Banes Motor České Budějovice
20.03.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Junioři vstoupili vítězně do baráže o udržení extraligy, když oba domácí zápasy vyhráli. Starší dorost prohrál svůj poslední zápas v základní skupině, ale to již nemohlo nic změnit na jeho celkově druhém místě ve skupině. Mladší dorost A deklasoval Hradec Králové 15:4 a prokázal svoji současnou formu. Dorost B vyhrál v dohrávce a druhý den prohrál doma bez vstřeleného gólu. Hráčem víkendu se stává útočník mladšího dorostu A Václav Pašek, který dal v jednom zápase hned pět branek.

Juniorka

O obou zápasech juniorky jsme přinesli podrobné zpravodajství.

Starší dorost

Poslední zápas nevyšel podle představ

V pátek se hrálo poslední kolo základní části extraligy staršího dorostu. Do Budvar arény přijel Vsetín. Jihočeši neměli v zápase o co hrát, jejich druhé místo bylo jisté. To hosté body potřebovali a porvali se o ně. První třetinu ještě se štěstím vyhráli domácí 1:0, ale v dalším průběhu už dávali branky jen hosté. Konečný výsledek 3:1 pro hosty znamenal pátou porážku z posledních sedmi zápasů. Snad se na play-off mužstvo zvedne. Jediný gól dal Luboš Rob.

Mladší dorost A

Rekordní vítězství

Mladší dorost A jel ke svému zápasu do Hradce Králové. Motivace mu rozhodně nechyběla, protože nutně potřebuje každý bod. Ovšem tentokrát odehráli zápas ve velkém stylu. Od začátku zápasu soupeře drtili a sázeli jeden gól za druhým. Pozitivní je, že se brankostroj nezastavil, ani když mužstvo již pohodlně vedlo. Výsledek 15:4! se na této úrovni nevidí každý den. Čtyři body (2+2) zaznamenal obránce Jonáš Ťoupal.

Mladší dorost B

Čtvrtá výhra v řadě

V sobotu sehráli dorostenci dohrávaný zápas v ledě Krkonoše – Trutnov. S tímto soupeřem mají Jihočeši lepší poměr vzájemných zápasů a zůstane tomu tak i po tomto zápase. První třetina skončila ještě nerozhodně 2:2, ale pak již domácí nedokázali vstřelit žádnou branku a Jihočechům to naopak střílelo i nadále. Nakonec Českobudějovičtí zvítězili 5:2 a vyhráli tak čtvrté utkání v řadě. Autorem dvou branek byl Štěpán Beneš.

Doma bez vstřelené branky

Hned druhý den přivítali dorostenci doma Žďár nad Sázavou. Zápas se Jihočechům hrubě nevyvedl.Možná,že na vině byla i únava z předešlého zápasu, ale zápas dopadl pro mužstvo katastrofálně. Hosté totiž dokázali vyhrát 8:0 a uštědřili tak Jihočechům největší příděl v letošním roce.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....