Banes Motor České Budějovice
01.10.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží tentokrát nepřinesla až tolik radosti. Juniorka nejprve opět doma vyhrála, ale pak se jí nevedlo v Jihlavě a z venku je zatím bez bodu. Starší dorost dokonce poprvé prohrál v derby s Pískem a v dalším zápase získal dva body. Mladší dorost získal pět bodů ze dvou zápasů a B dorost dokonce oba své zápasy vyhrál. Hráčem kola se stává Tomáš Rousek, útočník juniorky, který získal tři body (2+1) a zahrál si za A mužstvo proti Spartě.

Juniorka

Jasné vítězství po pěkné hře

Ve čtvrtek přijelo do Budvar arény mužstvo Pardubic. Jihočeši chtěli navázat na dva předchozí domácí duely, kdy získali všechny body. Hned na úvod zápasu dal Tomáš Rousek rychlý gól a utkání se pak vyvíjelo jen v režii domácích. Hosté byli jen spíše tréninkovými partnery dobře rozjetého mužstva, která hrálo s chutí a dobře. První třetina byla od českobudějovického mužstva nejhezčí za poslední dvě sezóny. I přes velkou marodku tak Jihočeši vyhráli potřetí za sebou, když tentokrát porazili Pardubice 5:1. Dva body zaznamenal obránce Martin Semrád.

Venku to zatím nejde

V sobotu jela juniorka po třech zápasech na hřiště soupeře. Tentokrát navštívila Jihlavu. Dukle se zatím letos daří a tak bylo jasné, že zápas bude těžký. To se nakonec i ukázalo. Dukla se ujala vedení a Jihočechům dlouho trvalo, než se jim povedlo vyrovnat, ale jejich radost trvala jen chvíli, neboť Dukla ihned dala druhou branku a později přidala i třetí. Ta se ukázala jako rozhodující, protože hosté stačili již jen snížit na konečných 3:2 pro Duklu a Jihočechům zbyly oči pro pláč. Druhý gól českobudějovického týmu dal Josef Klement.

Starší dorost

Narazila kosa na kámen

Starší dorost byl zatím suverénním mužstvem, které neztratilo ani jeden bod. Série mělo pokračovat i doma v derby s Pískem. Jenže v derby nevítězí favorit a tady to platilo naplno. Domácí nehráli v zápase dobře. Často chybovali v rozehrávce a defenzivní činnost mužstva byla špatná. Naopak Písečtí hráli dobře a efektivně. Dokázali se dostávat do šancí a proměňovat je. Domácí byli nejblíže při stavu 1:1. Ovšem hosté okamžitě přidali další branky a po zásluze jako první vezou skalp českobudějovického mužstva po výhře 5:2. Snad bude porážka pro českobudějovické mladíky poučením. Druhý gól v zápase dal Lukáš Mareš.

Dva body po úporném hokeji

V sobotu přijel do Budvar arény Rebel Havlíčkův Brod, tým z dolního konce tabulky. Rozdíl v postavení v tabulce nebyl rozhodně znát. Hosté hráli velmi úporný hokej, kde se bojovalo o každý metr ledu. Domácím se podařilo dát gól a svůj náskok drželi až do 56. minuty, kdy se Rebelům podařilo vyrovnat. Rebelové hráli hodně na brejky a z těch byli velmi nebezpeční. Nakonec muselo rozhodnout prodloužení. V něm hráli domácí přesilovku a těsně po jejím skončení zápas rozhodli a vyhráli tak 2:1p. Velkou zásluhu na výsledku má brankář Petr Havlátko.

Mladší dorost A

Cenné body ze hřiště favorita

Po první porážce v sezóně se mladší dorost přesunul k dalšímu utkání do Hradce Králové. Hradec byl v zápase favoritem, ale Jihočeši se nedali. Po celý zápas byli ve vedení a domácí vždy jen srovnávali. Naposledy se jim to povedlo dvě minuty před koncem a znamenalo to, že se bude prodlužovat. V prodloužení opět Jihočeši byli tím týmem, který dokázal dát rozhodující branku, která znamenala druhý bod za vítězství 4:3p. Jedná se zatím o nejcennější vítězství v této sezóně. Dva body v zápase zaznamenal Jiří Smejkal.

Rozhodlo využití přesilovek

V neděli přijelo do Českých Budějovic mužstvo HC Rebel Havlíčkův brod. V zápase se hosté ujali vedení, ale domácí zabrali a dokázali rychle odpovědět vyrovnáním. Pak již brankář Sova další puk z své sítě lovit nemusel a navíc dokázali Jihočeši přidat v každé třetině jednu branku a konečný stav tak byl 3:1. Rozdíl dvou branek činily dvě využité přesilovky domácích. Dorostenci tak ze dvou zápasů získali pět bodů. První gól v zápase i v sezóně vstřelil obránce Josef Zajíc.

Mladší dorost B

Těsná domácí vítězná partie

Ve středu přijela do Budvar arény Kobra Praha. Českobudějovičtí měli za sebou jeden domácí vítězný zápas a chtěli na něj navázat. Kobra začala dobře a ujala se vedení, které ji vydrželo skoro do poloviny zápasu. Pak se domácím povedlo vyrovnat. Rozhodující branka nakonec padla ve třetí třetině a jejím autorem byl domácí obránce Jan Farka, který tak zajistil svému týmu vítězství 2:1 a další cenné body.

Dalěí těsné vítězství

B dorost hrál v neděli svůj zápas v Benátkách nad Jizerou. Již v první části hry se mu podařilo získat si mírný náskok a ve druhé části dokonce dvougólový. Domácí se v poslední části zmohli jen na snížení na konečný stav 3:2 pro Jihočechy a ti tak mohou slavit další vítězství již třetí v řadě. Dva body zaznamenal útočník Martin Mašek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....