Banes Motor České Budějovice
24.03.2011, Miroslav Mayer

Mládež o víkendu

Č. B u d ě j o v i c e – Je před námi předposlední hrací víkend mládeže. Ovšem je to jeden z nejdůležitějších víkendů v sezóně. Juniorka sehraje dva zápasy baráže na ledě soupeřů a může se již přiblížit k záchraně. Starší dorost odehraje zápasy čtvrtfinále play-of .Mladší dorost A se pere o postup na mistrovství republiky. B dorost by rád dohrál sezónu v klidu a udržel druhé místo.

Juniorka

Juniorku čeká v pátek zápas s největším soupeřem v baráži. Zajíždí na led Hradce Králové. Hradečtí vyhráli s přehledem svoji skupinu ligy juniorů a netají se svými ambicemi postoupit výše. Zatím v baráži vyhrál v Kláštěrci 5:2, ale podlehl v Třebíči 4:5 sn. Ztrácí tedy na Jihočechy dva body. Pokud českobudějovičtí hráči v pátek uspějí , jejich naděje na udržení extraligy prudce stoupnou.

Po dni odpočinku sehrají junioři další zápas. Tentokrát zajíždějí do Třebíče. S tou se již Jihočeši jednou v baráži utkali a porazili ji 4:2. Ovšem Třebíč doma porazila silný Hradec Králové a rozhodně nedá nic zadarmo. Do Českých Budějovic sice dorazila jen se třinácti hráči, ale doma nasadila více hráčů. I tento souboj bude stát Jihočechy hodně sil, ale pokud zvítězí, už by měli k záchraně jen krůček.

Mladší dorost A

Mladší dorost směřuje k mistrovství republiky. Poslední výsledky jeho i soupeřů jsou pro Jihočechy příznivé. Druhé místo zajišťující účast na mistrovství republiky je již jisté. Přesto je dobré udržet před závěrečným turnajem roku formu nahoře. V neděli se dorostenci naposledy představí na svém ledě. Jejich soupeřem bude Mladá Boleslav. Ta je v tabulce osmá a má zajištěnou záchranu v soutěži. Ze tří vzájemných zápasů vyhráli Jihočeši dva a prohráli jen ten poslední. Nyní jsou tedy opět na tahu Jihočeši. Zápas se odehraje v neděli od 15.00 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost B

Ligový dorost sehraje v neděli svůj úplně poslední zápas v letošní sezóně. Minulá zápas mužstvu zrovna dvakrát nevyšel a tak by se měl rozloučit se sezónou vítězstvím. Navíc by jim vítězství mohlo zajistit druhé místo v tabulce. Jejich soupeřem bude totiž tým Dvůr Králové – Náchod. Ten je na předposledním místě v tabulce. Všechny předchozí zápasy vyhráli Jihočeši a mělo by tomu tak být i tentokrát. Zápas se odehraje v neděli od 18.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....