Banes Motor České Budějovice
16.01.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Právě skončená kola mládežnických soutěží moc radosti do tábora českobudějovických týmů nepřinesla. Juniorka ze dvou zápasů jeden vyhrála a definitivně již nepostoupí do lepší skupiny a bude hrát dále o holé bytí v extralize. Starší dorost také jednou vyhrál a jednou prohrál. Ovšem druhé místo si udržel. Mladší dorost A přivezl bod ze Slávie. Mladší dorost B , po delší době vyhrál dva zápasy v řadě. Hráčem víkendu se stává útočník dorostu B Aleš Macháček, který dal v jednom zápase tři branky.

Juniorka

První nula v sezóně

V pátek jela juniorka do Litvínova. Oba týmy se spolu letos ještě neutkali. Litvínov je tabulkově lépe postaveným týmem, ale body se mu také ještě hodí. Jihočeši odehráli dobrý zápas. V každé třetině dali svému soupeři jeden gól. V brance Jihočechů měl svůj den Pavel Kantor. Poslední dobou prokazuje výbornou formu a tentokrát se mu ji povedlo korunovat i první vychytanou nulou. I díky jeho výkonu vyhráli Českobudějovičtí popáté v řadě, tentokrát 3:0.

Rozhodlo se v první třetině

V sobotu přijel do Budvar arény Chomutov. Tým, který bude soupeřem Jihočechů ve skupině o udržení. Body s tímto soupeřem jsou důležité. Vstup vyšel jasně lépe hostů, kteří dali během 23 vteřin dvě branky. Navíc našli velice rychle odpověď na snížení domácích a první třetina skončila 1:3. Bohužel, domácí již nebyli schopni se v zápase střelecky prosadit. Naopak Chomutov přidal ještě jednu branku a zápas vyhrál 4:1. Domácím nebylo nic platné ani to, že svého soupeře přestříleli. Jedinou branku Jihočechů dal Jakub Marek.

Starší dorost

Pardubice nekousaly

Pátečním soupeřem českobudějovického týmu byl na druhé ledové ploše tým HC Pardubice. Domácí dobře začali a velmi brzo dali první branku a po chvíli již vedli 2:0. Hosté sice snížili na 1:2, ale Jihočeši byli při chuti na přidali další branky. Nakonec z toho bylo jasné vítězství 6:2. Jihočeši tak potvrdili, že jejich forma jde nahoru a na Pardubice letos umějí. Výbornou formu ukázal brankář David Gába, který si z reprezentační akce přivezl výbornou formu.

Na Hradec Králové to letos neumí

Sobotním soupeřem staršího dorostu byl tým HC Hradec Králové. Pokud by měli Jihočeši jmenovat nějakého soupeře se kterým se jim špatně hraje, tak by to určitě byl právě Hradec. Se vzájemných šesti zápasů letos získali jen šest a jen jednou vyhráli za tři body. V tomto duchu se nesl i sobotní mač. Jihočeši se sice ujali vedení, díky brance Bohumila Svobody, ale další branky domácí nepřidali. Naopak hosté se v poslední třetině probudili a trefili se hned třikrát. Vyhráli tak 3:1 a potvrdili, že se jim s Jihočechy letos dobře hraje.

Mladší dorost A

Ze Slávie s bodem

Mladší dorost odehrál v neděli svůj další zápas v Praze se Slávií. Slávia se poslední dobou zvedá a to se potvrdilo i v tomto zápase. Domácí od začátku zápasu vedli a Jihočeši dotahovali. Naposledy se to podařilo necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny, kdy hráč zápasu, Pavel Samohejl, dal svoji třetí branku v zápase a vyrovnal tím na 5:5. V prodloužení dali branku slávisté a berou tak druhý bod za vítězství 6:5p.

Mladší dorost B

Kolín konečně padl

Dorostenci hráli ve čtvrtek dohrávku s Kolínem. Kolín předběhl Jihočechy v tabulce a již dvakrát je letos porazil. Ovšem oba zápasy se odehráli na jeho ledě. Tentokrát se hrálo v Českých Budějovicích a dorostenci se konečně dočkali. Vyšel jim totiž vstup do zápasu. Štěpán Beneš totiž během dvou střídání dal dvě branky. Po první třetině vedli domácí 3:1. Jelikož v další průběhu zápasu již neinkasovali, ale přidali ještě jednu branku, vyhráli 4:1 a berou si zpět druhé místo v tabulce.

Krkonoše dostali výprask

V neděli se v Budvar aréně představil poslední tým tabulky HC Krkonoše-Trutnov. Povinnost velela vyhrát. Navíc domácí nevyhráli dva zápasy po sobě již od konce listopadu. Domácí si rozdělili své branky rovnoměrně. V každé třetině dali dvě. Protože inkasovali jen dvakrát, mohli se radovat z vítězství 6:2. Tři góly dal Aleš Macháček. Dvě gólové přihrávky si připsal Jiří Werner.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....