Banes Motor České Budějovice
30.01.2011, Miroslav Mayer

Podařený víkend mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - dobrou zprávou je, že juniorka velmi úspěšně vstoupila do boje o záchranu. Oba zápasy dokázala vyhrát a to je velmi důležité. Dvakrát doma uspěl i starší dorost. Hlavně vítězství v prvním zápase nebylo lehké, neboť tým hrál ve velmi oslabené sestavě. Mladší dorost A nedokázal svůj zápas vyhrát, ale stále se drží na špici své tabulky. Z venku přivezl body i mladší dorost B. Hráčem víkendu se stává útočník juniorky Radek Seidl, který vybojoval ve dvou zápasech čtyři body (3+1).

Junioři

Dva body z Opavy

Ve čtvrtek začala juniorka svůj první zápas ve skupině o záchranu. Jako první se představila v Opavě. K vidění byl hokej nevalné úrovně. Domácí se v konci první třetiny ujali vedení a to jim vydrželo až čtyřicáté čtvrté minuty, kdy vyrovnal Ježek. Zápas tak za stavu 1:1 dospěl do prodloužení. Tam byli šťastnějším týmem Jihočeši, kteří díky brance Josefa Klementa vyhráli 2:1p a získali dva body.

Doma v poklidu

V sobotu přijelo do Budvar arény mužstvo HC Ústí nad Labem. Domácí byli v zápase favority a navíc nastoupili již v plné sestavě. Od začátku zápasu domácí vedli a drželi tempo hry. V brance se skvěle představil Šimon Hrubec. Branky v zápase dávali jen domácí a skóre narůstalo každou třetinou. Konečný výsledek tak byl 6:0. Tři gólové přihrávky si připsal Jakub Marek. Jihočeši tak ukázali, že to se záchranou soutěže myslí opravdu vážně.

Starší dorost

Výhra i v oslabené sestavě

V pátek přijel do Českých Budějovic tým HC Litvínov. První zápas v nadstavbové části byl bohatý na branky a čekalo se, zda tomu bude tak i tentokrát. První třetina tomu nenapovídala, skončila totiž bez branek. Oslabené domácí mužstvo dalo první branku až před polovinou zápasu. Hosté měli také šance, ale brankář David Gába byl vždy na místě. Jihočeši vedli již 4:0, když musel poprvé lovit puk ze své sítě. Litvínov dal ještě jednu branku, ale to bylo vše. Nakonec domácí vyhráli 4:2.

Rozhodly přesilovky

Sobotním soupeřem Jihočechů byl v Budvar aréně nepříjemný soupeř HC Plzeň. První duel v nadstavbové části vyšel lépe českobudějovickému týmu a doma mohl toto vítězství potvrdit. To nejdůležitější se událo hned v první třetině. Domácí se ujali vedení a hosté vyrovnali. Další branky už lovil ze své sítě jen plzeňský brankář a to ještě třikrát. Ve druhé třetině dalo obě mužstva po brance a brankový účet tím byl uzavřen. Jihočeši tak vyhráli 5:2 a udržují si tak druhé místo v tabulce. Gól a nahrávku zaznamenal i Bohumil Svoboda.

Mladší dorost A

Z ledu předposledního bez bodu

A dorost sehrál v neděli svůj zápas v Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce předposlední a Jihočeši byli favority. Ovšem svoji úlohu nezvládli. První třetinu ještě dokázali vyhrát 2:1, po druhé ještě vedli 3:2, ale pak se již trefovali jen domácí a ti vstřelili dvě branky a zápas otočili na 4:3 a všechny body tak zůstaly doma. Jihočeši jedou domů z prázdnou a třetí čtvrtinu nezakončili zrovna nejlépe. Dvě branky Jihočechů dal Jíří Smejkal.

Mladší dorost B

Těsné vítězství z venku

Českobudějovický B dorost střídá poslední dobou vítězství a porážky. Další zápas mužstvem HC Dvůr Králové- Náchod sehráli dorostenci venku. Vzhledem k postavení v tabulce byli Jihočeši favoritem. Všechny branky padly ve druhé části hry. Jihočeši se trefili dvakrát a domácí jen jednou. Více branek k vidění nebylo a tak Jihočeši vyhráli těsně 2:1. První branku Českobudějovických vstřelil Dominik Carva.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....