Banes Motor České Budějovice
25.08.2011, Miroslav Mayer

CEB - SBA 2:1 - Jihočeši přehráli Slovan

Č. B u d ě j o v i c e - HC MOUNTFIELD přehrál v dalším kole EUROPEAN TROPHY bývalého federálního soupeře Slovan Bratislava. I přes velké letní vedro byl v Budvar aréně k vidění kvalitní duel. Zásluhu na jeho kvalitě měli hlavně Jihočeši, kteří měli místy až drtivou převahu, která se jim ovšem příliš nedařila proměňovat v góly. Ve hře jeden na jednoho neměl slovenský tým po celé utkání šanci. Vítězství dává domácím naději na postup do finálové skupiny. Dva body získal obránce Jan Novák.

Hned od samotného úvodu česko – slovenského utkání měli více ze hry domácí hráči HC MOUNTFIELD, když pozornost hostujícího brankáře Branislava Konráda vyzkoušel ve druhé minutě Langhammer. Za nedlouho už hráli domácí v červených dresech přesilovou hru, ale větší šanci si nevypracovali. Ale ze svého aktivního stylu Jihočeši ani trochu nepolevovali, naopak. Nejen s obránci Slovanu si především trio Mertl, Pšurný a Kuchejda opravdu pohrávalo, takže Jakub Kovář během prvních osmi minut neměl příliš práce.
Po přesilové hře na každé straně se rozjeté utkání opět přesunulo před Konráda, kterého měl ideální šanci překonat Podlešák, a to po krásné nahrávce Milana Gulaše. Následovalo další provinění proti hokejovým pravidlům, na trestnou lavici šel zase hráč Bratislavy. Domácí si mohli poté vyzkoušet dokonce i dvojnásobnou přesilovku, kde měl už první gól na holi Rostislav Martynek, ale včas pro Slovan zasáhl brankář. A Konrád měl při dvojnásobné početní výhodě opravdu co dělat, domácí na něj puky vysílali v hojném počtu. Až na konci první dvacetiminutovky, ve které jasně měli navrch domácí, skóroval pěknou trefou nad Konrádovu lapačku obránce Jan Novák. A že hráči bratislavského Slovanu opravdu nestačili, svědčil i počet zásahů. Jakub Kovář jich měl po dvaceti minutách jen pět, jeho protivník pak jedenadvacet!

A v kabině hostí během první přestávky proběhla asi větší bouřka, protože hned v úvodu druhé třetiny si Kovář připsal hned několik těžších zákroků a nyní byl na koni Slovan. Po necelých pěti odehraných minutách se hra zase vrátila do kolejí první třetiny, když mohl zvýšit náskok HC MOUNTFDIELD Milan Gulaš, ale po přesném pasu Langhammera bránu hostí přestřelil. I když datum na kalendáři ukazovalo konec srpna, teploměr pak skoro třicet pět stupňů Celsia, hrál se v Budvar aréně atraktivní hokej. Následně se zákroky začaly přiostřovat a oba týmy si vytvářely slibné gólové šance, v hokejovém názvosloví se tak hrálo nahoru a dolů.
Jako první hráč, který ve druhém dějství zamířil na trestnou lavici, byl domácí Martin Podlešák za sekání. A hned měl práci Jakub Kovář, když ho ranou od modré prověřil Peter Frühauf. Také ke konci přesilovky hostí si domácí strážce tří tyčí zachytal, ale oslabení ustál. Svůj trest chtěl ihned po vjetí na led odčinit Podlešák, když objel s pukem na holi Konrádovu bránu a mohl zasunout do prázdné. Ale puk se jen projel po brankové čáře. I tak se publikum v Budvar aréně mohlo zanedlouho radovat, Jakub Langhammer až napodruhé dostal puk za Konrádova záda. Udeřilo v zápětí i na druhé straně. Za Slovan velice šťastně, doslova odrazem puku od zad, skóroval exbudějovický útočník Michal Hudec. Ještě do druhé třetiny dostal Slovan příležitost zahrát si dvojnásobnou přesilovku, na trestné se tak potkali Mikeska s Novákem. Po čtyřiceti minutách ale kostka nad ledem ukazovala stejné skóre, 2:1 pro domácí.

Poslední dvacetiminutovka začala dohrávanou dvojnásobnou přesilovou hrou Slovanu. V té se ale nic nestalo. Dlouho se na ledě nic zvláštního nedělo, až Peter Frühauf musel na trestnou za hrubost, domácí si tak mohli zase vyzkoušet výhodu jednoho muže na ledu. Tam už HC MOUNTFIELD nebezpečně kousal, ale spíše z bezprostřední blízkosti brány Slovanu. Rány od modré už přesné nebyly. Padesátá minuta utkání přinesla slibnou kombinaci na jejichž konci stál David Kuchejda, ale puk přihrávaný Pšurným těsně u brány netrefil. Hosté už nestíhali s lépe hrajícím domácím týmem bruslit, také osobní souboje jasně vyhrávali hráči v červených dresech.
Závěr mezinárodního střetnutí, kde šlo o body k postupu do finálových skupin soutěže, zpestřila akorát slovenská hra bez brankáře. I když tlak byl na domácí svatyni velký, Kovář si spolu s kolegy vítězství vzít nenechal. HC MOUNTFIELD porazil HC Slovan Bratislava těsně 2:1.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....