Banes Motor České Budějovice
26.01.2011, Miroslav Mayer

Další kola mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Poslední lednový víkend pokračují další kola mládežnických soutěží. Junioři si odložili pondělní zápas a tak v pátek vstoupí do boje ve skupině o záchranu. Starší dorost sehraje doma dva zápasy a měl by tedy bodovat. Mladší dorost A by rád měl nastartovat sérii vítězných zápasů a dorost B potřebuje stabilizovat svoje výkony a bodovat častěji. V Českých Budějovicích se odehrají čtyři zápasy.

Juniorka

Juniorku postihla nemoc a tak musel být pondělní zápas s Kladnem přeložen. Nyní by se již mělo hrát, ale většina nemocných nebude ještě určitě úplně v pořádku. Každopádně to soupeře nezajímá a Jihočeši musí zmobilizovat všechny síly. Ve čtvrtek se představí v Opavě. Opava je na tom špatně. Je velmi ohrožena sestupem. Zatím je na sestupovém místě a na Jihočechy ztrácí jedenáct bodů. Vzájemné zápasy jsou zatím vyrovnané. V Opavě vyhráli domácí 2:1 a v Budvar aréně zase Jihočeši 3:1. Opava mí již za sebou první kolo nadstavby a prohrála vysoko 1:11 v Chomutově. Povinnost velí přivést nějaké body.

V sobotu přijedou do Budvar arény Ústečtí Lvi. To je tak přímo na sestupovém místě a na Českobudějovická ztrácí již čtrnáct bodů. Vzájemné zápasy vyznívají lépe pro Jihočechy. Ti totiž přivezli z Ústí nad Labem jeden bodík za prohru 2:3p a doma vyhráli 4:1. Jihočeši jsou v zápase favority a doma musí určitě bodovat . Ovšem Lvi vyhráli v posledním kole v Olomouci 6:2, takže boj o záchranu určitě nevzdali. Zápas se odehraje v sobotu v Budvar aréně od 12.30.

Starší dorost

Starší dorost čekají dva domácí zápasy. Hned v pátek přijede Litvínov. Ten je v tabulce na šestém místě a ztrácí šest bodů na druhé Jihočechy. S tímto soupeřem se českobudějovičtí dorostenci utkali letos jen jednou a tu až v nadstavbové části a na soupeřově ledě dokázali vyhrát 5:4. Vítězství by se hodilo i nyní. Mužstvo v týdnu sehrálo dva zápasy v Salzburku, kde jednou prohrálo a jednou vyhrálo. Litvínov hrál poslední dva zápasy na svém ledě a vždy vyhrál. Nejprve porazil Třinec 3:2 a pak Vítkovice 5:3. Veze se tedy na vítězné vlně. Zápas se odehraje v pátek v Budvar aréně od 16.00

V sobotu přijede tradičně nepříjemný soupeř Plzeň. Západočeši to většinou na českobudějovická mužstva umí a to i v mládežnických kategoriích. V tabulce jsou Jihočeši o šest bodů lepší než Plzeň a tento náskok může být i větší. Navíc jediný letošní duel vyhráli Jihočeši v Plzni 6:4. Indiáni v posledních zápasech získali body. Nejprve prohráli se Zlínem 3:4sn, ale pak porazili Třinec 5:2 a to vše na svém ledě. Zajímavý zápas se odehraje v sobotu od16.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost se snad v posledním zápase opět rozjel na vítěznou vlnu a bude v ní pokračovat i v neděli, kdy jede do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou v tabulce až na osmém místě a na vedoucí Jihočechy ztrácejí už propastných třicet jedna bodů. Navíc oba dosavadní zápasy vyhráli Českobudějovičtí. Venku 3:1 a doma pak 6:1. V posledním kole prohráli Bruslaři v Jihlavě 1:5. Favority zápasu jsou Jihočeši a body by jim neměli utéct.

Mladší dorost B

B dorost předvádí velmi nevyrovnané výkony. Střídá dobré výkony s slabšími a díky tomu se nedokáže napevno usadit na druhém místě v tabulce. Tentokrát by měl mít lehčí úlohu. Do Budvar arény přijede předposlední tým tabulky Dvůr Králové - Náchod. Oba předchozí duely vyhráli Jihočeši o tři branky. Nejprve 3:0 a pak 5:2. Vítězství by mělo přijít i v neděli od 14.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....