel brankář David Gába.

Mladší dorost A

První tříbodové vítězstvíz venku

V neděli hráli dorostenci v Pardubicích. Už v první třetině si mužstvo zabezpečilo dvoubrankové vedení. Domácí dali první branku až za stavu 0:3 a to už si Jihočeši nedali vítězství sebrat a další brankou na konečných 4:1 rozhodli o tom, že první tříbodové vítězství ze soupeřových hřišť je na světě. Probudil se i střelec František Bárta, který dal dvě branky.

Mladší dorost B

Z Tygří klece bez vstřeleného gólu

Ligový dorost sehrál svůj zápas v Liberci, když si mužstva vyměnila pořadatelství zápasů. Jihočechům zápas nevyšel. Do třetí třetiny šli ještě za stavu 0:2, ale ve třetí části pak ještě třikrát inkasovali a zápas nakonec skončil vítězstvím Tygrů 5:0 a Jihočeši tak letos poprvé nedali v zápase ani jednu branku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....