Banes Motor České Budějovice
17.03.2011, Miroslav Mayer

Mládež ještě hraje

Č. B u d ě j o v i c e - Tipsport extraliga již vstoupí do semifinálových bojů, ale mládežnické soutěže teprve finišují. Juniorku čekají náročné souboje v baráži, první dva zápasy odehraje doma a musí získat plný počet bodů. Starší dorost odehraje poslední zápas ve skupině, ale má jisté druhé místo. Čeká jen na soupeře. Mladší dorost A bojuje o postup na přebory republiky a jde mu o všechno. Dorost B splnil, co měl a může získat celkově druhé místo ve své skupině.

Juniorka

Juniorka vstoupí v pátek do baráže. Jejím prvním soupeřem bude Třebíč. Třebíč vyhrála svoji skupinu ligy juniorů s náskokem devíti bodů. Ze čtyřiceti zápasů prohrála jen šest. Nastřílela nejvíce branek a inkasovala ze všech nejméně. Baráž je spíše hrou nervů. Teď budou muset Jihočeši předvést, jak jsou na tom. Nová trenérská dvojice určitě hodně pracovala na psychice. Pomoci by měli přijít i fanoušci, aby Českobudějovičtí cítili podporu diváků. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně..

Další zápas baráže se odehraje hned v neděli. Tentokrát přijede do Budvar arény Klášterec nad Ohří. Ten vyhrál svoji skupinu jen těsně. Zdá se, že tento tým by mohl být ze všech účastníků baráže nejslabší. Ovšem rozhodovat se bude na ledě. Klášterec odehraje první zápas doma s Hradcem Králové a už toto první střetnutí napoví něco o síle mužstva. Jihočeši potřebují získat plný počet bodů a vstoupit do baráže ve velkém stylu, protože pak je čekají tři zápasy na hřištích soupeřů. Tento zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Straší dorost

Straší dorost sehraje poslední zápas ve skupině. Má jisté druhé místo a výhodnou pozici pro play-off. Zatím ještě neví, kdo bude jeho prvním soupeřem. Možností je zatím více a po pátečním kole bude již jasno. V pátek přijede do Českých Budějovic Vsetín. Ten je zatím v tabulce na šestém a ž osmém místě a může tudíž tabulkou ještě postoupit a zajistit i lepší pozici pro další boje. Jihočeši mohou hrát uvolněně, ale měli by brát tento zápas jako přípravu na play-off a ne jako rekreační duel. První zápas ve Vsetíne vyhráli domácí těsně 3:2sn. Jihočeši tedy mají co vracet. Zápase se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

Mladší dorost A

Mladšímu dorost A zbývá do konce soutěže ještě odehrát tři zápasy. První místo si drží Kometa. Na druhém místě jsou zatím Jihočeši. Toto místo zaručuje start na mistrovství republiky. Jediné mužstvo, které může Jihočechy ohrozit jsou Bílí Tygři Liberec. Zápas s tím soupeřem byl odložen a na mužstvo teprve čeká. Teď mají českobudějovičtí hráči před sebou souboj s Hradcem Králové. Hradec Králové je na sedmém místě a nemůže ani sestoupit a ani se posunout výrazně výše. Jihočeši s tímto soupeřem zatím neměli moc práce. Všechny utkání totiž vyhráli a to 7:2, 14:6 a 4:1. Zvítězit by měli i tentokrát na královohradeckém ledě v neděli.

Mladší dorost B

Ligový dorost si drží druhou příčku v tabulce. Hned za ním je jeho příští soupeř Žďár nad Sázavou. Jeho ztráta je tříbodová a má o zápas více. Vítězstvím by si Jihočeši druhou příčku již upevnili a neměli by o ni přijít. Zatím dvakrát vyhráli Jihočeši 3:1 a 6:3 a jednou doma vyhrál Žďár 4:0. Zápas se odehraje v neděli od 15.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....