Banes Motor České Budějovice
14.02.2011, Miroslav Mayer

Mládežnické soutěže se opět rozjíždějí

Č. B u d ě j o v i c e - Po reprezentační přestávce se rozjíždí mládežnické soutěže. Nyní čekají mužstva tvrdé boje o konečné umístění. Juniorka potřebuje zachránit extraligu, starší dorost si chce vybudovat co nejlepší pozici pro play-off. Mladší dorost A by se rád probojoval na přebory republiky a k tomu potřebuje získávat naplno body. B dorost v klidu dohrává soutěž a příležitost tak mohou dostat další nadějní mladí hráči.

Juniorka

Juniorka začala svoji soutěž již v pondělí, kdy prohrála v Brně s Kometou 2:4. To je druhá porážka v řadě a tak si junioři situace stále více komplikují. Ve čtvrtek proto musí doma vyhrát a dostat se zpět na své pozice. Jihočeši budou mít výhodu domácího prostředí. Přivítají Olomouc. Ta by neměl mít se záchranou problémy. Vede totiž zatím tabulku ohrožených týmů a má situaci pod kontrolou. V letošních vzájemných duelech byli vždy úspěšní domácí. Jihočeši doma vyhráli 2:1 a v Olomouci podlehli 0:1 . Nepadá tedy příliš branek a rozhodnout může i jedna chyba. V posledním zápase podlehla Olomouc doma Chomutovu 2:3. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Právě do Chomutova se českobudějovičtí junioři vypraví v sobotu. Chomutov je jednu příčku na d Jihočechy a má o šest bodů více. Znamená to, že jistotu záchrany chomutovští junioři také nemají a budou urputně bojovat. Letošní vzájemné zápasy zatím vyznívají lépe pro hosty. Jihočeši vyhráli v Chomutově 3:2p, ale doma podlehli 1:4 . Je jasné, že v tomto souboji se hraje o šest bodů. Jihočeši potřebují hlavně zlepšit střelbu branek.

Po volné neděli pokračuje soutěž v pondělí, kdy do Budvar arény přijede Havířov. Ten je v tabulce beznadějně poslední a se soutěží se již může loučit. Přesto body nejsou samozřejmostí. S tímto soupeřem mají Jihočeši kladnou bilanci. Oba vzájemné souboje vyhráli. Doma vyhráli 5:1 a v Havířově 4:3 . Ovšem v posledním kole porazil Havířov doma Ústí nad Labem 3:1. Zápas se odehraje v pondělí od 18.00 v Budvar aréně..

Starší dorost

Starší dorost vyráží v pátek na nejdelší možnou trasu do Třince. Oceláři jsou v tabulce osmí a mají o jedenáct bodů méně než Jihočeši. Ti mají naopak v tabulce náskok jednoho bodu na druhé Vítkovice a druhé místo nebudou chtít pustit. Oba soupeři se letos ještě ani jednou neutkali. V posledním kole vyhrál Třinec 6:2 ve Vítkovicích a to je určitě vizitka kvality.

Hned v sobotu přijede do Budvar arény mužstvo Rebel Havlíčkův Brod. Ti jsou v tabulce desátí a ztrácejí na českobudějovický tým již třináct bodů. S tímto soupeřem sehráli Jihočeši již čtyři zápasy a všechny vyhráli. Nejprve doma 4:2 a 3:2p, v Havlíčkově Brodě 3:0 a 8:2. Favorit budou Jihočeši i tentokrát a body by měli zůstat v Budvar aréně. V posledním kole podlehli rebelové doma Olomouci 1:2. Zápas se odehraje v sobotu od 16.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Extraligový tým mladšího dorostu si tentokrát zahraje dva zápasy. Hned první sehraje ve čtvrtek doma a jeho soupeřem bude Dukla Jihlava. Dukla je osmá na druhé Jihočechy ztrácí již jedenáct bodů. Všechny tři vzájemné zápasy vyhráli českobudějovičtí hokejisté. Doma 3:1 a v Jihlavě 3:0 a 5:1. V posledním kole prohrála Dukla v Havlíčkově Brodě 2:5. Jihočeši potřebují body, aby si udrželi naději na přebory republiky. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 17.00 na druhé ledové ploše.

V neděli čeká na českobudějovický tým opravdu těžký soupeř. Utkají se totiž s lídrem soutěže Kometou Brno na jeho vlastním ledě. Kometa je zatím ve vzájemných zápasech úspěšnější. Nejprve vyhráli Jihočeši doma 3:2, ale pak dvakrát vyhrála Kometa 5:2 a 4:1. Teď je poslední šance srovnat účty a zároveň se bodově dotáhnout na vedoucí místo tabulky. V posledním zápase porazila Kometa Jihlavu 10:3.

Mladší dorost B

Ve čtvrtek se ligoví dorostenci představí v Praze na Kobře. Kobra je v tabulce na osmém místě a ztrácí již osmnáct bodů na druhé Jihočechy. První dva letošní vzájemné zápasy vyhráli Českobudějovičtí 9:5 a 7:6sn, ale třetí zápas vyhrála v Budvar aréně Kobra 4:2. Nejvyšší čas opět zvítězit.

V neděli čeká na B dorost velmi těžký zápas. Do Budvar arény totiž přijede vedoucí tým tabulky Třebíč. Ta má již velký náskok a postup do extraligy by ji již neměl minout. Všechny tři vzájemná utkání vyhrála Třebíč a to 5:3, 5:3 a 4:2. Poslední letošní vzájemný duel se odehraje v neděli od 16.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....