Banes Motor České Budějovice
20.03.2011, Matěj Mayer

Když se dáme dohromady, můžeme porazit každého, hlásí Jiří Bárta

Č. B u d ě j o v i c e - Mužstvo staršího dorostu obsadilo v konečné tabulce extraligy druhé místo a v pondělí si zahraje první zápas osmifinále play-off s Duklou Jihlava. Mužstvo i trenéři budou určitě spoléhat na bodové příspěvky nejlepšího hráče v kanadském bodování v týmu Jiřího Bárty. Ten se jako jediný v mužstvu dostal přes třicet vstřelených branek a jediný bod mu chyběl k dosažení šedesáti bodů v padasáti zápasech.
Po nadstavbové části jste skončili na druhém místě. Jste tedy zatím se sezónou spokojeni?
Myslím si, že máme za sebou solidně odehranou základní část. Do nadstavby jsme se dostali ze 4 místa, ale kladná bilance s lepšími soupeři nás katapultovala na 2. místo skupiny A. Toto umístění jsme si udrželi a nyní se soustředíme na play-off.

Kteří hráči měli podle vás největší zásluhu na tomto dobrém umístění?
V první řadě musím jmenovat oba brankáře. Jak David Gába, tak Radek Podskalský podávali dobré výkony a vděčíme jim za to, jak jsme skončili. A nesmím zapomenout na Lukáše Mareše, jehož přínos pro tým je obrovský. Nebojí se padat do střel, skvěle brání a hlavně hraje srdcem.

V posledních zápasech se vám příliš nedařilo, věříte, že v play-off se zlepšíte?
Byli jsme si jisti svou pozicí a z naší strany došlo k podcenění soupeřů. Ti si budovali co nejlepší výchozí pozici pro vyřazovací boje. V play-off toto nesmíme připustit a do každého zápasu jít s pokorou. Poté by to mohlo fungovat.

Jaký byl podle vás nejlepší zápas, který mužstvo v sezóně sehrálo?
Vybral bych zápas ve Vítkovicích. Stav byl už 4:1 pro domácí, ale nakonec se rozhodovalo v nájezdech, kde jsme byli šťastnější. Tam se ukázala skrytá síla týmu.

Jaké utkání se povedlo nejvíce vám osobně?
Asi zápas v Pardubicích. Povedl se mi hattrick a vyhráli jsme 4:1.

V sezóně jste byl suverénně nejproduktivnějším Jihočechem s 59 body a jako jediný jste nastřílel více než 30 branek. Jste tedy se svými výkony spokojen?
Je to zatím jedna z lepších sezon. V minulých letech jsem nedostával tolik příležitostí jako v této. Velký dík patří mým spoluhráčům z útoku Bohumilu Svobodovi a Janu Trummerovi, kteří mi nahrávali na góly a dostávali mě do šancí.

Inkasovali jste velmi mnoho branek, v čem si myslíte, že byla hlavní chyba?
Ano. V posledních 5 zápasech jsme dostali 23 branek, což je velké množství. Jak už jsem řekl, chyba byla v tom, že nás nikdo nemohl ohrozit a my jsme nepodávali stoprocentní výkony. Týmu celou sezónu chyběla konkurence, která by určitě nebyla na škodu.

Zahrál jste si i jedno utkání za juniorský tým. Můžete trochu porovnat obě soutěže?
V juniorech je to všechno o stupeň rychlejší. Rozehrávka, bruslení, střela, kombinace. Největší rozdíl mezi dorostem a juniorkou je silová vybavenost hráčů.

V osmifinále bude vaším soupeřem Dukla Jihlava, se kterou jste letos nesehráli ani jeden zápas. Co o tomto soupeři víte, jak se na něj připravíte?
Přesně tak. S Jihlavou jsme ještě nehráli, a tak nevíme co od soupeře můžeme čekat. Z minulé sezóny si pamatuji, že hráli důrazný hokej s množstvím soubojů. Musíme vycházet do útoku ze zabezpečené obrany a ne jak tomu bylo v posledních zápasech. Každopádně tam chceme uspět a urvat první bod.

Máte pro play-off nějaký speciální rituál? A případně kdo ho vymyslel?
Ano. Obarvili jsme si hlavy červeným pruhem a na zápasy budeme jezdit v kvádrech. Je to naše kolektivní rozhodnutí.

Jak vidíte sílu mužstva a kam si myslíte, že by mužstvo mohlo dojít?
Toto mužstvo má v sobě určitě potenciál. Když se dáme dohromady, můžeme porazit každého. Všechno kromě medaile beru jako neúspěch.


Statistiky Jiřího Bárty v sezóně 2010/2011

                    Z    G    A    B    TM
Junioři             1    0    0    0     0
Starší dorost      46   31   28   59    92 

Starší dorost narazí v osmifinále na Duklu Jihlava. Více o tomto soupeři se dozvíte ZDE!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....