Banes Motor České Budějovice
04.10.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Mládežnické soutěže nabraly rychlé tempo a většinou se přehouply do druhé čtvrtiny základní části. Na juniory čekají zápasy s oběma pražskými S a potřebovali by přivést i nějaký bod ze hřišť soupeřů. Starší dorost čekají dva těžké zápasy se silnými soupeři a potřebují znovu zabrat, aby si udrželi svoje vedoucí postavení v tabulce. Mladší dorost A se představí pouze jednou, B dorost má svůj zápas odložený.

Juniorka

Ve čtvrtek přijede do Budvar arény Sparta Praha. Ta je zatím s patnácti body na druhém místě tabulky. Na hříštích soupeřů dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála. První zápas v Praze zvládla lépe Sparta, když vyhrála 5:0. Hledá se tedy i první úspěšný střelec. Jihočechům se doma zatím daří, když ztratili pouze jeden bod. Sparta v posledních dvou kolech zvítězila. Nejprve 5:2 na Slavii a pak doma pokořila Kladno 5:4. Českobudějovičtí potřebují každý bod a tak zápas bude velmi zajímavý. Hraje se ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

V sobotu se junioři rozjedou do Edenu, kdy se utkají se Slavií. Ta je zatím se sedmi body na předposledním místě, ale a Jihočechy ztrácí jen čtyři body. Doma získala Slavia jen pět bodů a to by mohla být pro Českobudějovické výzva pokusit se o první bodový zisk ze hřišť soupeřů, který by jim v tabulce hodně pomohl. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 3:0 a s tímto výsledkem by byla velká spokojenost i teď. Slavia prohrála se Spartou 2:5 a v Pardubicích prohrála 2:3sn. Zápas se hraje v sobotu v Edenu.

Starší dorost

Starší dorost vytvořil rekord v nejlepším vstupu do soutěže mládežnického mužstva z Českých Budějovic za posledních deset let, ale počet vyhraných zápasů mohl být vyšší než šest. Každopádně po dvou nepovedených zápasech se mužstvo musí vzpamatovat, protože he čekají těžcí soupeři a jejich postavení v tabulce může být ohroženo. Hned ve čtvrtek zajíždí do Hradce Králové. Hradec je s patnácti body na čtvrtém místě. První zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 4:2. V posledních dvou kolech prohrál Hradec v Pardubicích 3:8 a pak vyhrál v Letňanech 6:2. Navíc doma zatím Hradec jen jednou prohrál a tak zápas bude velmi těžký.

V sobotu se pokusí Jihočeši napravit si reputaci po domácích nezdarech a přivítají druhé mužstvo v tabulce Bílí Tygři Liberec. Tygři mají jen o dva body méně než Českobudějovičtí a to i díky tomu, že první duel v Liberci vyhráli právě Jihočeši těsně 3:2. Na hřištích soupeřů zatím Liberec ještě neprohrál a to je pro českobudějovický tým výzva. V posledních kolech Tygři vyhráli. Nejprve porazili 7:1 Mladou Boleslav a pak vyhráli v Pardubicích 3:2. Zajímavý zápase se odehraje v sobotu od 12.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje tentokrát jen jeden zápas a to v Pardubicích. Východočeši jsou sousedem v tabulce při stejném zisku bodů, ale mají o jeden zápas sehráno více. V posledmím kole prohráli Pardubičtí v Brně 4:7. Na domácím hřiští se jim také moc nedaří zatím mají jednu porážku a jedno vítězství. Rozhodně by mělo jít o vyrovnaný souboj sousedů z tabulky.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....