Banes Motor České Budějovice
22.02.2011, Miroslav Mayer

Juniorku čeká klíčový souboj

Č. B u d ě j o v i c e - Další kola mládežnických soutěží odstartují již ve čtvrtek. Nejvíce pozornosti bude upřeno na juniorku, která hned ve čtvrtek sehraje možná klíčové utkání sezóny. Ovšem zabojovat musí i v dalších zápasech. Starší dorost si jistí druhé místo a bude bojovat s Vítkovicemi, aby ho udržel. Mladší dorost A se dostal do vedení ve své skupině a bude tuto pozici chtít udržet.

Juniorka

Ve čtvrtek čeká na juniory možná zápas roku. Jede totiž na Kladno a bude přímo bojovat o barážové místo v tabulce. Tým, který vyhraje za tři body, bude mít velkou výhodu, navíc Kladno by mělo i výhodu lepších vzájemných zápasů. Jihočeši prostě musí zabojovat a přinejmenším neodjet z Kladna s prázdnou. Zatím mají Jihočeši v tabulce náskok tři body právě před Kladnem, které drží nepopulární barážové umístění. Na domácím ledě Kladenští získali o pět bodů méně než Jihočeši a navíc i prohráli poslední zápas 2:3 s Chomutovem. Ve vzájemných zápasech zatím je na tom lépe Kladno. Vyhrálo první zápas v Budvar aréně 5:1, na Kladně pak vyhráli Jihočeši 4:3sn, ale poslední zápas dominovalo v Českých Budějovicích opět Kladno 3:0. Kladenský Knotek dal v Budvar aréně již sedm branek.

V sobotu se junioři opět představí doma a čeká je Opava. Ta je čtvrtá od konce a živí malou naději, že by mohla hrát baráž, ale spíše to vypadá na přímý sestup. Každopádně to tým ještě nevzdal, protože naposledy Opava porazila 5:2 Olomouc. Pro Českobudějovické hovoří i aktivnější bilance. První zápas sice doma vyhrála Opava 2:1, ale pak již dominovali Jihočeši a to 3:1 a 2:1. Zdá se, že se nedá čekat zrovna střelecký koncert. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně

.

Po dni odpočinku se junioři rozjedou do Ústí nad Labem. To je třetí od konce a již je téměř bez šance na baráž a bude sestupovat. S tímto soupeřem Jihočeši bodovali v každém zápase. Nejdříve prohráli 2:3p a pak již dvě výhry 4:1 a 6:0. Bylo by dobré tento trend si udržet i nadále. Vzhledem k situaci potřebují Jihočeši vybojovat ze tří zápasů minimálně sedm bodů.

Starší dorost

Již ve čtvrtek zavítá do Budvar arény těžký soupeř. V přímém souboji o druhou příčku se Jihočeši utkají s Vítkovicemi. Všechny vítkovické mládežnické týmy hrají vždy na špici a jsou výborně připraveny. Teď ztrácení Vítkovičtí pouhé čtyři body. V posledním kole podlehly Vítkovice Zlínu 2:4. Jediný přímý souboj v letošní sezóny vyhráli v Ostravě Jihočeši 5:4sn. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně?.

Hned druhý den ráno se dorostenci rozjedou k dalšímu zápasu do Vsetína. Vsetín je na desátém místě a má zajištěnu účast v play-off. Vsetínu se doma daří výrazně lépe než na soupeřových kluzištích. Naposledy prohrál Vsetín v Třinci 2:4. Ke vzájemnému střetnutí těchto týmů letos ještě nedošlo.

Mladší dorost A

Mladší dorost pojede v neděli k dalšímu zápasu do Liberce. Bílí Tygři jsou v tabulce třetí a ztrácejí na Jihočechy již šest bodů. Přesto se bude jednat o další důležitý duel. Liberec dokázal vyhrát 3:0 v Budvar aréně, pak mu to Jihočeši oplatili 6:1 a opět vyhráli i doma 3:2p. V posledním kole vyhráli Tygři v Jihlavě 4:1.

Mladší dorost B

V neděli přivítá dorost B na svém ledě Benátky nad Jizerou. Těm v tabulce patří až šesté místo. Všechny utkání zatím vyhráli Jihočeši a to 3:0, 6:2 a 4:0. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....