Banes Motor České Budějovice
06.02.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Skončil další hrací víkend mládeže a nyní nastane reprezentační přestávka. Juniorka ztratila vyhraný zápas v Havlíčkovo Brodě a pak doma porazila Pardubice. Starší dorost přivezl z venkovních zápasů z Moravy dva bodíky. Mladší dorost A vyhrál v Táboře. B dorost porazil doma v derby Jindřichův Hradec. Hráčem víkendu se stává útočník staršího dorost Michal Švihálek, který zaznamenal čtyři body (3+1).

Juniorka

Ztracené vítězství

Ve čtvrtek sehráli Jihočeši souboj v Havlíčkovo Brodě. S tímto týmem se Českobudějovickým letos nedaří, když s ním oba předchozí souboje prohráli. Tentokrát to vypadalo, že to dopadne jinak. Jihočeši se ujali vedení a vypadalo to, že si ho dovedou až do konce zápasu. Jenže v padesáté sedmé minutě domácí snížili a dvě vteřiny před koncem zápasu dokonce vyrovnali! Z tohoto zkratu se Jihočeši nevzpamatovali a druhý bod prohráli na nájezdy. Domů tak přivezli jen jeden bod za prohru 2:3sn. Jednu branku Jihočechů dal Jakub Marek.

Doma bez problémů

V sobotu přijeli do Budva aréna hráči Pardubic. Pardubice vedou skupinu o udržení a dohrávají ji v pohodě. To se jim naštěstí na českobudějovickém ledě nevyplatilo. Domácí totiž od začátku na soupeře nastoupili a dařilo se jim dávat i branky. Hosté poprvé snižovali na 3:1. Domácím je jasné o co hrají a tak skóre na jejich straně narůstalo. Konečný stav 6:3 a zisk dalších bodů je opět posunul dál od ohrožených míst v tabulce. Hráčem zápasu byl Lukáš Sumerauer, který získal dva body a byl na ledě hodně vidět.

Starší dorost

Dva body z Vítkovic

V pátek začali starší dorostenci svoji moravskou misi utkáním s Vítkovicemi. Jednalo se o přímý souboj o druhé místo v tabulce. Domácím vyšel úvod zápasu lépe. Vedli již 3:0 a teprve po té se trefili i Jihočeši. Zápas se pak změnil v divokou přestřelku. Ta vrcholila šest vteřin před koncem třetí třetiny, kdy Švihálek vyrovnal na 4:4. Prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V těch uspěli Jihočeši a získali tak dva body za vítězství 5:4sn. Dva góly a nahrávku zaznamenal Jiří Bárta.

Ve Zlíně to nevyšlo

V sobotu se dorostenci přesunuli k dalšímu zápasu do Zlína. Domácí se ujali vedení a Jihočeši dokázali otočit skóre na 2:1, jenže to vydrželo jen 34 vteřin a Zlín vyrovnal a přidal ještě další dvě branky. Ve třetí části stačili Jihočeši pouze snížit na konečných 4:3. Podobný kousek jako ve Vítkovicích si tentokrát nezopakovali. Dva góly v zápase vstřelil Luboš Rob.

Mladší dorost A

Zvláštní konec zápasu

Mladší dorost odehrál svoje utkání v Táboře. Hrál spolu první celek s posledním a tak favorit byl jasně dán. Utkání se také podle toho vyvíjelo a po dvou třetinách českobudějovický tým vedl 6:0. Stala se málo vídaná věc. Mezi druhou a třetí třetinou se rozbila rolba a poškodila hrací plochu. Zápas se tak nemohl dohrát a výsledek 6:0 tedy platí. Hráčem utkání byl obránce René Piegl.

Mladší dorost B

Výhra v derby

Do Českých Budějovic ve čtvrtek přijel blízký soused z Jindřichovo Hradce. Domácí byli favoritem zápasu, ale Hradečtí je již jednou letos dokázali porazit. Tentokrát se překvapení na úkor favorita nekonalo. Domácí si vytvořili náskok dvou branek a ten se jim podařilo dovést až o konce zápasu. Tři body za vítězství 3:1 tak zůstali v Českých Budějovicích a ti tak dále bojují o čelo tabulky své skupiny. Štěpán Beneš zaznamenal dva body za domácí tým.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....