Banes Motor České Budějovice
06.02.2011, Miroslav Mayer

Mistrovství ČR krajů

Č. B u d ě j o v i c e - V Českých Budějovicích a ve Strakonicích se letos odehraje významný mládežnický turnaj Mistrovství České republiky výběrů krajů ročníku 1996. O pořádání tohoto turnaje usiloval Jihočeský hokej již delší dobu, ale podařilo se to teprve v letošním roce. Tento turnaj se ob rok střídá s Olympiádou mládeže. Jihočeský kraj slavil vítězství s ročníkem 1991. Nyní má možnost navázat na tento, již starší, úspěch. Turnaj se odehraje ve dnech 10-13. února.

Před pěti lety Jihočeský kraj triumfoval na Olympiádě mládeže s ročníkem 1991. To byl v Českých Budějovicích opravdu silný ročník, který vyprodukoval kvalitní hráče. Od té doby se jihočeský výběr nepřiblížil ani náznakem tomuto úspěchu, i když se tento turnaj rozhodně ze strany trenérů nepodceňoval. Turnaj je totiž prvním sítem hráčů pro reprezentační výběry a nechybí na něm množství agentů, pozorovatelů a skautů. Jihočeský kraj získal pořadatelství tohoto turnaje po dlouhém snažení. Turnaj se bude hrát na dvě skupiny. Jedna se odehraje v Českých Budějovicích a druhá ve Strakonicích. Jihočeský výběr odehraje své zápasy v Budvar aréně.

Po delší době nepovede výběr kraje trenér z Českých Budějovic. Trenéry mužstva jsou Miroslav Krupka z Písku a Petr Kovaříček z Veselí nad Lužnicí. Manažerem mužstva bude Pavel Pýcha, který nyní působí v Táboře.

Nominace krajského výběru ročníku 1996

HC České Budějovice- Matoušek Josef, Křikava Janek, Holub Lukáš, Kozák Michal, Samohejl Pavel, Vopelka Lukáš, Smejkal Jiří, Šafář Jakub,Pýcha Pavel, Jáchym Tomáš, Macháček Aleš.

HC Tábor - Štekr Jonáš, Horák Jan, Györi Marek, Blažek David, Brož Jan.

Písek - Pechek Jan, Červinský Šimon, Volf Jakub, Šuhaj Jakub.

J.Hradec - Jon Pavel.

Lužnice - Točík Dominik.

náhradník Veselý Robin (HC Tábor)

Turnaj se hraje na dvě skupiny . V každé skupině se hraje systémem každý z každým bez prodloužení. Z výsledků se sestaví tabulka obou skupin. Týmy na prvním a druhém místě z opačných skupin spolu sehrají semifinále. Poražení budou bojovat o bronzové medaile a vítězové o celkové vítězství. Hrací doba je 3x15 minut. Semifinále a finále se hraje na 3x20minut.

Rozdělení skupin

Skupina  A Č.Budějovice                     Skupina B Strakonice
Zlínský                                                     Moravskoslezský
Jihočeský                                                   Vysočina      
Jihomoravský                                                Plzeňský
Středočeský                                                 Olomoucký
Karlovarský                                                Ústecký
Liberecký                                                  Královehradecký
Pardubický                                                 Praha
.

Program jihočeského výběru

čtvrtek 10.2.

08:00 Jihočeský : Karlovarský
13:15 Pardubický : Jihočeský

pátek 11.2.

09:45 Jihočeský : Liberecký
16:45 Jihomoravský : Jihočeský

sobota 12.2.

11:30 Středočeský : Jihočeský
18:30 Jihočeský : Zlínský

neděle 13.2

09:00 A1 : B2, B1 : A2
13:00 o třetí místo
16:00 finále

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....