Banes Motor České Budějovice
18.01.2011, Miroslav Mayer

Mládež hraje další zápasy

Č. B u d ě j o v i c e – Tentokrát začnou další kola mládežnických soutěží již ve středu, kdy odehraje svůj zápas juniorka. Pokračuje se pak v pátek, v sobotu a v neděli. Juniorka dokončí dvěma zápasy svoji základní část, starší dorost odehraje oba zápasy na hřištích pražských "S", mladší dorost A bude bojovat o znovu nabytí prvního místa v tabulce, mladší dorost B bude chtít pokračovat ve vítězných zápasech. V Budvar aréně bude k vidění je jeden zápas ve středu a jeden v neděli.

Junioři

Junioři odehrají v pátek jedno odložené kolo. Výsledek již na jejím postavení v tabulce nic moc nezmění. Postup z nejslabší skupiny se nekonal. Přesto každý bod vzdaluje mužstvo od hrozby sestupu. Ve středu přijede HC Litvínov. Chemici jsou osmí a mají šanci na postup do nejsilnější skupiny. První vzájemný zápas spolu mužstva sehrála minulý pátek v Litvínově a Jihočeši vyhráli 3:0. Tento skvělý výsledek by bylo dobré zopakovat. Vypadá to, že mužstvu se lépe daří proti silnějším týmům, než proti týmům v tabulce stejně, nebo hůře postaveným. Zápas začne ve středu od 18.00 v Budvar aréně.

V pátek se odehrají Jihočeši poslední kolo základní části juniorské NOEN extraligy. Na poslední zápas zajedou českobudějovičtí junioři do Mladé Boleslavy. Ta je v tabulce desátá a má jisté místo ve skupině, kde se hraje o střed tabulky. Její motivace tedy nebude příliš velká. První zápas v Budva aréně vyhráli hosté 4:3sn. V posledním kole prohráli bruslaři v Chomutově 1:6. I tady platí, že Jihočechům je každý bod dobrý a nutný.

Starší dorost

Starší dorost se po reprezentační přestávce dostává do herní pohody. Teď ho čeká nelehký soupeř. V pátek se představí na ledě Sparty Praha. Sparta jasně vede tabulku právě před Jihočechy s luxusním náskokem dvanácti bodů. Doma je Sparta téměř bezchybná. Zatím ztratila jen body za jednu prohru v prodloužení. První vzájemný zápas v Budvar aréně měli Jihočeši našlápnuto k vítězství. Vedli již 4:1, ale nakonec brali jen bod za prohru 4:5p. Ovšem v posledním kole prohrála Sparta ve Vítkovicích 1:3, takže k poražení určitě bude.

Hned druhý den pak jedou dorostenci také do Prahy, tentokrát bude jejich soupeřem Slavia Praha. Té se naopak příliš nedaří a je až jedenáctá. Na domácím ledě prohrála již pětkrát. I první vzájemný zápas vyzněl jasně pro Jihočechy 7:0. Favority tak budou Jihočeši i zde a měli by přivést další body do tabulky, kde drží zatím druhé místo. Poslední zápas ovšem Slavia vyhrála v Třinci 5:2.

Mladší dorost A

Mladší dorost sehraje tento týden jen jeden zápas. Po dvou prohrách v řadě budou mít Jihočeši možnost reparátu. Budou totiž hrát na svém ledě s předposledním týmem tabulky Hradce Králové. S tímto týmem mají českobudějovičtí dorostenci výrazně aktivní bilanci. Všechna dosavadní utkání totiž vyhráli. Doma 7:2 a v Hradci dokonce 14:6. V posledním kole porazil Hradec Králové Jihlavu 3:2. Body by měli zůstat v Českých Budějovicích. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

I ligoví dorostenci sehrají jen jeden zápas. Pocestují k němu do Žďáru nad Sázavou. Ten je v tabulce šestý. Oba vzájemné duely vyzněl pro Jihočechy. Nejprve venku 3:1 a v Budvar aréně pak vyhráli 6:3. Poslední dva zápasy v soutěži se podařilo mužstvu vyhrát a vítězství by mužstvo mělo slavit i tuto neděli.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice